Δημόσια Υγεία: Ένα καζάνι που βράζει...



Κρήτη: «Βουνό» άδειες και ρεπό στην δημόσια υγεία - Πώς περιγράφουν την τραγική κατάσταση οι εργαζόμενοι (vid)

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, τόσο το νοσηλευτικό προσωπικό, όσο το διοικητικό και τεχνικό είναι μέσα σε ένα «καζάνι» έτοιμο να σκάσει όπως περιγράφουν οι συνδικαλιστές, που μιλούν ανοιχτά για εξουθένωσή τους υπό το βάρος των αυξημένων αναγκών και ταυτόχρονα του δραματικά υποστελεχωμένου συστήματος υγείας
Η υποστελέχωση προκαλεί χιλιάδες άδειες και ρεπό σε εργαζόμενους
Περιγράφουν την τραγική κατάσταση στα Κρητικά νοσοκομεία
Βάρδιες χωρίς τέλος και εξουθένωση από τα χιλιάδες ρεπό στα αζήτητα
Τα ανύπαρκτα κονδύλια αφήνουν απλήρωτους τους επικουρικούς γιατρούς
Οι άσχημες συνθήκες προκαλούν μαζική φυγή από τα δημόσια νοσοκομεία
Γρίφος για δυνατούς λύτες οι βάρδιες σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο

Άδειες ετών και ρεπό που ούτε και οι ίδιοι μπορούν να υπολογίσουν, οφείλονται σε εργαζόμενους των νοσοκομείων του Ηρακλείου, με τα στοιχεία από τα σωματεία τους να σοκάρουν.

Με τις νοσοκομειακές μονάδες και τις κλινικές την μία μετά την άλλη να είναι δύσκολο να λειτουργήσουν λόγω υποστελέχωσης, οι περισσότερες από 45χιλιάδες ημέρες που οφείλονται σε ρεπό και άδειες μάλλον έρχονται σαν κερασάκι στην τούρτα για ένα σύστημα υγείας που καταρρέει όπως σημειώνουν.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, τόσο το νοσηλευτικό προσωπικό, όσο το διοικητικό και τεχνικό είναι μέσα σε ένα «καζάνι» έτοιμο να σκάσει όπως περιγράφουν οι συνδικαλιστές, που μιλούν ανοιχτά για εξουθένωσή τους υπό το βάρος των αυξημένων αναγκών και ταυτόχρονα του δραματικά υποστελεχωμένου συστήματος υγείας που καλύπτει έστω και επιδερμικά τις ανάγκες, βάζοντας τους ίδιους εργαζόμενους που δεν λαμβάνουν τα ρεπό και τις άδειές τους, να εργαστούν περισσότερο.

Το ίδιο όπως περιέγραψαν συμβαίνει και με τους επικουρικούς γιατρούς που τώρα αναζητείται τρόπος να πληρωθούν λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Υπό αυτό το πιεστικό κλίμα και με τους μισθούς όπως λένε να είναι πείνας μέσα στα νοσοκομεία και πάλι εκδηλώνεται μια νέα μαζική φυγή από τα νοσοκομεία, που οδηγεί σε μια απίστευτα επικίνδυνη κατάσταση και ενόψει καλοκαιριού που οι συνθήκες δεν βοηθούν στο να μπορούν όπως λέμε με ασφάλεια να πουν ότι τόσο στο ΠΑΓΝΗ όσο και στο Βενιζέλειο θα μπορέσουν να καλυφθούν οι βάρδιες.

ΠΗΓΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:






Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα για να πλουτίζουν εις βάρος μας οι όποιοι "επιτήδειοι" που εκμεταλλεύονται την ανάγκη και τον ανθρώπινο πόνο, κατασπαταλώντας δημόσιο χρήμα, και η δημόσια υγεία να είναι τελικά, ο μεγάλος ασθενής.
Στην Ελλήνων Πολιτεία η Υγεία είναι Δωρεάν προς όλους τους πολίτες και το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό θα μπορεί να εργάζεται και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ένα υγιές ιδανικό περιβάλλον, πλήρες εξοπλισμένο τεχνολογικά, με θεραπευτήρια που θα σέβονται την προσωπικότητα κάθε Έλληνα Πολίτη  και με αξιοπρεπείς μισθούς που το 50% θα επαρκεί για την διαβίωση τους
 Είναι παράλογο και αδιανόητο να αφήνουμε να φροντίζουν την υγεία μας, άνθρωποι που είναι εξουθενωμένοι και επιρρεπείς σε οποιαδήποτε ασθένεια οι ίδιοι, λόγω  της τραγικής κατάστασης που επικρατεί.

Μια πραγματική Πολιτεία έχει υποχρέωση και μεριμνά για την εξυγίανση του ολικού περιβάλλοντος και του τρόπου διαβίωσης- κι όχι επιβίωσης- του συνόλου των πολιτών σε όλα τα επίπεδα γιατί εκεί βρίσκεται η πηγή όλων των ασθενειών.
Τα κονδύλια που θα διατεθούν για την πραγματική Υγεία των πολιτών αλλά και για την δεν έχουν περιορισμό.
 Ποτέ το πρόβλημα δεν ήταν, ούτε είναι οικονομικό κι αυτό το έχουμε αποδείξει... 

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.