Βρωμικό κάλιο: Χρησιμοποιείται ως εκρηκτικό εδώ και δεκαετίες.


Λίγοι γνωρίζουν ωστόσο, ότι η χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή εκρηκτικών, περιέχεται επίσης σε διάφορα ψωμιά, μάφιν και μπισκότα ή ότι επιλέγεται για να διατηρήσει φρέσκες τις κοτομπουκιές.

Η χημική ουσία tert-Butylhydroquinone (TBHQ) είναι ένας οξειδωτικός παράγοντας που χρησιμοποιείται σε επεξεργασμένα τρόφιμα, καλλυντικά και άλλα προϊόντα και σε χαμηλές δόσεις θεωρείται γενικά ασφαλής.

Σε υψηλότερες ποσότητες όμως, έχει συνδεθεί με όγκους, διόγκωση του ήπατος, σπασμούς και παράλυση.
Οι εταιρείες τροφίμων «ορκίζονται» στην αξία του TBHQ επειδή διατηρεί τη γεύση, το χρώμα και τη θρεπτική αξία των τροφίμων για μεγαλύτερο διάστημα.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη χημική ουσία για χρήση σε τρόφιμα στη δεκαετία του '70, όταν άρχισαν να γίνονται δημοφιλή τα fast food.

Πλέον υπάρχει παντού: από τις κοτομπουκιές και τα στιγμιαία νουντλς, μέχρι τα κράκερ.

Ο FDA επιτρέπει επί του παρόντος η ουσία TBHQ να μην υπερβαίνει το 0,02% της συνολικής περιεκτικότητας λιπαρών και ελαίων ενός προϊόντος.

Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν επίσης καθορίσει ότι το TBHQ είναι ασφαλές για χρήση σε τρόφιμα σε χαμηλές συγκεντρώσεις.

Η χημική ουσία παρασκευάζεται από βουτάνιο, το οποίο αποθηκεύεται στους αναπτήρες ως υγρό και απελευθερώνεται ως αέριο που αναφλέγεται από έναν σπινθήρα.

Εκρηκτικό υλικό σε ψωμιά, μάφιν και μπισκότα

Το βρωμικό κάλιο είναι η ανόργανη ένωση με εμπειρικό τύπο KBrO₃. Είναι το άλας που προκύπτει από την εξουδετέρωση του βρωμικού οξέος από το υδροξείδιο του καλίου. Στις κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος είναι λευκό κρυσταλλικό στερεό ή λευκή σκόνη.

Το βρωμικό κάλιο χρησιμοποιείται ως εκρηκτικό εδώ και δεκαετίες.

Αναμιγνύεται επίσης σε αλεύρι που χρησιμοποιείται για αρτοσκευάσματα, όπως το ψωμί και τα μπισκότα, επειδή μπορεί να βοηθήσει τη ζύμη να φουσκώσει και να διατηρήσει το σχήμα της.

Εργαστηριακές μελέτες το έχουν συνδέσει επανειλημμένα με καρκίνους στον θυρεοειδή και στο περιτόναιο, το λεπτό στρώμα κυττάρων που καλύπτει την ουροδόχο κύστη, το ορθό και τη μήτρα.

Ο FDA ωστόσο, δεν έχει απαγορεύσει την ουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες και συνεχίζει να την αναγνωρίζει ως ασφαλή προς κατανάλωση.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την άποψη πολλών άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που την έχουν χαρακτηρίσει παράνομη.

Οι προειδοποιήσεις σχετικά με την πιθανότητα πρόκλησης καρκίνου χρονολογούνται από το 1999, όταν άρχισαν να δημοσιεύονται αναφορές γι' αυτόν τον κίνδυνο.

Η βιομηχανία τροφίμων υποστηρίζει ότι είναι ασφαλές επειδή κατά το μαγείρεμα η σκόνη μετατρέπεται σε βρωμιούχο κάλιο, μη καρκινογόνα ουσία.

Δοκιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1994 όμως, έδειξαν ότι το βρωμικό κάλιο παραμένει στα τρόφιμα ακόμη και μετά το μαγείρεμα.

