Είναι ακριβοί οι αστακοί της... νηστείας!


Περί χορηγίας δημοσίου (ποιανού δημοσίου;;;) σε ξένος κράτος... το ανάγνωσμα... πρόσχωμεν!

"Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;" λένε στα μέρη μου...
Τι ήταν αυτό που έπραξε ο Δένδιας, ο Υπουργός Εξωτερικών στο Άγιο Όρος;;;
Θα πείτε πολλοί ότι ως Υπουργός Εξωτερικών πήγε σε .... ξένος κράτος! Μάλιστα! Ορθά!
Άλλοι θα πούνε ότι πήγε να προσευχηθεί μήπως και βοηθηθεί η χώρα μας, που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση εδώ και χρόνια. Και  μας προστατεύσει και από τους Τούρκους σε περίπτωση πολέμου...
Ή ότι πήγε να ανάψει ένα κερί για τις επόμενες εκλογές για να ξαναβγεί η Ν.Δ.... όχι ότι τον νοιάζει αλλά έτσι... από συνήθεια, ανάβουν κεριά να τους βλέπει ο κόσμος ότι είναι καλοί χριστιανοί... και να τους ξαναψηφίσει. Ή μήπως πήγε γιατί έχει πολλές αμαρτίες... Α πα πα... τι σκέφτομαι τώρα εγώ! Αν είναι δυνατόν!
Τελικά όμως η αλήθεια είναι ότι πήγε ως αρμόδιος Άη Βασίλης να μοιράσει δώρα στα μοναστήρια λόγω πρωτοχρονιάς. Τι; έτσι θα αφήναμε τους μοναχούς; Αυτούς που μας έχουν μιλήσει για την γέννηση του χριστού και βοήθησαν στο να μας βγάλουν από την πλάνη του Έθνους μας;;; Και από "Εθνικούς" να μας κάνουν "χριστιανούς";;;

Αφού αυτοί μας είπαν ότι γεννήθηκε ο Μεσσίας και ότι υπάρχει ότι υπάρχει και ο άη Βασίλης που μοιράζει δώρα, οπότε εμείς να μην τους πληρώσουμε για την αλήθεια που μας έφεραν;;; Μην είμαστε και αχάριστοι!!!

Και φυσικά, όπως κάθε χρόνο νόμιμα από το 1981, δώσαμε ως κράτος έναν μπουναμά συμπληρωματικό και συνολικά η χορηγία του Ελληνικού Δημοσίου προς τα μοναστήρια του ξένου κράτους " Άγιο Όρος" έφτασε τα 2.000.000 ευρώ για φέτος!!!
Ναι ναι... ως Άη Βασίλης πήγε... καθώς αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο να προσθέσει και άλλα 760.000 ευρώ για φέτος ως δώρο προς τις "ιερές" μονές του ξένου κράτους που μοιράζει και Ελληνική Ιθαγένεια αφειδώς (Άρθρο 105 του συντάγματος)... αν και ξένο κράτος! Τι σόι πατέντα και αυτή δεν μπορώ να καταλάβω!
Όλα όμως νόμιμα έτσι;;; Μην πει κάποιος ότι δεν είναι νόμιμοι!! Α! θα σας μαλώσω!
Όλα νόμιμα τα κάνουν, αφού πρώτα οι ίδιοι ψηφίσουν νόμους με γνώμονα πάντα όπως λένε το "καλό" του Έλληνα Πολίτη. Μετά πράττουν με απόλυτη νομιμότητα! 
(Ωραίο πάντως το κόλπο να ψηφίσω μόνος μου νόμους όπως με βολεύει και μετά να επικαλούμαι νομιμότητα)
Έλα όμως που ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας "έφαγε" την καντήλια και σαβουρντήθηκε (όπως λένε στα μέρη μου) και χτύπησε ο άνθρωπος... Ίσως δεν ήταν αρκετός ο μπουναμάς ή ίσως να αμάρτησε για κάτι! Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου του Ανατολικού Δόγματος...
Εμένα πάντως μου φάνηκε κάπως αυτό το πέσιμο του κ. Υπουργού και δη μέσα στην εκκλησία. Ίσως το θυμίαμα να φταίει τελικά! Ναι αυτό είναι! Όλα τα παραπάνω είναι κακοήθειες που κατεβάζει το κεφάλι μου και αμαρτάνω... 

Αλλά ας δούμε μαζί την νομιμότητα της χορηγίας του δημοσίου (;;;) προς τις ιερές μονές του ξένου κράτους του Άγιου Όρους.
Από το 1981 με τον νόμο 1166/1981 (ΦΕΚ 166/17-6-1981) κάθε χρόνο το δημόσιο (;;;) δεν αναφέρει ποιο δημόσιο... Εννοείται το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά δεν αναφέρουν την λέξη "Ελληνικό" διότι είναι μιαρό προς το δόγμα αλλά τα χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου δεν είναι μιαρά! Αχ ρε Έλληνα!

Το Άγιο Όρος ένας κράτος εν κράτει μέσα στον ιερό τούτο τόπο που οι πρόγονοι μας δημιούργησαν τον τεράστιο και μοναδικό πολιτισμό στον πλανήτη να τρώει και να πίνει τζάμπα με την πρόφαση όπως γράφει ο νόμος: "προς ενίσχυσιν των εν τη εκπληρώσει και διαφυλάξει της μακραίωνος, θρησκευτικής πνευματικής και πολιτιστικής αυτών αποστολής...."

Προσεύχονται οι μοναχοί διότι αυτή είναι η αποστολή τους (έτσι λένε) για το "καλό" του κράτους μας και άσχετα που δεν πιάνουν οι προσευχές τους, πληρώνουμε για να... κάθονται και να προσεύχονται! Ωιμέεεε
Δεν θα συνεχίσω να γράφω διότι ο θυμός μου θα σε οδηγήσει σε μπλοκάρισμα από το ... "δημοκρατικό" fatsoβιβλίο.

Σας δείχνω τα ποσά από το 2001 ως και φέτος 2022 που είχαμε και συμπληρωματική χορηγία καθώς το Υπουργικό μας Συμβούλιο είναι large με τα λεφτά των πολιτών... και φυσικά, υπάρχουν κι άλλες τέτοιες αποφάσεις, αλλά δεν θα ξοδέψω άλλο από τον χρόνο μου για δείξω που πάει ο πλούτος των Ελλήνων!

Υ.Γ. Τα μοναστήρια ως ΝΠΔΔ δεν φορολογούνται παρόλα αυτά παίρνουν πολλά χρήματα από το ευρωπαϊκό ταμείο μέσω προγραμμάτων τα οποία μάλλον δεν είναι αρκετά όπως φαίνεται, αφού τους δίνουμε από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ως μοναχοί έχουν έξοδα! Πολλά έξοδα!
Είναι ακριβοί οι αστακοί της νηστείας... και όχι μόνο οι αστακοί! 

Δείτε τα χάλια μας...


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.