Το "γράμμα" και το ... (ανύπαρκτο) "πνεύμα" του νόμου

Περί ταυτοτήτων, γράμματος και πνεύματος νόμων... το ανάγνωσμα!
Είναι δίκαιος καιρός συνέλληνες μου να αρχίσουμε να μελετάμε τα ΦΕΚ, δηλαδή την Εφημερίδα όπου εκεί αποτυπώνονται οι νόμοι, οι αποφάσεις κι ό,τι άλλο αφορά την διακυβέρνηση της πατρίδας μας και το οποίο πρέπει να δημοσιοποιείται ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες.
Ακούω κατά καιρούς κάποιους να αρνούνται να τα διαβάσουν με το πρόσχημα είτε ότι δεν αντιλαμβάνονται τι γράφουν, είτε γιατί δεν θέλουν απλά να τα διαβάσουν, γιατί δεν τους ενδιαφέρει! 
Μάλιστα!
Και οι δύο λόγοι είναι προφάσεις και οι δυο προσβάλλουν την ίδια την νόηση του ατόμου που τους επικαλείται.
Το μεν πρώτο πρόσχημα δεν ισχύει γιατί στα σημερινά χρόνια με τόσους εγγράμματους Έλληνες, όταν κάποιος το επικαλείται είναι σαν να αποδέχεται ότι δεν ξέρει γράμματα! 
Το δε, δεύτερο πρόσχημα είναι ακόμη χειρότερο, διότι δεν μπορεί Άνθρωπε να μην σε ενδιαφέρουν οι νόμοι που σε σκοτώνουν!

Τίτλος της υπουργικής απόφασης: Τροποποίηση της υπ. αρ. 8200/0-297647/ 10.4.2018 κοινής υπουργικής απόφασης «Έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών» (Β’ 1476)
Βλέπουμε λοιπόν την τροποποίηση μιας απόφασης που αφορά την έκδοση του νέου τύπου ταυτότητας Ελλήνων πολιτών στην οποία αναφέρονται όσα αυτή την στιγμή πρέπει να γίνουν για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων.
Και γράφω "αυτή την στιγμή" διότι μπορεί αύριο ή μεθαύριο ή παραμεθαύριο να "αποφασισθεί" να συμπεριληφθεί κάτι άλλο ή και να αλλάξει τελείως η απόφαση.
Ξαφνικά λοιπόν κάποιοι Έλληνες πολίτες παρα-κινούμενοι από κάποια κέντρα και παράκεντρα άρχισαν να τρέχουν να προλάβουν να εκδώσουν "νέες" -"παλιές" ταυτότητες με την λογική ότι έτσι θα παρα-κάμψουν το "κράτος", θα το ξεγελάσουν δηλαδή και θα έχουν τις παλιές ταυτότητες...
Ειλικρινά γελάω και πονάω ταυτόχρονα πώς μπορεί να το κάνουν αυτό Άνθρωποι!

Μπορείς Έλληνα πολίτη να ξεγελάσεις το "κράτος", έτσι όπως έχει στηθεί που εσύ ο ίδιος λίγους μήνες πριν παρέδωσες μόνος σου την βούληση σου σε αυτούς που τώρα νομοθετούν και θα νομοθετούν για 4 χρόνια χωρίς να έχεις πριν ασφαλίσει τι ακριβώς θα νομοθετηθεί;
Αν έχεις αυτή την εντύπωση Έλληνα αδελφέ πρέπει να αναθεωρήσεις...

Αυτό που ονομάζεται "κράτος" είναι αυτό που ο κωδικός "κράτος" εννοεί, δηλαδή, η δύναμη, η ισχύς των πολιτών που έχουν δημιουργήσει μετά από μια συμφωνία, μια χώρα αναγνωρισμένη !
Άραγε αυτή η "συμφωνία" που αποτυπώνεται;;;
Κάποιοι μεγαλόσχημοι θα βιαστούν να απαντήσουν: "Μα, στο σύνταγμα, ο καταστατικός χάρτης της χώρας..."
Από την μία θα συμφωνήσω, από την άλλη όμως θα αναρωτηθώ και το ίδιο να κάνετε και εσείς: "Πότε εμείς συμφωνήσαμε; Κάτω από ποιες συνθήκες;;; Και γιατί αυτό που ζούμε στην πραγματικότητα, δεν εμπεριέχει την Ασφάλεια του Δικαίου τόσο του κάθε πολίτη όσο και της ίδιας της Πολιτείας ως σύνολο;;;Το Σύνταγμα μας άραγε μας διασφαλίζει από διοικητική καταδολίευση;;;
Δεν θα σας κουράσω άλλο με αναλύσεις που θα πρέπει να κάνει ο κάθε πολίτης από μόνος του εφόσον πλέον πάρει την πληροφορία...

