Ο χειμώνας του ' 42 και η "αδιευκρίνιστη" τρομοκρατία του σήμερα


«Η Ευρώπη και η Ελλάδα, εισέρχονται στον πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942. Όποιος μπορεί να βρει εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης της οικίας του για τον χειμώνα, να βρει.» κατά τα λεγόμενα του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη…..

Γιατί τόση τρομολαγνεία;;;

Υπάρχει όντως τέτοια περίπτωση;;;;


Και αν υπάρχει.. ποια είναι η λύση;;; 
Γιατί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση προτείνει προσαρμογές....και ρίχνει την ευθύνη αποκλειστικά στον Πούτιν....

Γιατί "ξεχνά" να αναφέρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας με την ομόφωνη απόφαση των ηγετών της Ευρώπης όπου ξεκίνησαν το ντόμινο ;;;;;;


Για να καταλάβουμε όμως τι είπε ο Υπουργός, θα πρέπει να δούμε τα γεγονότα που συνέβησαν το 1942 και εντεύθεν που όντως ήταν η ποιο δύσκολη και δραματική εποχή για κάθε Έλληνα πολίτη.


«Ο χειμώνας του 1942 υπήρξε ο πιο δραματικός της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας. Ποτέ άλλοτε, είτε σε καιρούς επαναστάσεων, πολέμων και εθνικών κινδύνων είτε σε περιόδους φυσικών καταστροφών, δεν καταγράφηκε τόσο μεγάλος αριθμός θυμάτων και ακόμη περισσότερο απαξίωση και εξευτελισμός της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. 
Οι Γερμανοί κατακτητές, έχοντας κοντά τους ηττημένους Ιταλούς και με την αρωγή εξωνημένων Ελλήνων, καταπάτησαν τις διεθνείς συνθήκες και λεηλάτησαν τον εθνικό πλούτο. Οικειοποιήθηκαν τα συναλλαγματικά αποθέματα, τα τρόφιμα και τα αγαθά, τα οποία διοχέτευαν στο στρατό Κατοχής ή για να καλύψουν τις ανάγκες των χωρών τους. »

Σήμερα βέβαια δεν έχουμε πόλεμο…έχουμε όμως την Ευρωπαϊκή Ένωση που αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς με μιας άλλης μορφής πολέμου και κατοχής.. για το καλό μας….ήτοι μνημόνια, μεταναστευτικό, εντομοφαγία, πράσινη ενέργεια ,ρομποτική και εμφυτεύματα, δέσμευση δημοσίας περιουσίας, ιδιωτικοποιήσεις, κατασχέσεις σπιτιών, απύθμενο χρέος, κυρώσεις κατά κρατών κτλ…

Σύμφωνα με το άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΡΩΜΗΟΣ» αλλά και τις εξιστορήσεις των γονιών μας, ο χειμώνας του 1942 υπήρξε ο πιο δραματικός της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.. την οποία οι Έλληνες πολίτες την ζούμε καθημερινά ακόμη και σήμερα.

Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων δεν αφήνει περιθώρια για περισσότερες εκπτώσεις στις βασικές ανάγκες…αρκεί να θυμηθούμε τα παιδιά που λιποθυμούσαν στα σχολεία λόγο ασιτίας…τους πατεράδες που αυτοκτονούσαν διότι δεν άντεχαν να βλέπουν τα παιδιά τους να στερούνται ακόμη και το φαγητό….και τους συμπολίτες μας που δεν άντεχαν να βλέπουν τους κόπους μια ζωής να χάνονται μέσα από τα χέρια τους..

Το άρθρο συνεχίζει δίνοντας συγκλονιστικά στοιχεία για την πείνα και τους νεκρούς εκείνης της εποχής:

«Ο Ιανουάριος 1942 ήταν ο μήνας που η εξαθλίωση του άμαχου πληθυσμού από τις στερήσεις υπερέβαινε τις χειρότερες προβλέψεις. Το φαινόμενο έπληξε κυρίως την ελληνική πρωτεύουσα και το επίνειό της…. Εκατοντάδες ακόμη νεκροί, κυρίως από τις φτωχικές δυτικές συνοικίες (Πετράλωνα, Βοτανικό, Μεταξουργείο, Γκάζι, Πλάκα κ.ά.), δεν δηλώθηκαν. Είτε για να κρατήσουν οι οικείοι το δελτίο τροφίμων…..είτε γιατί τάφηκαν σε ομαδικούς τάφους.»


Και δεν έφτανε μόνο αυτό, εκείνο τον χειμώνα την χώρα έπληξαν και δραματικές καιρικές συνθήκες:

