(Βίντεο) Η πληγή των αυθαιρέτων και το ξενοδοχείο που κρύβει την Ακρόπολη



 Η πληγή των αυθαιρέτων

Αφορμή της εκπομπής αποτέλεσε η υπόθεση του ξενοδοχείου ιδιοκτησίας της «Μπλε Κέδρος» στην Ακρόπολη για να δείξουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τα αυθαίρετα στην χώρα μας και τελικά ποιος φταίει για όλο το μπάχαλο που επικρατεί και το οποίο στο τέλος λειτουργεί πάντα εις βάρος των πολιτών.
Το δείγμα μας αφορά ένα ξενοδοχείο που κτίστηκε το 2017 σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία και ενώ βρίσκεται σε περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και το ύψος της δόμησης ανέρχεται στα 24μ. το ακίνητο πήρε άδεια για 33 μέτρα ύψος και όπως λένε τα δημοσιεύματα, είχε και την έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Πολιτισμού... αρχικά.
 Δηλαδή, ήταν ένα επενδυτικό έργο που είχε την άδεια να υλοποιηθεί…. 

Τι συμβαίνει όμως σήμερα 6 χρόνια μετά;

Τον Νοέμβριο του 2022 μετά την προσφυγή των ίδιων των κατοίκων στο ΣτΕ, το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ κρίνει ότι, ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να ανακαλέσει την άδεια, την οποία ο ίδιος ο δήμος είχε εκδώσει και του έδωσε προθεσμία 3 μηνών για να προχωρήσει στην κατεδάφιση των 2 τελευταίων ορόφων και του δώματος του ξενοδοχείου, που τους ονομάζει αυθαίρετους και καταχρηστέους 

Ένα μήνα μετά η Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ επιβάλλει και πρόστιμα εκατομμυρίων για την ανέγερση των τελευταίων ορόφων και για την διατήρηση τους.
Η προθεσμία για την κατεδάφιση λήγει στις 14 Φεβρουαρίου και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και αν θα εφαρμοστεί ή όχι η απόφαση... 

 Όμως για να αντιληφθούμε που ακριβώς είναι το πρόβλημα και για να το λύσουμε... πρέπει να πάμε στην ουσία της υπόθεσης, 

" Αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε σήμερα είναι ότι αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας, γιατί υπάρχουν χιλιάδες αυθαίρετα, πάνω από 800.000 μικρά και μεγάλα, όλο αυτό πατάει πάνω σε νόμους που δεν είναι ξεκάθαροι σε όλα τους τα σημεία... οι νόμοι για τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό στην χώρα μας αλλάζουν κάθε 5 χρόνια... και μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια γίνονται συνεχώς τροποποιήσεις επί τροποποιήσεων...." μας ενημερώνει η κ. Ντάσιου και συνεχίζει: 

"... Εδώ έχουμε ένα ξενοδοχείο, δεν είναι ένα μικρό σπιτάκι που δεν το είδε κάποιος δεν είναι μια αποθήκη που έκανε κάποιος κλείνοντας ένα μπαλκόνι... πρόκειται για ένα εμβληματικό ξενοδοχείο το οποίο το αντικρύζεις και βλέπεις ότι είναι ένα μεγαθήριο δίπλα στα υπόλοιπα ακίνητα... φαίνεται... το έχουν δει όλες οι υπηρεσίες...μέσα από αυτή την διαδικασία, βλέπουμε ότι τελικά με την αλλαγή όλων αυτών των νόμων και των διατάξεων με την κατεδάφιση ή μη των αυθαιρέτων κάτι που δεν το έχουμε να συμβαίνει πουθενά στην πατρίδα μας...και υπάρχουν δείγματα και σε νησιά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ξενοδοχεία και τουριστικές εγκαταστάσεις, οι οποίες παραμένουν στην θέση τους παρότι έχουν βγει αποφάσεις κατεδαφίσεων και οι οποίες συνεχώς τακτοποιούνται..."

