Όταν η αναλγησία, η υποκρισία και η γελοιότητα περισσεύει....



“Μετά από 15 χρόνια σκληρής δουλειάς φτάσαμε να επαιτούμε για τα αυτονόητα. Εκτιμήσεις περιουσιών στα όρια της γελοιότητας! ”

Μανούσος & Κάλλια Πεδιαδίτη, ιδιοκτήτες Bioaroma Crete

"Πριν από 15 χρόνια, η σύζυγός μου κι εγώ δημιουργήσαμε τη Bioaroma, μια καινοτόμο πρότυπη μονάδα επεξεργασίας αρωματικών φυτών και παραγωγής αιθέριων ελαίων, βιολογικών καλλυντικών και αρωμάτων. 

Ξεκινήσαμε από το μηδέν με όλες τις νόμιμες κρατικές άδειες και φτάσαμε στο σημείο να βραβευτούμε στις πέντε καλύτερες εταιρείες του είδους μας σε όλη την Ευρώπη στέλνοντας μοναδικά προϊόντα στα πέρατα του κόσμου, σε όλες τις συσκευασίες των οποίων με υπερηφάνεια αναγράφουμε το όνομα του τόπου μας, Άγιος Νικόλαος Κρήτης! Σε αυτή την προσπάθεια απασχολούμε 15-20 συμπολίτες μας που χάρη σε αυτούς φτάσαμε όπου φτάσαμε και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας!

Πριν από περίπου 6 χρόνια πληροφορηθήκαμε από επίσημες πηγές ότι πίσω από το ιδιόκτητο κτίριο της μονάδας θα περάσει ο νέος ΒΟΑΚ και θα πρέπει να απαλλοτριωθεί ένα μικρό μέρος του οικοπέδου το οποίο όμως δεν επηρέαζε τη λειτουργία μας.

 Έτσι, το 2019, προχωρήσαμε σε ριζική ανακαίνιση του επισκέψιμου εκθετηρίου μας, επενδύοντας πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, δημιουργώντας ένα μοναδικό Experience Store για το οποίο αποσπάσαμε πρώτο παγκόσμιο βραβείο αειφόρου αρχιτεκτονικής και πολλά πανελλήνια. 
Χιλιάδες κόσμου μας επισκέπτεται ετησίως μένοντας εντυπωσιασμένοι. 

Για όλα αυτά με πολύ συγκίνηση ακούγαμε αμέτρητους συμπολίτες μας να μας λένε ότι είναι πολύ περήφανοι που αυτή η μονάδα-κόσμημα βρίσκεται στην πόλη μας και ότι τη νιώθουν σαν δικό τους παιδί…

Δυστυχώς όμως ξαφνικά πέρυσι, παραμονές Χριστουγέννων, πληροφορηθήκαμε ότι θα πρέπει να γίνει αναγκαστική απαλλοτρίωση ολόκληρης της μονάδας και του οικοπέδου γιατί εμποδίζει την γέφυρα που θα κατασκευαστεί!

 Όπως καταλαβαίνετε, η στενοχώρια μας που θα χάναμε τους κόπους μιας ζωής ήταν μεγάλη. Όμως προσπαθήσαμε να το αποδεχτούμε αφού ήταν για χάρη ενός τόσο μεγάλου κοινωφελούς έργου!

Μετά από 6 μήνες κι ενώ άδικα περιμέναμε κάποιον επίσημο εκτιμητή του δημοσίου να περάσει να ελέγξει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, μάθαμε από το δικηγόρο μας ότι έγινε εκτίμηση της μονάδας “ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ” (!!!) από ένα ιδιώτη εκτιμητή κάποιον κ. Φραντζεσκάκη τον οποίο και είχε ορίσει το κράτος επ' αμοιβή!

 Η εκτίμησή του για ένα τριώροφο βιομηχανικό κτίριο 700 τ.μ. με παγκόσμια βραβεία μαζί με τον καλαίσθητο βοτανικό του κήπο ήταν η εξής:: “Πρόκειται για ισόγειο βιοτεχνικό κτίριο 59 τ.μ. με αξία 16.000 ευρω” (!!!!!!!!!) Και όπως μάθαμε ανάλογες εκτιμήσεις έκανε και στα υπόλοιπα σπίτια και επιχειρήσεις από τον Άγιο Νικόλαο ως τη Νεάπολη!

