(Βίντεο) - Ε.Ε: Τελικά χρηματοδοτεί ή χρηματοδοτείται; Μέρος 1ο Η αρχή...


Σε αυτό το άρθρο και στα υπόλοιπα  που θα ακολουθήσουν, ανοίγουμε ένα τεράστιο θέμα σχετικά με τα "οικονομικά" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να καταλήξουμε με αποδεικτική διαδικασία, αν τελικά η Ε.Ε μας χρηματοδοτεί, έτσι όπως μας λένε, ή την χρηματοδοτούμε;
Χρόνια τώρα μιλάμε για τις "επιδοτήσεις" της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν αφήσει να καλλιεργηθεί η ψευδής πεποίθηση ότι "επειδή η χώρα μας είναι φτωχή και δεν έχουμε λεφτά, έρχεται η Ευρώπη, ένας πάρα πολύ ωραίος μηχανισμός που μας δίνει χρήματα για να παράγουμε προϊόντα". 
Εδώ βέβαια, πάει πακέτο και η λεγόμενη "ποσόστωση" και επιδοτήσεις που δίνονταν για να πετάμε τα πορτοκάλια μας στις χωματερές. "... Κι αυτό φυσικά ήταν το μεγαλύτερο πλήγμα που θα μπορούσε να αισθανθεί ο πρωτογενής τομέας και στην ουσία η ποσόστωση είναι αυτό το οποίο διέλυσε την γεωργία, την αλιεία και την κτηνοτροφία στην Ελλάδα..." μας λέει ο κ. Τζίντζιος.
Αν όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτείται από τα κράτη μέλη της, τουλάχιστον θεωρητικά, και αν  όλα τα κράτη μέλη της χρωστάνε τότε,  ποια είναι τα χρήματα αυτά τα οποία διαχειρίζεται, από που έχει χρήματα και που αποσκοπεί;
Ιδιαίτερα τώρα που ακούμε πολλά "προγράμματα" και μηχανισμούς που δημιουργούνται όπως το Next Generation European union και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης,.

"... Στην ουσία, την ώρα που δεν έχουμε χρήματα, ακούμε να δημιουργούνται δύο μηχανισμοί οι οποίοι και οι δύο μαζί σε βάθος 7ετίας θα βάλουν στην αγορά της Ευρώπης, στα κράτη-μέλη 1,826 τρισεκατομμύρια ευρώ, την ώρα που δεν υπάρχουν χρήματα! Δηλαδή ο καθένας χρωστάει, όλα τα κράτη χρωστούν... ξαφνικά βρίσκονται δύο  μηχανισμοί οι οποίοι, να σημειωθεί, ότι τους δημιούργησε η Ε.Ε... "μας διευκρινίζει ο κ. Τζίντζιος και θέτει το ερώτημα που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας: "...Εφόσον η Ευρώπη δεν είχε λεφτά, εφόσον τα κράτη-μέλη, όλοι χρωστάνε, πώς είναι δυνατόν αυτοί οι οποίοι χρωστούν να δημιουργούν νέους μηχανισμούς, οι οποίοι θα τους δανείσουν;; Δηλαδή, εγώ που δεν έχω χρήματα στο παντελόνι μου, παίρνω ένα άλλο παντελόνι και μέσα από τις τσέπες του οποίου θα βγάλω χρήματα για να τα δώσω στο παλαιότερο μου παντελόνι;;  Στον ίδιον μου τον εαυτό;... Αυτό είναι κάτι πολύ οξύμωρο και χρήζει ιδιαίτερης σημασίας να το αποσαφηνίσουμε για να μπορέσει να αντιληφθεί ο πολίτης τι ακριβώς συμβαίνει με την Ε.Ε...."

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... για να δούμε  την ρίζα του προβλήματος που λέγεται "Ευρωπαϊκή Ένωση", έτσι όπως την κατάντησαν ως πρόβλημα, αφού και η ίδια ως εταιρία χρωστάει υπέρογκα ποσά. Όμως ξεκίνησε από μια ιδέα...

Η ΕΥΡΩΠΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Ή ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ;

