(Βίντεο) Πολιτικές φανφάρες και τα παιχνίδια με την ενέργεια


Οι φανφάρες και οι πανηγυρισμοί από κυβερνητικά χείλη δεν είναι κάτι που μας παραξενεύει καθώς συνηθίζουν, ιδιαίτερα προεκλογικά να μας φλομώνουν ανερυθρίαστα ένα σωρό ψέματα για να πιστέψουμε ότι αυτό που ζούμε... δεν είναι αυτό που νομίζουμε! 
Ο λόγος  αυτή την φορά για τον Υπουργό Ενέργειας κ. Σκρέκα που θέλει να μας πείσει ότι  "αφού η επιδότηση είναι μεγαλύτερη από το πληρωτέο ποσό...(;;;) η Ελλάδα είναι στις πιο φτηνές ευρωπαϊκές αγορές" κι αυτό σημαίνει ότι "κάτι" έχει γίνει..."



"Ο κ. Σκρέκας δεν ζει μαζί μας ή δεν μιλάει με τους πολίτες, δεν έχει αφουγκραστεί την αγορά και δη, τους πολίτες... ή έχει θέμα αντιληπτικότητας..." σχολιάζει για τις δηλώσεις του Υπουργού ο κ. Πουλατσόγλου και συνεχίζει: "...Έχουμε ξεχάσει ανοιχτή την ρήτρα αναπροσαρμογής και μόνο η λέξη "ρήτρα" είναι ένας νομικός όρος που χρησιμοποιείται στα συμβόλαια, στις συμβάσεις ή σε μια συμφωνία που έχει εγγυητικό χαρακτήρα, αλλά εμείς δεν έχουμε υπογράψει πουθενά... Άρα έτρεχε μία ρήτρα αναπροσαρμογής που έκλεβε τον πολίτη με ένα υποτιθέμενο δίκαιο και δικονομικό τρόπο... τελικά είπαν ότι καταργήθηκε και μπαίνουμε σε επιδοτήσεις.... αλλά δεν έχω αντιληφθεί για ποια επιδότηση μιλάμε όταν 3,5εκατομμύρια ρολόγια είναι προς διακοπή ηλεκτροδότησης που σημαίνει ότι μιλάμε για 7 εκατομμύρια πληθυσμό..."!!!

Για να μην αναφέρουμε τα πόσα εμπορικά καταστήματα έχουν κλείσει, ότι όλα είναι με εισαγωγές, έχουμε ένα τεράστιο κόστος επιβίωσης, κλείνουν βιομηχανίες και η ανεργία είναι στα ύψη, όσο και αν προσπαθεί η  αρχιμάγειρας -ΕΛΣΤΑΤ να την ρίξει στα μισά συγκριτικά με τα στοιχεία που δίνει η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

"... Δεν γίνεται στις 29 Δεκεμβρίου να έχουμε θέμα στην ναυτεμπορική και να μας μιλάει ότι η τιμή έχει κατρακυλήσει στα 13,58 ευρω η μεγαβατόρα και στην Ελλάδα είναι στα 248!! Πώς έχουμε το φτηνότερο ρεύμα;;..." διερωτάται ο κ. Πουλατσόγλου και συμπληρώνει: "... Το τροπάρι ότι έχουμε λίγες ΑΠΕ δεν ισχύει... έχουμε επενδύσει πάνω από 1,5 δις ευρώ για ΑΠΕ και βάζουν φωτοβολταικά σε αγροτικούς κάμπους ... και από τότε που μπήκαμε στις ΑΠΕ έχει αυξηθεί το ρεύμα πάνω από 80%..."!!

Πού πήγε λοιπόν το φτηνό ρεύμα των ΑΠΕ;;; Μήπως δεν είναι ούτε Ανανεώσιμες, ούτε πηγές, γιατί δεν παράγουν τίποτα; Μήπως τελικά πετάξαμε 15 δις και θα μας μείνουν και τα τοξικά απόβλητα;

"...Χτυπάνε και ρίχνουν ριπές μέσα στο σύστημα που δεν φτάνουν για την ζήτηση που υπάρχει και αναγκάζονται οι σταθερές βάσεις που παράγουν ενέργεια, όπως είναι τα υδροηλεκτρικά, λιγνιτικά, οι βάσεις φυσικού αερίου που είναι από τους ίδιους... καίμε ορυκτά καύσιμα για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε, επειδή δημιουργούν τόσο τεράστιο πρόβλημα δεν προλαβαίνουν να παράξουν το ρεύμα και πάμε στις εισαγωγές..."μας επισημαίνει ο κ. Πουλατσόγλου.

Τι γίνεται στην Κοζάνη; :Από πού τροφοδοτείται με λιγνίτη το εργοστάσιο της Μελίτης και που καταλήγει ο λιγνίτης μας από το ορυχείο της Αχλάδας; 
"... Φτάσαμε να μας διοικούν Ανεξάρτητες Αρχές... είχαμε μια ΔΕΗ που πραγματικά ήμασταν αυτάρκεις, είχαμε μόνο 4% εισαγωγές και φτάσαμε στο 36% με 15 δις επενδύσεις... Τι ενεργειακός σχεδιασμός είναι αυτός;..." αναρωτιέται ο κ. Πουλατσόγλου.
Τι είναι όμως ο ενεργειακός σχεδιασμός και πώς μπορεί να συμβεί στην χώρα μας;

Γιατί όπως αντιλαμβανόμαστε ο μόνος σχεδιασμός που υπήρξε από όλες τις κυβερνήσεις ήταν πώς να βάλουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ως πολίτες και σήμερα, να μένουν εκατομμύρια οικογένειες στο σκοτάδι για να πληρώνονται αδρά τα golden boys των ανωνύμων εταιριών.

"... Όταν μιλάμε για ενέργεια και δη, αγαθό, υπάρχει περίπτωση να το διαχειρίζονται ιδιώτες;... ό,τι δεν είναι στην φυσιολογία μας και είναι εκτός από εμάς, απλά δεν υπάρχει για εμάς... τόσο απλά!.." μας απαντά ξεκάθαρα ο κ. Πουλατσόγλου.

Τις προτάσεις και τις άμεσες λύσεις του Πολιτικού Φορέα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ καταθέτει ο κ. Πουλατσόγλου και καταλήγει με το εξής: "...Η θέση μας είναι απόλυτη... το αγαθό θα μείνει αγαθό και θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως αν είναι έλληνες ή όχι!... δεν θα μείνει κανένας πολίτης, όχι μόνο χωρίς ενέργεια, αλλά ούτε χωρίς στέγη. Η Ελλήνων Πολιτεία θα είναι δίπλα στον Πολίτη να του παρέχει εργασία, ασφάλεια, προστασία και ό,τι χρειάζεται για να μπορεί να ζει και να βιώνει σε ένα κοινωνικό σύνολο... που αυτό δεν συμβαίνει..."

Αυτή την φορά όμως έχουμε τα πάντα για να το κάνουμε  να συμβεί και να δημιουργήσουμε την Πολιτεία που όλοι ονειρευόμαστε... ένα όνειρο που θα το ζήσουμε ξύπνιοι!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.