"ΜΕΡΑ25" και ... μπαρουφολογίες ολκής


Πώς θα σας φαινόταν, αν κάποιος που εξαπατά, συνεχίζει να εξαπατά, επειδή κανείς δεν γνωρίζει την πραγματικότητα;
Σε ένα τέτοιο περιστατικό θα αναφερθούμε σήμερα. Κάνοντας λόγο για ένα θέατρο παραλόγου με πολλούς ηθοποιούς.

Στόχος του άρθρου, δεν είναι να αναδείξει το χαμένο «ν» του Γιάνη Βαρουφάκη και του Μέρα25 που ηγείται, αλλά την επιλεκτική μνήμη που έχουν σε σημαντικά θέματα της χώρας μας.

Όλοι θα έχετε ακούσει ή διαβάσει πως βγήκαμε από τα μνημόνια. Κανείς όμως δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο έγινε αυτό. Ακόμα και το ευρωπαϊκό κόμμα Μέρα25. 
Έτσι έβγαλε μια ανακοίνωση καυτηριάζοντας τη λεγόμενη μετά - προγραμματική αξιολόγηση. Ας τη δούμε, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε.

«Με διαδικασίες εξπρές αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα η πρώτη αξιολόγηση της Ελλάδας μετά την υποτιθέμενη έξοδο της χώρας μας από το καθεστώς της "ενισχυμένης εποπτείας", η πρώτη "μεταπρογραμματική" αξιολόγηση (sic) με επαφές που θα έχουν οι επικεφαλής των θεσμών με τους αρμόδιους υπουργούς για να ελεγχθεί η πρόοδος των 22 προαπαιτούμενων (!!!) αυτής της αξιολόγησης»,

Τώρα μάλλον το κόμμα Μέρα25 ή θέλει να θολώσει τα νερά, ή πάει να τσιμπήσει κάποιους αναποφάσιστους ψηφοφόρους με το μέρος του.

Γιατί το λέμε αυτό;

Είναι απορίας άξιο, πώς το κόμμα του πρώην υπουργού οικονομικών επί ΣΥΡΙΖΑ Γιάνη Βαρουφάκη κάνει τέτοιες ανακοινώσεις. 
Λες και δε γνωρίζει ο ίδιος πως έχουμε απωλέσει εθνική κυριαρχία και πως τα κόμματα στην ουσία και με νόμο είναι κατασχεμένα. (Παρ' όλα αυτά έφτιαξε και εκείνος ένα)

Και κλείνει την ανακοίνωση, με τα εξής λόγια: "Κατά τα άλλα βγήκαμε από τα μνημόνια όπως λένε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ".

Για να εξηγήσουμε στους αναγνώστες και να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, ώστε να σταματήσουν να μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας, Μέρα25 ή όποιος άλλος το προσπαθεί. (όλοι το προσπαθούν)

Το Μέρα25 είναι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα που θα έπρεπε να γνωρίζει πως το κάθε μνημόνιο που ήρθε στη χώρα μας, έγινε και νόμος του κράτους.
Οπότε για να βγούμε από τα μνημόνια, πρέπει να υπάρχει κάποιος νόμος που να καταργεί τον υπάρχοντα νόμο, ή κάποιος που να τον τροποποιεί έτσι, ώστε να δηλώνετε ξεκάθαρα η έξοδος από τα μνημόνια.

Τα μνημόνια που αναφέρει η ανακοίνωση του Μέρα25, ήρθαν στη χώρα μας με την αρχική υπογραφή του υπουργού οικονομικών και στην συνέχεια πέρασαν από τη βουλή για ψήφιση [(?) Θα το δούμε παρακάτω]. Στην προκειμένη, επειδή δεν είχαμε ένα μονάχα μνημόνιο, είχαμε τρεις (3) νόμους και αρκετές τροποποιήσεις. Κάποιες από αυτές πολύ σημαντικές.