Ο τελευταίος επιζών από αυτούς που υπέγραψαν την Συνθήκη της Ρώμης το 1957 και ίδρυσαν τότε την κοινοπραξία Χάλυβα και Άνθρακα που στην συνέχεια έγινε "Ευρωπαική Ένωση", ο Μορίς Φωρέ (Maurice Faure) σε μια ολιγόλεπτη συνέντευξη του στο κανάλι της Ευρωβουλής, αναφέρει ποια ήταν η ιδέα, πώς ξεκίνησε η κοινοπραξία αυτή, τι ακριβώς συνέβη στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πώς κατέληξε σήμερα η Ευρώπη και αν τελικά είναι αυτή η Ευρώπη που οραματίστηκαν αυτοί τότε.
Από αυτές του τις δηλώσεις είναι ξεκάθαρο, όπως και μας επιβεβαιώνει και ο . Τζίντζιος ότι: "...Στην ουσία δημιουργήθηκε μια μαμα-εταιρία η οποία λέει το όραμα της ήταν να άρχει πάνω στα κράτη-μέλη αυτής! ... Εκεί που έχουμε ελεύθερα κράτη να δημιουργηθεί μια Ένωση, μια μαμά-εταιρία η οποία θα επιβάλλει και θα άρχει πάνω στους ανθρώπους των κρατών μελών, όπου στην ουσία μέσω χρέους θα πάψουν να είναι ελεύθεροι..." και συνεχίζει: "... Είναι σαφέστατα εταιρία και θα το δούμε και στην συνέχεια ότι υπάρχει και συγκεκριμένο χρέος στην Ε.Ε. σε κρίσιμους δείκτες... Δεν είναι μια απλή  της ιδέα, είναι μια εταιρία, όπως είναι όλα τα κράτη-μέλη όπου από το 1930-1931 πτώχευσαν το ένα μετά το άλλο και από τότε είναι πτωχευμένα και ανήκουν στις εταιρίες-τράπεζες που τα δανείζουν και έχουν αναλάβει τα δημοσιονομικά της εκάστοτε χώρας..."
Να σημειώσουμε εδώ ότι η εταιρία της Ε.Ε. χρωστάει πάνω από το 130% του ΑΕΠ της, ενώ το 2010 η Ε.Ε μας έβαλε σε επιτήρησε και μας επέβαλε να υπογράψουμε μνημόνια και την απεμπόληση της εθνικής μας κυριαρχίας με 123% του ΑΕΠ χρέος!

Και ερχόμαστε τώρα στην χρηματοδότηση αυτής της εταιρίας που λέγεται "Ευρωπαϊκή Ένωση". Ποιοι είναι δηλαδή οι "ίδιοι πόροι" της; 

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της το  80% των κερδών των τελωνείων των κρατών-μελών πηγαίνει στην Ε.Ε. Όπως επίσης και ο ΦΠΑ που επέβαλε στα κράτη-μέλη και δημιούργησε από το πουθενά μια πλουτοπαραγωγική πηγή για την ίδια. Στην περίπτωση της χώρας μας, αν ο ΦΠΑ είναι 24%, αυτό σημαίνει ότι κάθε 4 χρόνια, η μαμά-εταιρία εισπράττει ένα ολόκληρο ΑΕΠ της χώρας!!! Τρίτη πηγή χρηματοδότησης της είναι και οι έκτακτες εισφορές που μόνο "έκτακτες" δεν είναι όταν κάθε χρόνο η Ε.Ε. εισπράττει ως το 1,27% του ΑΕΠ από κάθε κράτος-μέλος.

Αυτό σημαίνει ότι τελικά τα κράτη μέλη, δηλαδή οι ίδιοι οι πολίτες χρηματοδοτούν την Ε.Ε!

Και αν συμβαίνει αυτό, τότε πώς η Ε.Ε. επιδοτεί με συγκεκριμένους "μηχανισμούς" τα κράτη-μέλη, δηλαδή τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι τελικά είναι αυτοί που την πληρώνουν για να υπάρχει; 
Ένα ερώτημα που πρέπει να μας προβληματίσει και το οποίο θα απαντηθεί κατά την διάρκεια αυτών των εκπομπών.

Ο. Μορίς Φορέ σε αυτή του την συνέντευξη λέει συνταρακτικά πράγματα για το αν τελικά έχει επιτευχθεί ο στόχος της κοινοπραξίας και ποιο ρόλο έχει επιτελέσει η Γερμανία στην επίτευξη αυτού του στόχου και ο κ. Τζίντζιος μας βοηθάει να προσθέσουμε τα "κομμάτια" που λείπουν από το πάζλ για να δούμε την όλη εικόνα.. 
Ξεκινώντας από την πτώχευση των ευρωπαικών χωρών με το κράχ του 1930 και τι ακριβώς συνέβη τότε, την σημασία του Β' Πολέμου και της συνθήκης του Bretton Woods  και την ίδρυση της τότε Ε.Ε για να φτάσουμε μεθοδευμένα στο σήμερα και να καταλήξουμε ποιος έχει μεγαλύτερο όφελος τελικά από αυτή την "ένωση"... Εμείς ως πολίτες που την τρέφουμε ή οι εταιρίες που όμως φαίνεται βρίσκονται πίσω από αυτήν; ...

Έπεται συνέχεια...


Δείτε επίσης: (Βίντεο) Ο Νόμος- "ταφόπλακα" - πώς οι Α.Ε κυβερνούν την χώρα!


(Βίντεο) 2ο Ο Νόμος-"ταφόπλακα" & ο πραγματικός εφιάλτης του καθεστώτος



ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.