"Σιγά τα αίματα" κύριοι βουλευτές;


Έφυγε "καταδιωκόμενος" από βουλευτές του κόμματός του από την αίθουσα της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν σήμερα στην Βουλή και στην συζήτηση του τελευταίου νομοσχεδίου της χρονιάς που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας. 
Μια πολεοδομική νομοθετική ρύθμιση του Κώστα Σκρέκα, προκάλεσε την οργή βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που έφτασαν στο σημείο να «καταδιώξουν» τον υπουργό Περιβάλλοντος ακόμη και έξω από την αίθουσα του κοινοβουλίου προκειμένου να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους.

Η επίμαχη ρύθμιση αφορά το άρθρο 88 του πολύνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, που ρυθμίζει θέματα …πολεοδόμησης. Σύμφωνα με αυτή είναι δυνατή η οικοδόμηση ακινήτων χωρίς Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο αρκεί η αίτηση για έκδοση άδειας η προέγκρισης να έχει ολοκληρωθεί με κατάθεση εγγράφων μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου του 2023.

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντιλήφθηκαν την αλλαγή αυτή ως πλήρη και εκ των υστέρων διαφοροποίηση των όρων δόμησης από τα ισχύοντα. Εκτίμησαν δηλαδή ότι αποκλείονται από την παράταση που δίνεται όσοι δεν έχουν ακόμη καταθέσει αίτηση, ζητώντας η παράταση να αφορά όλους.

Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βλάχος ανέφερε: «Ξέρετε τι κάνετε; Ακυρώνετε το πλαίσιο και δεν φέρνετε άλλο πλαίσιο» ενώ ο Περικλής Μαντάς σημείωσε πως «δεν μπορεί μία ασυνέπεια του κράτους να την πληρώνουν οι πολίτες» ζητώντας να δοθεί «κατά παρέκκλιση δόμηση μέχρι να έρθει το νομικό πλαίσιο».

Επίσης ενστάσεις είχε και ο βουλευτής Ιωάννης Παππάς. Βουλευτές προσέγγισαν τον Κώστα Σκρέκα στα υπουργικά έδρανα διαμαρτυρόμενοι, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση του υπουργού Υγείας Θανάση Πλεύρη που τους ζήτησε να βγουν από την αίθουσα για να μην καταγράφεται αυτή η εικόνα. Από την πλευρά του ο Κώστας Σκρέκας επισήμανε στους βουλευτές ότι «η κατά παρέκκλιση δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές έχει καταργηθεί με νόμο το 2020» αρνούμενος να δεχθεί το αίτημά τους.



Μέσα στον νομοσχέδιο για την υγεία υπάρχει και ένα άρθρο για την πολεοδόμηση!! Μάλιστα... Πολύ λογικό! 
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που "κρύβουν" επίμαχα άρθρα σε άσχετα με το θέμα νομοσχέδια.
 Όπως μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου που κυρώθηκε με τον Ν. 3845/2010 στις 6/5/2010 και 5 μέρες με τον ν. 3847/2010 που αφορά τον "Επανακαθορισμό των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους και βοηθηματούχους του Δημοσίου" βλέπουμε μια μικρή παράγραφο 3 σειρών να μετατρέπει την βουλή σε... άβουλη και διακοσμητική, γιατί δεν "κυρώνει" πλέον, αλλά  "ενημερώνεται και συζητάει" μνημόνια, συμφωνίες και συμβάσεις που υπογράφει  ο εκάστοτε διορισμένος Υπουργός Οικονομικών!!

Κι αυτήν την μικρή αλλά ζωτικής σημασίας τροποποίηση, που αποδεικνύει ότι έχει καταλυθεί η όποια "δημοκρατία" μας έλεγαν ότι είχαμε και εμείς  χρυσοπληρώνουμε όλον αυτόν τον άβουλο βολεμένο θίασο για να κάνει τον μεσίτη στον θάνατο μας, την "πέταξαν" μέσα σε ένα νομοσχέδιο για επιδόματα!!!!

Για να μην μιλήσουμε για το γεγονός ότι η "βουλή" που διαλύεται ως σώμα πριν τις εκλογές, ποτέ δεν συστήνεται σε σώμα μετά τις εκλογές σε ΦΕΚ, όπως θα έπρεπε, να γίνει δηλαδή νόμος που συστήνεται το νέο σώμα της βουλής το οποίο νομιμοποιείται να νομοθετεί!! 
Άρα έχουμε μια παράνομη ά-βουλη βουλή που περνάει αέρα έτοιμα νομοσχέδια εναντίον μας, ενώ δεν νομιμοποιείται να το κάνει ούτως ή άλλως!

Αλλά ας μείνουμε στο πιο απλό ερώτημα...

Γιατί ο καβγάς κύριοι βουλευτές;; Πού ήσασταν 2 χρόνια πριν που ψηφίστηκε ο νόμος  4759/2020 ο "εκσυγχρονισμός" της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας που στην ουσία, απαξιώνει την ελληνική γη και την στέλνει επί πινακίου φακής, βορά στα χέρια "εταιριών" και "ιδιωτών επενδυτών";  
Δεν είναι αργά για ... δάκρυα και μάλιστα κροκοδείλια;;;
Και που ήσασταν όλοι όταν σας μετέτρεπαν σε ... γλάστρες ;;;
 Οπότε καλά σας είπε και ο Υπουργός...Τώρα ξυπνήσατε; Σιγά τα ...αίματα!

Το ερώτημα όμως δεν είναι τι κάνει ή δεν κάνει η διακοσμητική "εθνική αντιπροσωπεία", αλλά τι κάνουμε όλοι εμείς που τους δίνουμε το δικαίωμα να βρίσκονται εκεί και να μας σκοτώνουν νομοθετώντας και κατόπιν εορτής να στήνουν καβγαδάκια για να "ταίζουν" θέαμα - και μάλιστα κακοστημένο και χωρίς άρτο- προς τέρψιν των εναπομείνοντων ψηφοφόρων τους.

Διαβάστε ακριβώς τι συμβαίνει εδώ: Γιατί... περί εκβιασμού πρόκειται!







ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ
ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ.

Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.