Μια από τις σημαντικότερες τροποποιήσεις που πέρασαν στη βουλή σε άσχετο χρόνο και σε άσχετο θέμα με τα μνημόνια, και σε αυτή θα εστιάσουμε, ήταν πέντε (5) ημέρες μετά τη ψήφιση του 1ου μνημονίου (ν.3845/2010).
Εκείνη τη μέρα σύσσωμη η τότε βουλή, έδειξε πόσο ενάντια στο εθνικό συμφέρον ήταν. 
Στον νόμο 3847/2010 που αναφερόταν στον επανακαθορισμό των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους και βοηθηματούχους του Δημοσίου, έκαναν μια τροποποίηση που στην ουσία ήταν η ταφόπλακα της όποιας δημοκρατίας είχαμε τότε.

Στο πρώτο (1ο) κιόλας άρθρο, στην παράγραφο 9 αναφέρει τα εξής: Στο τέλος της παραγράφου 4 του 
άρθρου πρώτου του ν. 3845/2010 (ΦEK 65/A') αντί της λέξης "κύρωση" τίθενται οι λέξεις "συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους."


Τι μπορεί να σημαίνει όμως αυτό; Ας δούμε τι λέει η 4η παράγραφος του 1ου άρθρου που αφορούσε τα Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

4. Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου.
Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου, εισάγονται στη Βουλή για κύρωση.

Να σας πω αμέσως τι σημαίνει. Απώλεια εθνικής κυριαρχίας. 
Τα κόμματα δεν έχουν λόγο να είναι στη βουλή, μιας και πάνε μόνο για να συζητήσουν θέματα τέτοιου είδους – δημοσιο-οικονομικά κλπ και ό,τι υπογράφει ο Υπουργός που του παρέχεται η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό δημόσιο, ισχύει με την υπογραφή του.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο:
  

Και αυτό το γνωρίζουν όλα τα κόμματα που πέρασαν από τη βουλή από το 2010 και μετά. Οπότε τι, αγαπητοί αναγνώστες; 

Τι θέατρο μας έπαιζαν σε κάθε τέτοια πρόταση που ερχόταν σε μορφή νομοσχεδίου από τους δανειστές υπογεγραμμένη από τον εκάστοτε Υπ. Οικονομικών; 

Μάχες στην βουλή, τάχα μου αντιμνημονιακών κομμάτων και βουλευτών, αποχωρήσεις, βρισιές. Και τελικά απλά το συζητούσαν και λάμβαναν ενημέρωση.

Γιατί όλα αυτά λέτε; Μήπως για να μη μπορέσει ποτέ ο Έλληνας πολίτης να αντιληφθεί τι ακριβώς ψηφίζει; Που και σε ποιον ΠΙΣΤΕΥΕΙ;

Δεν νομίζετε πως έχει έρθει η ώρα να σταματήσουμε να πιστεύουμε όσα μας λένε ή να δεχόμαστε ως ενημέρωση τις ανακοινώσεις που βγάζουν μόνο και μόνο για την παραπλάνηση μας; 

Δεν νομίζετε πως έχει έρθει η ώρα να κάνουμε εμείς τις ερωτήσεις που πρέπει;

Αλήθεια όμως. Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία μας δίνεται το δικαίωμα να κάνουμε ερωτήσεις και φυσικά να δεχτούμε ικανοποιητικές απαντήσεις;

Η απάντηση είναι όχι, αλλά αξίζει κάποιος να προσπαθήσει έστω για να δει το αποτέλεσμα.

Από την άλλη έχουμε τη μοναδική ευκαιρία (δίκαιος καιρός) να αλλάξουμε όλα αυτά τα κατασχεμένα κόμματα και να βάλουμε στην Ελληνική βουλή, τους αξιότερους από κάθε κοινωνία. 
Την ευκαιρία αυτή τη δίνει ο πολιτικός φορέας Ελλήνων Συνέλευσις.
Ο μοναδικός φορέας που δημιουργήθηκε ως ανάγκη για την εκπροσώπηση του Έθνους μας.

Μην αργείτε, η πλατφόρμα εκπροσώπησης περιμένει κάθε ενεργό Έλληνα πολίτη, να έρθει και να δώσει από την ενέργεια του, στο μοναδικό συλλογικό όχημα.

Σύνταξη - Επιμέλεια κειμένου: Καλλέργης Ηλίας

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ... ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!



ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ
ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ
 ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. 
Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.