Ας δούμε λοιπόν την φράση που έχει αποτυπωθεί στο εν λόγω ΦΕΚ και φυσικά είναι η φράση "κλειδί" όπως πολύ ορθά κάποιοι έχουν ήδη εντοπίσει σκεπτόμενοι λογικά: 
"...:ενώ θα δύναται να αποθηκευτούν τα στοιχεία που απαιτούνται για τις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εάν αποφασισθεί να συμπεριληφθούν στο εν λόγω μέσο...."
Εδώ λοιπόν στο συγκεκριμένο ΦΕΚ η ΚΥΑ δίνει το δικαίωμα το οποίο η διοίκηση το έχει πάρει μέσω εκλογών να αποφασίζει να αποθηκεύονται τα στοιχεία που απαιτούνται για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Το λέει ξεκάθαρα: "....αποφασισθεί να συμπεριληφθούν στο εν λόγω μέσο" . Άρα ό,τι θα θέλει, θα βάζει μέσα!
Το ΦΕΚ δηλαδή Έλληνα Πολίτη σου το λέει ξεκάθαρα! "ό,τι αποφασίζει η κυβέρνηση να κάνει, θα το κάνει! Σε ενημερώνει απλά να το ξέρεις! .

Θα με ρωτήσει λοιπόν κάποιος, "για ποιον λόγο με ενημερώνει, αφού ήδη έχει το δικαίωμα να αποφασίζει;"
Θα σας το πω πολύ απλά: 
'Ολοι αυτοί οι αποστατικοί μηχανισμοί πάντα, μα πάντα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν τα "μέσα" της δημοκρατίας ώστε να σε μπερδεύουν και από την μία να σκέφτεσαι ότι πράττει ορθά η κυβέρνηση. 
Από την άλλη να καταλαβαίνεις ότι αυτό που αποφασίστηκε, παράγει άδικο σε σένα ως πολίτη και μάλιστα, να νιώθεις και ανήμπορος να κάνεις κάτι, αφού η "κυβέρνηση" σου έχει δίκαιο, αφού... ορίστε! Είναι νομότυπη! Το κατάλαβες αδελφέ το κόλπο;;;
Αυτό που θέλουν αυτοί να βλέπουμε είναι το γράμμα του νόμου γι αυτό και η δημοσιότητα ως διαδικασία τους είναι χρήσιμη και την χειρίζονται με πονηρό τρόπο..
Το "πνεύμα" (σκοπός) όπως του νόμου, που βρίσκεται;;;

Θα έχεις ακούσει να λένε το "γράμμα" και το "πνεύμα" (σκοπός) του νόμου. 
Όμως όλοι μένουν στο "γράμμα" γιατί το πνεύμα πάντα σε καθεστώτα νεκρών νόμων, είναι δέσμιο στις κατά το δοκούν αποφάσεις των ψεύτικα κατασκευασμένων θεσμών!
Το πνεύμα του νόμου στις ημέρες ταυτίζεται με την βούληση του νομοθέτη που δεν είναι άλλος από την ίδια την κυβέρνηση.

Ένας φαύλος κύκλος αδελφέ... 
Τους δίνεις δύναμη να σε αντιμετωπίζουν ως νεκρό πνευματικά-υλικά και αυτοί πάντα να επικαλούνται αυτή ακριβώς την παρα-χώρηση που τους έχεις κάνει (εκλογές) και αέναα νομοθετούν νόμους ανήθικους νεκρούς και ρουφούν ως βρυκόλακες την ενέργεια μας.
Αυτό πρέπει να σταματήσει! Το βλέπεις ότι έρχεται το τέλος της ανθρωπότητας.
Το νιώθεις ότι αυτοί οι νόμοι δεν είναι για ανθρώπους. Το βιώνεις πλέον καθημερινά!

Δεν μπορεί να αποφασίζουν για σένα Πολίτη, χωρίς εσένα!
Η τεχνολογία είναι εργαλείο χρήσιμο και πρέπει  να είναι πάντα υπέρ του Πολίτη!
Οπότε το πρόβλημα δεν είναι οι ταυτότητες, αλλά το ποιος ελέγχει τις πληροφορίες των Πολιτών και πώς αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθούν υπέρ ή κατά του Πολίτη...
Εκεί πρέπει να εστιάσουμε όλοι και με αυτό ως γνώμονα να επιλέγουμε την διοίκηση της χώρας. Ποιος έχει τα στοιχεία μας και πώς αυτά διασφαλίζονται.

Γι αυτό είναι ανάγκη Έλληνες Άνθρωποι να μπούμε στην πραγματική Δημοκρατία δηλαδή Δημόσια Διοίκηση, όπου δύο Νόμοι θα ασφαλίζουν τα πάντα, έτσι ώστε ποτέ ο Άνθρωπος δεν θα βρεθεί σε δεινή θέση υποχείριο των καθεστωτικών μηχανισμών.
1.- ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ, «ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΟΛΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ»,
2.- ΝΟΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.