"Θέλουμε Πολιτισμό; Ή προτιμάμε τον... στρουθοκαμηλισμό;"

Περί Ύδατος Υπευθύνων και- Α-πολιτικ στρουθοκαμηλιστών... το Ανάγνωσμα:
Προεδρικό Διάταγμα 22/2023 φρεσκότατο... 27-6-2023 δύο μέρες μετά την εκλογή της "νέας κυβέρνησης"... Ακόμη δηλαδή μετράγαμε τις ψήφους (λέμε τώρα...)...

Ποιος έχει την ευθύνη;;;; 
"Το κράτος"... λένε ως χορωδία οι α-πολιτικ υπήκοοι που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να σκεφτούν τι είναι "κράτος" και ποιος το απαρτίζει.
Δηλαδή ήδη με το που το προφέρουν, κάνουν αποδοχή ότι αυτοί δεν έχουν σχέση με έννοια του κράτους...
Ας δούμε λοιπόν μαζί τους υπεύθυνους-ανεύθυνους και ας καταλήξουμε επιτέλους αν θέλουμε πολιτισμό ή προτιμάμε τον στρουθοκαμηλισμό...
Ας δούμε τι λέει αυτό το Προεδρικό Διάταγμα...
Τίτλος: Σύσταση Υπουργείου και μετονομασία Υπουργείων – Σύσταση, κατάργηση και μετονομασία Γενικών και Ειδικών Γραμματειών – Μεταφορά αρμοδιοτήτων, υπηρεσιακών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων.
ΑΡΘΡΟ 9 :
[Αρχή Τροποποίησης] «2. Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεταφέρεται στη Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών της περ. Ε του άρθρου 3 του π.δ. 97/2017 (Α' 138), εξαιρουμένου του Τμήματος Τοπογραφικής.» - ΑΝΤΙΚ. ΤΗΣ ΠΑΡ. 2 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 9 ΜΕ ΤΟ ΑΡΘ. 4 ΤΟΥ Π.Δ. 82/23, ΦΕΚ-139 Α/1-8-23 [Τέλος Τροποποίησης]
Τώρα θα μου πει κάποιος... "Ποιος διαβάζει ΦΕΚ;;; Τι μας νοιάζει εξάλλου; Δεν καταλαβαίνουμε τι γράφει.."... Ε, ναι, όταν δεν θέλεις να μετέχεις στην Πολιτεία σου αναλώνεσαι σε απολιτικ-μοντέρνες προφάσεις ώστε να αποφύγεις να πάρεις θέση..

Επειδή είναι ορθό και δίκαιο να αποτυπώνεται πάντα η αλήθεια, σας παραθέτω λοιπόν το ψήφισμα της Γεωτεχνικής Ενωτικής Κίνησης για το Προεδρικό Διάταγμα 77/2023

-Διαβάστε το Ψήφισμα για να αντιληφθείτε τι έγινε  με το καλημέρα μετά τις "εκλογές"
-Εδώ ένα μικρό απόσπασμα από το Ψήφισμα για να πάρουμε μια ιδέα
"Με αυτό το ΠΔ, τα εγγειοβελτιωτικά έργα θα εποπτεύονται από το ΥΠΟΜΕ, όπως όλα τα έργα των Μηχανικών, γιατί προφανώς η Κυβέρνηση τα θεωρεί απλές κατασκευές από τσιμέντο και σωλήνες, αγνοώντας τον πολυπαραγοντικό τους χαρακτήρα (γεωργικός, τεχνοκρατικός, οικονομικός, κοινωνικός, περιβαλλοντικός), που καλύπτει το ΥΠΑΑΤ με την αλληλένδετη διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του. Αγνοώντας ουσιαστικά δηλ. τη σχέση τους με τη γεωργία και υιοθετώντας ένα μοντέλο διαχείρισης που θα οδηγήσει σε σύγχυση αρμοδιοτήτων μεταξύ των δύο Υπουργείων με ό,τι αυτό συνεπάγεται..."-

Χρόνια τώρα, όλες οι κυβερνήσεις... Όλες ανεξαιρέτως ροκανίζουν αυτό το "κράτος, ροκανίζουν ως τρωκτικά τον πλούτο και αφού τώρα φτάσαμε σε ένα σημείο όπου είμαστε λίγα μέτρα από το γκρεμό, έρχονται να μας δώσουν και το τελικά χτύπημα!
Όποιοι μπουν στην διαδικασία να διαβάσουν το Ψήφισμα, θα αντιληφθούν τι έχει γίνει με την γνωστή σε πολλούς που ζουν σε αγροτικές περιοχές "ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ" ΥΕΒ...
Από το 1980 και μετά η Υπηρεσία αυτή χρόνο με τον χρόνο διαλύεται και πλέον δεν υπάρχει, όπως αρχικά έχει σχεδιαστεί.
Γιατί το κάνουν;;;; Μα γιατί θέλουν πλήρη καταστροφή αυτού του τόπου που είναι γνωστό πλέον ότι αυτό το κράτος με την επωνυμία "Ελλάδα" είναι ένα οικοπεδάκι στο οποίο δεν κατοικούν Πολίτες, αλλά υπήκοοι και μάλιστα, με την θέληση τους, πολύ καλοί και υπήκοοι 41τακατό!!!