Αυτές τις εκτιμήσεις, οι οποίες έγιναν στο πόδι βάζοντας ότι τιμή τους κατέβηκε στο κεφάλι μόνο και μόνο για να προλάβουν τις προθεσμίες της εργολαβίας, τις χαρακτηρίζουμε επιεικώς απαράδεκτες και γελοίες! 

Τώρα δυστυχώς πρέπει να τρέχουμε στα δικαστήρια για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες και να επαιτούμε για το αυτονόητο! 

Να φύγουμε από την περιουσία μας με μια δίκαιη αποζημίωση ώστε να μπορέσουμε να την ξαναφτιάξουμε! Πώς όμως θα καταλήξει ο δικαστής σε κάποιες σοβαρές τιμές όταν ξεκινάει από αυτές τις εξευτελιστικές τιμές του δημόσιου εκτιμητή;

Όταν το κράτος κάθε χρόνο θέλει να μας φορολογήσει, ξέρει ακριβώς μέχρι και το τελευταίο μας τετραγωνικό! 

Όταν είναι να μας αποζημιώσει δεν μπορεί να δώσει αυτές τις απλές πληροφορίες του κτηματολογίου στον εκτιμητή, ο οποίος παρόλο που είχε χρονικό περιθώριο 6 μηνών και τα τόσα χρήματα που πήρε έκανε τέτοιες απαράδεκτες εκτιμήσεις που εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τον ίδιο αλλά και όλο τον αρμόδιο κρατικό μηχανισμό; 

Δεν τη χωράει ο νους μας πραγματικά τέτοια προχειρότητα σε ζητήματα τόσο κρίσιμα για τις ζωές άλλων ανθρώπων! 

Κατά τα άλλα ισχυρίζονται ότι θέλουν να ξεκινήσουν το Φθινόπωρο… 

Εμείς συγκεκριμένα πότε θα αποζημιωθούμε, πότε θά βρούμε άλλο οικόπεδο και πότε θα ξαναφτιάξουμε τη μονάδα ώστε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε κανονικά και να μην βγούμε από την αγορά; Και για όλα αυτά δεν θα απαιτηθούν κάποιες εκατονταδες χιλιάδες ευρώ; 

Το πώς θα πάμε τώρα από τις 16.000 στις κάμποσες εκατοντάδες, ένας Θεός το ξέρει…

Απευθυνόμενοι στον κ. Μητσοτάκη και στους λοιπούς αρμόδιους φορείς, μιλώντας εκ μέρους και των υπολοίπων δεκάδων αδικημένων συμπολιτών μας, τους γνωστοποιούμε ότι από την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε να θυσιάσουμε για το κοινό καλό τον κόπο πολλών ετών, τον ιδρώτα και το αίμα μας. Αυτό όμως δεν θα συνεχιστεί με αυτές τις εξευτελιστικές διαδικασίες! 

Αν δεν μας αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια και δεν μας αποζημιώσουν δίκαια δεν θα δεχθούμε να φύγουμε με κανένα τρόπο από τις περιουσίες μας. Ούτως ή άλλως δεν έχουμε κάπου αλλού να πάμε! Και είμαστε σίγουροι ότι όλη η τοπική κοινωνία θα είναι στο πλάι μας ώστε να στηρίξει το δίκαιο και τίμιο αγώνα μας.

Καλή δύναμη και υπομονή σε όλους μας!

Μανούσος – Κάλλια Πεδιαδίτη


Το παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα της απαξίωσης των πολίτων, αλλά και της ελληνικής επιχειρηματικότητας από τους κυβερνώντες που όχι μόνο με δόλο καταστρέφουν τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες, καθώς "αποφασίστηκε" αιφνιδιαστικά η ολική απαλλοτρίωση του οικοπέδου για το... "κοινωφελές (;;;) έργο, αλλά και αδιαφορούν εγκληματικά να αποκαταστήσουν και να αποζημιώσουν δίκαια, αν μη τι άλλο, τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης που από την αναγνώριση  και τα "παγκόσμια βραβεία, κινδυνεύουν να βρεθούν... στον πάτο και στην ανυπαρξία!

