Ατραζίνη: Ο ενδοκρινικός καταστροφέας


ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΤΡΑΧΟ:
Τα προϊόντα με αυτό το σήμα περιέχουν ATRAZIN.... ΤΟ ATRAZIN ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΚΑΟΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ....
Πολλά προϊόντα με Ατραζίνη συναντάμε σε αρκετά super market κυρίως στα καταστήματα LIDL.
ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΑΤΡΑΖΙΝΗ. (στα Lidl είναι γεμάτο σοκολατάκια με αυτό το λογότυπο).


Η Ατραζίνη είναι ένα ζιζανιοκτόνο που προκαλεί αλλαγή φύλου.

Επιστήμονας Dr. Tyrone B. Ο Hayes (γεννημένος στις 29 Ιουλίου 1967)) είναι Αμερικανός βιολόγος και καθηγητής ολοκληρωτικής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Μπέρκλεϊ, γνωστός για την έρευνά του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ζιζανιοκτόνο ατραζίνη είναι ένας ενδοκρινικός καταστροφέας που μεταλλάσσει και θηλυκοποιεί τους αρσενικούς βατράχους.

Είναι επίσης υποστηρικτής της κριτικής επανεξέτασης και ρύθμισης των φυτοφαρμάκων και άλλων χημικών που μπορούν να προκαλέσουν δυσμενείς συνέπειες στην υγεία.
Παρουσίασε εκατοντάδες εργασίες, σε συνομιλίες και σεμινάρια μιλώντας για τα ευρήματά του ότι οι περιβαλλοντικοί χημικοί ρύποι έχουν παίξει ρόλο στην παγκόσμια αμφίβια παρακμή και στις ανισότητες στην υγειονομική περίθαλψη μεταξύ μειονοτήτων και ανθρώπων χαμηλού εισοδήματος.

Η έρευνα του δείχνει ότι χημικοί παράγοντες, όπως ένα συνήθως χρησιμοποιούμενο ζιζανιοκτόνο, έχουν την ικανότητα να επηρεάζουν αρνητικά τη σεξουαλική ανάπτυξη των αμφιβίων, ακόμη και όταν τέτοιες τοξίνες υπάρχουν σε χαμηλές συγκεντρώσεις.

Από τότε που δημοσίευσε την έρευνά του σχετικά με την ατραζίνη ως ενδοκρινικός διαταράκτης, ο Hayes έχει γίνει υποστηρικτής της απαγόρευσης της ατραζίνης. 

Σύμφωνα με τον Hayes, η σύνδεση μεταξύ ατραζίνης και τροποποιημένης «αρωματάσης και οιστρογόνων είναι αποδεδειγμένη η παραγωγή... σε ψάρια, βατράχια, αλιγάτορες, πουλιά, χελώνες, αρουραίους και ανθρώπινα κύτταρα" και "Πιστεύω ότι τα συντριπτικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι η ατραζίνη ενέχει κίνδυνο για την άγρια ζωή και τους ανθρώπους."
Η ατραζίνη έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία ανθρώπων και ζώων.
Σε πρόσφατη μελέτη, ο καθηγητής Hayes δημοσίευσε σχετικά με το τι συμβαίνει όταν άλλα ζώα -κυρίως βάτραχοι- εκτίθενται στην ατραζίνη. 
Γίνονται εντελώς θηλυκά. Ζευγάρωσαν με άλλα αρσενικά βατράχια και μπορούσαν να γεννήσουν αυγά, παρά το γεγονός ότι είναι γενετικά αρσενικά.
Αυτό που πρότεινε ο καθηγητής Hayes είναι ότι η ατραζίνη προκαλεί ορμονική ανισορροπία.
Συνήθως, οι όρχεις πρέπει να κάνουν τεστοστερόνη - η ορμόνη του ανθρώπου.
Αυτό που κάνει η ατραζίνη είναι ότι μετατρέπεται σε ένζυμο ο μηχανισμός που είναι η αρωματάση και μετατρέπει την τεστοστερόνη σε οιστρογόνα. Ως αποτέλεσμα, αυτοί οι εκτεθειμένοι άνδρες έχασαν την τεστοστερόνη τους.
Είναι χημικά ευνουχισμένοι - στη συνέχεια θηλυκοποιούνται και στην συνέχεια παράγουν γυναικείες ορμόνες.

Η χημική ατραζίνη προκαλεί ομοφυλοφιλία και σεξουαλική σύγχυση.

Ο νούμερο ένα καρκίνος στις γυναίκες είναι ο καρκίνος του μαστού, ο οποίος ρυθμίζεται από οιστρογόνα και το ένζυμο αρωματάσης. Όταν αναπτύσσεται ένα καρκινικό κύτταρο του μαστού, η Αρωματάση μετατρέπει το ανδρογόνο σε οιστρογόνα και αυτό το οιστρογόνο περιλαμβάνει ή προάγει την ανάπτυξη αυτού του καρκίνου ώστε να μετατραπεί σε όγκο και να εξαπλώνεται.

Η αρωματάση είναι πολύ σημαντική για τον καρκίνο του μαστού. Η κορυφαία θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού είναι μια χημική ουσία που ονομάζεται letrosol, η οποία μπλοκάρει την αρωματάση και τα οιστρογόνα..
Η ατραζίνη είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα υγείας για τον άνθρωπο. Οι ερευνητές βρίσκουν μια αυξανόμενη συσχέτιση μεταξύ ατραζίνης και κακού τοκετού στους ανθρώπους.

Στεφανος Αλεξιου


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.