ΥΕΒ, ΓΟΕΒ , ΤΟΕΒ,  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΗΜΟΙ , ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ... είναι οι Υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στον μεγαλύτερο κάμπο της Ελλάδος, τον Θεσσαλικό.
Ο Περιφερειάρχης λέει "Φταίει η κυβέρνηση". Η Κυβέρνηση λέει ότι "είναι θέμα Περιφέρειας"
"Έχουν γίνει έργα..." λέει η Κυβέρνηση. "Δεν έγιναν έργα..." λέει ο Περιφερειάρχης "διότι είναι μεγάλα και τα αναλαμβάνει η Κυβέρνηση¨"
Γελοιότητες που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες! 
12 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ...
30+ ΧΡΟΝΙΑ ΝΔ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...
Τόσες μέρες δεν άκουσα ούτε έναν να μιλάει για ποιες υπηρεσίες εμπλέκονται... Τίποτα! Κανένας!. Ακόμη  και ο Περιφερειάρχης διαπίστωσε το πόσο  μόνος είναι και φυσικά θέλει από την μία να προστατεύσει την ανικανότητα του ως διοίκηση και από την άλλη την κομματική του ταυτότητα... Ένα ανδρείκελο που περιφέρει το σαρκίο του πέρα δώθε χωρίς ουσία πλέον!!

Και ερωτώ: Πώς παλαιότερα γίνονταν έργα, όταν η ΥΕΒ υπήρχε πραγματικά και όχι σε χαρτιά;;; Μιλάμε για εποχές δεκαετίας 50-60 χωρίς να υπάρχει η τεχνογνωσία και τα μέσα που υπάρχουν σήμερα.
Πού μετατέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια οι υπάλληλοι της;;;
Επειδή γεννήθηκα στον τρίτο μεγάλο κάμπο της Ελλάδος, αυτόν των Σερρών και μέσα από την πορεία μου ως Δημόσιος Υπάλληλος, γνώρισα την Υπηρεσία αυτή (ΥΕΒ) καθώς και τα ΝΠΔΔ, ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ. Γνωρίζω πολύ καλά το έργο που έκαναν πολλά χρόνια, όπως γνωρίζω και την ιστορική διαδρομή του παροπλισμού τους..
Ένα απλό Ψήφισμα δεν απαλλάσσει τους γεωτεχνικούς που συμμετέχουν στις διοικήσεις των Φορέων αυτών και φυσικά, έχουν ονοματεπώνυμο και το γράφω αυτό, γιατί όπως προανέφερα, γνωρίζω πώς παροπλίστηκαν οι Υπηρεσίες αυτές και πώς τα απομεινάρια τους απλά σέρνονται χωρίς κανέναν ουσιαστικό σκοπό και φυσικά, τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα...
Κάθε φορά που μεταφέρεται μια Υπηρεσία σε άλλο Υπουργείο, όπως έγινε με τα δασαρχεία και είδαμε τι έγινε και εκεί, γίνεται με έναν σκοπό: Την διάλυση της Υπηρεσίας και μάλιστα, σβήνοντας και τα ίχνη τυχόν ατασθαλιών!
Αυτό που ένοιαζε τους υπαλλήλους, όταν γινόταν μεταφορά σε άλλο Υπουργείο της Υπηρεσίας, ήταν να βρουν άλλες υπηρεσίες να πάνε και δεν τους ένοιαζε η Υπηρεσία ως Θεσμός, ούτε και το έργο που επιτελούσε.
Όμως για να μην αδικήσω κάποιους... υπήρχαν κάποιοι που φώναζαν και προσπαθούσαν για το δίκαιο, αλλά είναι γνωστό ότι στο τέλος πάντα η Γενική Κυβέρνηση είχε το πάνω χέρι και οι φωνές σιωπούσαν κάτω από το βάρος, είτε της αδράνειας των υπολοίπων, είτε από φόβο μην τους μεταφέρουν μακρυά από τα σπίτια τους, καθώς αυτό ήταν πάντα η δαμόκλειος σπάθη για τους υπαλλήλους με χρόνια υπηρεσίας!
Δηλαδή για να καταλάβετε το μέγεθος του εγκλήματος, σας ενημερώνω ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την διαχείριση όχι τέτοιων κρίσεων, αλλά γενικά για όλο το θέμα που αφορά την ορθή διαχείριση του ύδατος που είναι η ίδια η ζωή των ανθρώπων.
Προεδρικά διατάγματα, νόμοι, υπουργικές αποφάσεις από την μεταπολίτευση και μετά, στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο σε έναν σκοπό και δεν είναι άλλος από την διάλυση αυτού του "κράτους- εταιρία με την επωνυμία "ΕΛΛΑΔΑ" και αντικατάσταση των υπηκόων με άλλους...
Τώρα λοιπόν το σχέδιο τους είναι ξεκάθαρο και μπροστά στα μάτια όλων...
Εάν τώρα Έλληνα δεν θέλεις να πάρεις θέση, το αντιλαμβάνομαι, αλλά δεν το σέβομαι, διοτί δεν μπορώ να σεβαστώ απολίτιστους Ανθρώπους διότι όταν ο Άνθρωπος δεν θέλει να γίνει Πολίτης, είναι σαν να λέει ότι θέλει να παραμείνει απολίτιστος  με όλη την σημασία της λέξης!
Ο Πολιτισμός του ιερού αυτού τόπου στηρίχθηκε σε Πολίτες που μετείχαν Κρίσεως και Αρχής στην Πολιτεία τους, χωρίς να ανήκουν σε δόγματα και κομματικές ιδεοληψίες.
Τα στοιχεία για το ότι μας καταστρέφουν είναι εδώ και είναι όλα σε κοινή θέα στρουθοκάμηλου και αυτό είναι στην ελεύθερη βούληση σας... κάποιοι.
Υστερόγραφο: Δείτε τις εικόνες και μπείτε στα lnks

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.