Πάνε και τα ΕΛΤΑ... Μαζικό κλείσιμο καταστημάτων


«Φουντώνει» το κύμα αντιδράσεων για το μαζικό κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ - Λουκέτο σε 100!

Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη θα ζητήσουν οι δήμαρχοι όλης της Ελλάδας προκειμένου να μπει φρένο στο σχέδιο των ΕΛΤΑ να κλείσουν 100 καταστήματα έως την προσεχή Δευτέρα 24 Ιουλίου, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για σκόπιμη απαξίωση με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Να σημειωθεί ότι 65 καταστήματα έχουν ήδη κατεβάσει ρολά στην εβδομάδα από 10 έως 17 Ιουλίου, ενώ την επόμενη Δευτέρα θα κλείσουν άλλα 35.
Υστερα από τις έντονες κατά τόπους αντιδράσεις των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το θέμα ήρθε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τους δημάρχους να αποφασίζουν ομόφωνα την την αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας τόσο προς το εποπτεύον τα ΕΛΤΑ υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο οποίο πλέον ηγείται ο έως πρότινος συνάδελφός τους, Δημήτρης Παπαστεργίου όσο και στη διοίκηση των ΕΛΤΑ και το γραφείο του Πρωθυπουργού: «Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση και υψηλή παρέμβαση», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου αιτιολογώντας την πρότασή του.

Ο ίδιος μάλιστα στο πλαίσιο της εισήγησής τους αναφέρθηκε εμμέσως πλην όμως σαφέστατα σε σχέδιο για την τελική ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων: «Θα πρέπει να εκφράσουμε την απόλυτη αντίθεσή μας σ΄αυτό. Είναι αδιανόητο. Τι γίνεται; Ως μέσης νοημοσύνης άνθρωπος λέω ότι «σκοπίμως» προκαλείται εδώ μια απαξίωση για να προικιστεί η νύφη και να την πάρει ένας γαμπρός ευκολότερα και καλύτερα χωρίς να δώσει προίκα», ανέφερε με νόημα.

Ο κ. Κυρίζογλου έχοντας μπροστά του τη λίστα με τα καταστήματα που αναστέλλουν τη συναλλακτική τους δραστηριότητα, σημείωσε πως είναι άλλο πράγμα να κλείσει ένα κατάστημα των ΕΛΤΑ στον Παπάγο, στην Καισαριανή, στην Παιανία ή στη Θεσσαλονίκη και άλλο πράγμα να κλείσει ένα κατάστημα στον Πλάτανο Αιτωλοακαρνανίας, στο Δίστομο Βοιωτίας, στη Λαμπεία Ηλείας ή στα Λάβαρα του Εβρου: «Στην πρώτη περίπτωση οι επιπτώσεις δε φαίνονται γιατί υπάρχουν και τα κούριερ και πολλές εταιρίες. Στις μικρές περιοχές όμως αν κλείσει ένα κατάστημα ΕΛΤΑ κλείνουν τα πάντα. Δεν υπάρχει τίποτα».

Ακριβώς σε αυτές τις επιπτώσεις σε δήμους που διαθέτουν και αστικό κομμάτι αλλά και μεγάλο πλήθος κοινοτήτων, αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου: «Εχω 68 κοινότητες. Οι άνθρωποι θα πρέπει να διανύουν αποστασεις 15 - 20 χλμ. Το θεωρώ αδιανόητο να συμβαίνει. Παλαιότερα υπήρχε η Αγροτική τράπεζα, έγινε Πειραιως και μετά έκλεισε και τώρα θέλουμε να κλείσουμε και το ταχυδρομείο. Η πλήρης απαξίωση των χωριών και μιλάμε για χωριά μεγάλα όχι μικρά που έχουν ένα καταστημα ΕΛΤΑ από το οποίο εξυπηρετούνται 8 – 10 χωριά συνολικά και πάνε να το κλείσουν».

Συμπλήρωσε πως «δεν μπορεί όλα να διέπονται από τη λογική εξοικονόμησης χρημάτων και κέρδους. Για ποια αποκέντρωση μιλάμε όλα αυτά τα χρόνια; Τι είδους αποκέντρωση είναι αυτή που αδειάζουν όλες οι δομές και αδειάζουν τα χωριά; Το θεωρώ πραγματικά απαράδεκτο», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει το «Εθνος», συνολικά έως την προσεχή Δευτέρα θα έχουν κλείσει 100 καταστήματα των ΕΛΤΑ στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου αναδιοργάνωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Πριν την εφαρμογή του σχεδίου ο αριθμός των καταστημάτων έφτανε τα 620, ενώ τα φυσικά σημεία παρουσίας των ΕΛΤΑ συμπεριλαμβανομένων και των πρακτορείων έφταναν τα 1.150.


ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 66 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

Η κατρακύλα της Κρύας Βρύσης δεν έχει τέλος.
Μετά από 66 χρόνια λειτουργίας κλείνει το Ταχυδρομικό Κατάστημα της Κρύας Βρύσης.

Με την υπ´ αριθμόν 5.1.2/620/104 απόφασή του ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γρηγόρης Σκλήκας αποφασίζει την αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας από 24/7/2023 αφήνοντας στο έλεος του Θεού κυρίως τους ηλικιωμένους.
Άγνωστη παραμένει η τύχη που θα έχει και το ΑΤΜ που εξυπηρετεί χιλιάδες άτομα.
Από το κλείσιμο του Ταχυδρομείου της Κρύας Βρύσης αναμένεται να επηρεαστούν και οι λειτουργίες των Ταχυδρομικών Πρακτορείων των Δημοτικών Ενοτήτων της Κρύας Βρύσης και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Οι πολίτες για την εξυπηρέτησή τους μπορούν να επισκέπτονται τα Ταχυδρομεία: Γιαννιτσών, Αλεξάνδρειας και Σκύδρας.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το ταχυδρομείο της Κρύας Βρύσης λειτούργησε για πρώτη φορά το 1957.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τοπικούς φορείς.





ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.