«Σαν να μην έφταναν οι εκατόμβες θυμάτων από την πείνα, τον Ιανουάριο 1942 προστέθηκαν και οι δραματικές καιρικές συνθήκες. Οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν ήταν πρωτοφανείς για τα ιστορικά δεδομένα της χώρας.
 Η θερμοκρασία τις νυκτερινές ώρες έπεφτε στους μείον 4-5 βαθμούς. Ακόμη χειρότερη ήταν η κατάσταση στη Μακεδονία, αφού στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία κατέβηκε στους 7 βαθμούς υπό το μηδέν, στη Φλώρινα -18 και στην Κοζάνη -16!
 Προς τα τέλη Ιανουαρίου το θερμόμετρο στην Αθήνα συνέχιζε να κατεβαίνει κάτω από το μηδέν, ενώ στη Θεσσαλονίκη, στις 24 Ιανουαρίου 1942, το θερμόμετρο μέσα στην πόλη κατέγραφε 13 βαθμούς κάτω από το μηδέν. Γενικότερα στη Μακεδονία οι θερμοκρασίες κυμάνθηκαν μεταξύ 18 και 22 βαθμών κάτω από το μηδέν, ενώ το χιόνι στο Αμύνταιο έφθανε στα τρία μέτρα….. Η ανάγκη για επιβίωση ξεπερνούσε κάθε αναστολή και απειλή. 
Το ηλεκτρικό ρεύμα κοβόταν επί 6 ή 8 ώρες την ημέρα και από τις 10 Ιανουαρίου κοβόταν εντελώς από το πρωί μέχρι το απόγευμα (07:00-18:00). Διακόπηκε η συγκοινωνία των τρόλεϊ, έκλεισαν τα σχολεία και κόπηκε το φωταέριο στην Αθήνα «λόγω ελλείψεως γαιάνθρακος»

Επίσης το 1941-1942 υπήρξε και το μεγαλύτερο νομισματικό χάος.

«Η νομισματική κυκλοφορία και η τιμή του χρυσού ανέβαιναν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς έως το τέλος της Κατοχής και έφθασαν σε απίστευτα επίπεδα. Σημειώθηκαν μαζικές αναλήψεις καταθέσεων, ενώ η δραχμή δεν είχε σχεδόν κανένα αντίκρισμα


Το 1940 σημειώθηκαν στις διεθνείς αγορές ανατιμήσεις μεταξύ 70% και 130% σε βασικά τρόφιμα, όπως το σιτάρι, η ζάχαρη και τα καύσιμα.

Η οικονομία είχε πέσει σε χαμηλό επίπεδο και οι άνθρωποι δεν είχαν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν ούτε καν κάποια γεωργικά προϊόντα µε αποτέλεσμα να πεθαίνουν από τη πείνα στη μέση των δρόμων. Λεφτά δεν υπήρχαν, γιατί δεν υπήρχαν εργασίες. Η ιλιγγιώδης αύξηση των τιμών άρχισε από τις πρώτες μέρες της κατοχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τιμή του ψωμιού (κατά οκά): Απρίλιος 1941: 10 δραχμές, Ιανουάριος 1942: 230 δραχμές, Ιούλιος 1943: 2.600 δραχμές, Ιανουάριος 1944: 38.000 δραχμές, Σεπτέμβριος 1944: 153.000.000 δραχμές.

Και αυτές οι καταστάσεις έφεραν στο προσκήνιο και μια ακόμη μάστιγα, αυτή της μαύρης αγοράς.

«Οι ναζιστές εκείνης της εποχής ως πρώτο μέλημά τους ήταν να κατάσχουν τα διαθέσιμα αποθέματα και στη συνέχεια να εγκαταστήσουν μηχανισμούς που θα εξασφάλιζαν τη μέγιστη δυνατή απόσπαση αγαθών σε συνεχή βάση. Η απόσπαση αγαθών, στηριζόταν στα δάνεια από το Ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, δήθεν, οι «δαπάνες κατοχής». 
Με τον νόμο 108/1941 της κατοχικής κυβέρνησης Τσολάκογλου, το γερμανικό κράτος απαλλασσόταν και από κάθε υποχρέωση αποζημίωσης. Τον επόμενο χρόνο, μάλιστα, µε τον νόμο 1586/1942 η Ελλάδα αποζημίωνε τους Γερμανούς υπηκόους «διά πάσας τας λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων... επί ελληνικού κρατικού εδάφους προξενηθείσας ή προξενουμένας έτι ζημίας.

Όπως ήταν επόμενο, η αύξηση της ποσότητας του χρήματος οδηγούσε σε ολοένα και μεγαλύτερο πληθωρισμό, από τους μεγαλύτερους που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία. Τις πληθωριστικές τάσεις ενίσχυσαν η αποδιοργάνωση της παραγωγής, η μείωση της προσφοράς αγαθών και η αναπόφευκτη ανάπτυξη της μαύρης αγοράς. 
Ο πληθωρισμός και η μαύρη αγορά έπληξαν ασύμμετρα την αγοραστική δύναμη των διαφόρων στρωμάτων του πληθυσμού και οδήγησαν σε τρομερές ανακατανομές εισοδημάτων και περιουσιών.
Τα πιο καίρια πλήγματα δέχτηκαν, όπως ήταν επόμενο, τα φτωχότερα στρώματα, που είδαν τα ημερομίσθιά τους να κατρακυλούν σε κλάσματα της πραγματικής προπολεμικής τους αξίας, συχνά μικρότερα από το ένα δέκατο. Ανάμεσα στα στρώματα αυτά ήταν βεβαίως και τα περισσότερα θύματα του λιμού.»

Πηγή 1

Πηγή 2

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;;;;; ΓΙΑΤΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ;;;

ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ,ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ;;;;
ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ;;;;

ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΖΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.

ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ME ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ!!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΝΩ Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ.

ΑΥΤΗ Η ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΝΕΛΙΣΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ "ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ" ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1942.....


                       ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ
ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ
 ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. 
Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.