Από την άλλη, να μην ξεχνάμε όμως ότι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είχε όλα τα στοιχεία και νόμιμα απέκτησε την άδεια για να προχωρήσει την επένδυση του κι αυτό έκανε... Πλήρωσε για την επένδυση και τώρα του λένε "πλήρωσε για να το γκρεμίσουμε γιατί αλλάξαμε γνώμη"! 
Αν δεν είναι αυτό μια στυγνή εκβιαστική εισπρακτική "πολιτική" τότε τι είναι; 

 

Πώς όμως μπορούμε επιτέλους να κλείσουμε αυτή την πληγή των αυθαιρέτων που όπως φαίνεται τρέφεται από την πολυνομία και όχι τυχαία;

Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει πραγματικά ένας πολεοδομικός σχεδιασμός που να σέβεται το περιβάλλον αλλά και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική διάφορων εμβληματικών περιοχών της πατρίδας μας...

 "... Πολεοδομικός σχεδιασμός είναι ένα σχέδιο για όλη την χώρα μας και έχει ήδη ετοιμαστεί από την Ελλήνων Συνέλευσις και έχει ΗΔΗ κατατεθεί ο σχεδιασμός, το τι θα συμβεί δηλαδή σε όλη την επικράτεια... κι έχουν γίνει μελέτες σε γενικό πλαίσιο γιατί κάθε περιοχή διαμορφώνεται διαφορετικά... Άρα για να σεβαστούμε το περιβάλλον κάθε περιοχής θα γίνουν πιο εξειδικευμένες μελέτες...Για την προστασία του περιβάλλοντος και την πραγματική ανάπτυξη κάθε περιοχής η Ελλήνων Συνέλευσις έχει ήδη ενεργήσει...  Έχουν ήδη κατατεθεί οι μελέτες και γι αυτό μπορέσαμε να έχουμε έτοιμη την χρηματοδότηση για την επόμενη μέρα, από την ημέρα που θα αναλάβουμε την διακυβέρνηση της πατρίδας μας... μας δηλώνει ξεκάθαρα η κ. Ντάσιου.

Κι όχι μόνο αυτό αλλά μας λέει και κάτι ακόμα που θα πρέπει να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψιν μας: 

"... Φυσικά έχει γίνει πρόταση από το 2014 από τον κ. Αρτέμη Σώρρα με νομικές κινήσεις και στο τέλος φτάσαμε σε μηνυτήριες αναφορές γιατί οι κυβερνήσεις δεν εκτέλεσαν... Την διαδικασία την γνώριζαν γιατί από τα Παγκόσμια Ταμεία έχουν εγκριθεί χρήματα και έχουν γίνει μεγάλα έργα στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα το αποχετευτικό σύστημα της Θεσσαλονικής... Άρα γνώριζαν πολύ καλά ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα χρηματοδότησης ΑΤΟΚΑ από δικά μας χρήματα που υπάρχουν στα Παγκόσμια Ταμεία... Δεν υπάρχει κανένα βάρος στο δημόσιο... δεν υπάρχει κανένα βάρος στο κράτος... σε κανέναν Δήμο" 

Άρα όχι μόνο γνώριζαν την διαδρομή προς την πηγή  άτοκων κληρονομικών κεφαλαίων που μας ανήκουν και αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα μας ποτέ δεν ήταν, ούτε είναι οικονομικό, αλλά θα μπορούσαν ήδη να χρησιμοποιήσουν αυτά που δέσμευσε ο κ. Αρτέμης Σώρρας καταθέτοντας δικές του εγγυήσεις τις δικές του μελέτες!

Το τι επέλεξαν να κάνουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, δεν χρειάζεται να το περιγράψουμε... το βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής "κρίσης" που εμείς φτωχοποιούμαστε εσκεμμένα, όσο οι εταιρίες και οι τράπεζες αρπάζουν την εθνική και ιδιωτική μας περιουσία με την αγαστή συνεργασία  όλων των κυβερνήσεων, της δικαιοσύνης και φυσικά των καλολαδωμένων ΜΜΕ που έριξαν τόνους λάσπης να κρύψουν την αλήθεια... 

Το θέμα είναι το τι θα επιλέξουμε εμείς να κάνουμε ως πολίτες για να σταματήσουμε  δια παντός την "αιμορραγία" και να κλείσουμε όχι μόνο την "πληγή" των αυθαιρέτων αλλά όλες τις "πληγές" που μας έχουν δημιουργήσει, ώστε να μας κρατούν αδύναμους και φοβισμένους, εύκολα θύματα  στις απάνθρωπες ατζέντες που θέλουν να επιβάλλουν.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.