Πληρώνουν και συνεχίζουν το... έγκλημα!


Με πρόστιμο 1,2 δισ. θα «ξεπλύνουν» τη μόλυνση νερού με επικίνδυνα χημικά

Αμερικανικές εταιρείες παραγωγής χημικών ανακοίνωσαν ότι θα καταβάλλουν περισσότερα από 1 δισ. δολάρια για να κλείσουν υποθέσεις μόλυνσης πόσιμου νερού από τα λεγόμενα «παντοτινά χημικά» (PFAS), δηλαδή ουσίες συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου και άλλων ασθενειών στους ανθρώπους.
Οι τρεις εταιρείες παραγωγής χημικών με το συνολικό πρόστιμο 1,2 δισ. δολ. προσπαθούν να αποφύγουν σειρά αγωγών επειδή μόλυναν πόσιμο νερό σε όλη τη χώρα με τα PFAS. 

Στην ανακοίνωσή τους οι εταιρείες Chemours, DuPont de Nemours και Corteva επεσήμαναν ότι κατέληξαν σε αυτή «την επί της αρχής συμφωνία για να κλείσουν όλες οι προσφυγές που συνδέονται με καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες πόσιμο νερό στα δημόσια δίκτυα διανομής νερού μολύνθηκε από PFAS».

Οι υπερφθοροαλκυλιωμένες χημικές ουσίες (PFAS) δεν έχουν οσμή και γεύση ενώ είναι αόρατες. Έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και όταν εισέλθουν στο περιβάλλον μένουν εκεί για πάντα, και γι' αυτό ονομάστηκαν «παντοτινά χημικά».

Αυτή δεν είναι η πρώτη συμφωνία εταιρειών για τα «παντοτινά χημικά». 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ο κολοσσός 3Μ υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία, βάσει της οποίας θα καταβάλλει τουλάχιστον 10 δισ. δολάρια, για να κλείσουν άλλες προσφυγές που έχουν υποβάλει εναντίον της πόλεις και κωμοπόλεις στις ΗΠΑ για μόλυνση πόσιμου νερού από PFAS.

PFAS στο αίμα όλων των Αμερικανών...

Αυτά τα συνθετικά και επικίνδυνα χημικά είναι τόσο διαδεδομένα που εντοπίζονται στο αίμα σχεδόν όλων των Αμερικανών, περιλαμβανομένων των νεογέννητων μωρών. 
Έως 200 εκατ. Αμερικανοί εκτίθενται στα PFAS μέσω του νερού της βρύσης, σύμφωνα με έκθεση του 2020.

Οι προσπάθειες καθαρισμού του νερού από τα PFAS εντάχθηκαν πέρυσι, αφού η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «πολύ χαμηλότερα επίπεδα (σ.σ. αυτών των χημικών) από όσο πιστευόταν αρχικά» μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στους ανθρώπους και ότι σχεδόν κανένα επίπεδο έκθεσης σε αυτά δεν είναι ασφαλές.


Η μάστιγα των "παντοτινών χημικών" αφορά όλον τον πλανήτη, όχι μόνο τις ΗΠΑ και οι τραγικές συνέπειες που έχουν στην υγεία μας είναι πλέον αδιαμφισβήτητες. Ε και; 
Οι διεθνείς δολοφόνοι "πληρώνουν" και το έγκλημα συνεχίζεται. 

Εδώ να επισημάνουμε ότι από το 1986, γενικότερα όποιος ρυπαίνει τον πλανήτη, όποιος μολύνει τον αέρα, το νερό και την τροφή μας, καταστρέφοντας την ανθρώπινη ζωή, οποιοσδήποτε κυκλοφορεί ένα φαρμακευτικό σκεύασμα το οποίο αποδεδειγμένα δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην υγεία μας,  με νόμο που έχει ψηφιστεί από το 1986 επί της κυβέρνησης Ρήγκαν, πληρώνει πρόστιμο και συνεχίζει ακάθεκτος... σαν να μην συνέβη τίποτα! Κι αυτό συμβαίνει παγκοσμίως!

Άλλωστε ποιος να τους σταματήσει; 
Σε ένα πλανήτη που έχει γνώμονα το κέρδος των εταιριών και των τραπεζών, έχει αποδειχτεί πλέον ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία. 
Τα πρώτα δείγματα για την επικινδυνότητα των "παντοτινών χημικών", υπήρχαν λένε από το 1990. 

Χρόνια τώρα μας κοροϊδεύουν κάνοντας δήθεν "μελέτες" και "έρευνες" που μας πιστοποιούν τις τραγικές επιπτώσεις που έχουν τα PFAS στην υγεία μας, αλλά το έγκλημα συνεχίζεται και κανένας θεσμός, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να το σταματήσει, γιατί είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν απάνθρωπους και παραφύσει νόμους - με το αζημίωτο βεβαίως- διασφαλίζοντας τα τραπεζικά και εταιρικά συμφέροντα εναντίον του ίδιου ανθρώπου και του περιβάλλοντος που είναι ένα και το αυτό. 

Αυτό το έγκλημα όπως και όσα όσα γίνονται εις βάρος μας,  θα τα σταματήσουμε εμείς οι ίδιοι, ως πολίτες την ώρα που θα πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας, σε μια πραγματική δημοκρατία, όπου οι αποφάσεις θα είναι δικές μας.

Η Υγεία μας δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα για να πλουτίζουν εις βάρος μας εταιρίες που χρηματοδοτούν έρευνες και μελέτες και ζητούν νομικές ασυλίες αποποιούμενες την ευθύνη τους, ενώ παίζουν με την ζωή μας.

Σκοπός είναι η εξυγίανση του ολικού περιβάλλοντος μας και του τρόπου διαβίωσης μας σε όλα τα επίπεδα, διότι εκεί βρίσκεται η πηγή όλων των ασθενειών. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αλλάξουμε όλο το περιβάλλον μας, αλλά πρωτίστως, τον τρόπο σκέψης μας.

Η Ελλάδα θα κάνει την αρχή, για αυτήν την μεγάλη μεταρρύθμιση, δίνοντας τον ρυθμό της ίδιας της ζωής για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του σε ολόκληρο τον πλανήτη. 
Δείτε σχετικά:





2021 - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΗΜΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ Ε..Ε


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.