Η Καλιφόρνια έχει λάβει μέτρα κατά του συγκεκριμένου συστατικού, απαιτώντας από τους κατασκευαστές προϊόντων που το χρησιμοποιούν, να φέρουν προειδοποιητική ετικέτα για τους καταναλωτές.

Πηγή: Mail Online


Αφού «ορκίζονται» οι εταιρίες να μείνουμε ήσυχοι!

Μικρές δόσεις δηλητηρίων σε όλα τα τρόφιμα δεν είναι επικίνδυνες!!!! Πώς σας φαίνεται που τρώμε μέχρι και «εκρηκτικές ύλες» - σε μικροποσότητες πάντα- κι όχι μόνο για να μην αναφέρουμε πόσες άλλες ακόμα υπάρχουν μέσα σε ένα μόνο διατροφικό προιόν-;;

Τι κι αν οι προειδοποιήσεις για τον καρκίνο για αυτή μόνο την ουσία χρονολογούνται από το 1999 βάσει εργαστηριακών μελετών;

Αφού η βιομηχανία τροφίμων υποστηρίζει ότι όλα βαίνουν καλώς, ας κοιμηθούμε ήσυχοι και ας συνεχίσουμε να τρώμε εμείς και τα παιδιά μας όλα όσα τόσα χρόνια μας μπουκώνουν!

Το πολύ-πολύ, αν γνωρίζεις την ύπαρξη του, να το διαβάσεις στην προειδοποιητική ετικέτα- και να το μην το πάρεις! Δεν βαριέσαι… θα πάρεις κάτι άλλο με ένα διαφορετικό είδος δηλητηρίου από τα προσθετικά που βάζουν πάντα για το καλό μας!

Πακτωλοί χρημάτων για την έρευνα για τον καρκίνο και για άλλες ασθένειες που συνεχώς εμφανίζονται αλλά η «επιστήμη» ακόμα ψάχνει και εμείς είμαστε πιο άρρωστοι από ποτέ!

Έχουμε παραδώσει την ζωή μας στα χέρια εταιριών και σε κυβερνήσεις-μαριονέτες που παίρνουν αποφάσεις υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων και για ίδιον όφελος, οι οποίες καιεπιτρέπουν να μας δηλητηριάζουν με … δόσεις, να τρώμε τα γενετικά τροποποιημένα κατασκευάσματά τους, τα χιλιάδες προσθετικά –Ε 
το καθένα υπεύθυνο για διάφορες ασθένειες και άλλα ακτινοβολημένα άχρηστα προϊόντα μηδενικής θρεπτικής αξίας που έχει σήμερα ο δυτικός τεχνολογικά αναπτυγμένος κόσμος! Ο υπόλοιπος λιμοκτονεί ...
 Και το μενού συνεχίζεται… με συνθετικά κρέατα, σκουλήκια και έντομα για το … καλό μας και το καλό του πλανήτη στην εποχή του μετανθρωπισμού και των σβαμπιστών που χάνεται κάθετι φυσιολογικό και ανθρώπινο!

Μην σας νοιάζει όμως… Αν αρρωστήσουμε, είναι οι ίδιοι που θα φροντίσουν να έχουμε χιλιάδες χημικά σκευάσματα … μέχρι να πεθάνουμε! Κι αυτό το ονομάζουν ΥΓΕΙΑ!

Φτάνει πια!


Δείτε σχετικά:
"Νέα μελέτη" για μια ιστορία συγκάλυψης δεκαετιών!!!

ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΑ: ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ;

Από το πυρηνικό οπλοστάσιο στην …κουζίνα μας!!!

ΜΟNSANTO: "ΑΚΥΡΩΝΕ" ΜΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΓΛΥΦΟΣΑΤΗΣ

2021 - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΗΜΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ Ε..Ε


Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ
ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ
ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΟΜΙΚΕΣ ΑΣΥΛΙΕΣ ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ
ΕΝΩ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΖΩΗ...

ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ
ΤΟΥ ΟΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ
ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ
Η ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ.


ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ ΜΑΣ
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ.

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ
ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.