Μια μικρή παρένθεση για το "κοινωφελές έργο"... 
Αναρωτιόμαστε....
όταν παραχωρούνται οι εθνικοί μας οδοί στους γνωστούς ιδιώτες ημέτερους  για να υλοποιήσουν δημόσια έργα- όταν κι αν-  με μελέτες του ποδαριού  με χρήματα από την Ε.Ε. που είναι δικά μας χρήματα, καθώς και με δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης που κι αυτά τα εγγυόμαστε εμείς και στο τέλος, εμείς τα πληρώνουμε μέσω της φορολογίας μας  και μετά, εμείς ως πολίτες να πληρώνουμε και διόδια στις ιδιωτικές εταιρίες για να μετακινούμαστε με ασφάλεια τους δικούς μας δρόμους... 
πόσο "κοινωφελές" είναι αυτό;;;  

Όταν η ίδια η Πολιτεία είναι αυτή που έπρεπε να είχε φροντίσει χρόνια τώρα και να είχε υλοποιήσει με στρατηγικό σχέδιο το εθνικό οδικό δίκτυο που μας πρέπει και μας αξίζει, ώστε να κυκλοφορούμε δωρεάν, ελεύθερα, γρήγορα και με ασφάλεια σε όλη την επικράτεια;;;
 ...Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για την κατάσταση που βρίσκονται οι δρόμοι μας, ούτε το τι πληρώνει ο Έλληνας πολίτης  για να μπορέσει να ταξιδέψει μέσα την ίδια του την χώρα.

Για να γυρίσουμε όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση, που είναι ένα μικρό δείγμα της αναλγησίας των κυβερνώντων προς τους πολίτες αυτής της χώρας...

Να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες και πολλοί ακόμα συμπολίτες μας που έρχονται αντιμέτωποι με την απαλλοτρίωση των ιδιοκτησιών τους αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα του έργου και ήδη έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα που χάθηκαν άδικα μέχρι σήμερα για τους γνωστούς λόγους. 

Πώς γίνεται όμως ως Πολιτεία, να εκτελώ ένα "κοινωφελές" έργο, χωρίς να δίνω καμία σημασία για τις συνέπειες που θα έχει αυτό στους ίδιους τους πολίτες υπέρ των οποίων το κάνω;;

Πώς να χαρακτηρίσει κανείς την στάση της "κυβέρνησης" που με θράσος και απαξιώνοντας την νοημοσύνη μας στήνει τέτοιες δόλιες μεθοδεύσεις και με παραποιημένα στοιχεία και γελοίες αυθαίρετες εκτιμήσεις "ειδικών" προσπαθεί να τους βγάλει από την μέση και να τους πετάξει... σαν την τρίχα από το ζυμάρι, αδιαφορώντας εγκληματικά για το μέλλον αυτών και των οικογενειών τους;;;

Πώς γίνεται ως Πολιτεία να γκρεμίζω τους κόπους μιας ζωής, χωρίς να μεριμνώ, αν αυτό είναι αναγκαίο να συμβεί υπέρ του συνόλου, για την άμεση επανόρθωση, αποκατάσταση και στήριξη των πολιτών που θίγονται σε επίπεδο που να μπορούν να συνεχίσουν την ζωή τους από εκεί που την άφησαν και ακόμα καλύτερα;;;

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχει και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και ενδεχομένως  κάποια σχετική οικονομική δυνατότητα ώστε οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας να μπορούν να προσφύγουν σε νομικές διαδικασίες που όμως όλοι γνωρίζουμε πόσο χρονοβόρες, κοστοβόρες και ψυχοφθόρες είναι!

Και στο τέλος... τι; 

Φανταστείτε τι συμβαίνει σε πόσες άλλες περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε καν της δημοσίευσης του γεγονότος, όταν βρίσκεσαι μόνος σου αντιμέτωπος με παράνομους παράλογους νόμους και αποφάσεις που μπορούν να σε εξαφανίσουν εν ριπή οφθαλμού, χωρίς να μπορείς καν να αντιδράσεις.

Όμως όλα αυτά συμβαίνουν γιατί το "ελληνικό κράτος" δεν ήταν ποτέ και ούτε είναι ελληνικό και ούτε βεβαίως "κράτος". Είναι μια ιδιωτική εταιρία που οι διοικήσεις της (εκάστοτε κυβερνήσεις) για το μόνο που ενδιαφέρονται διαχρονικά είναι το δικό τους συμφέρον, το συμφέρον των ανωνύμων εταιριών, ξένων συμφερόντων, που υπηρετούν και οι οποίες καπηλεύονται την χώρα και τον πλούτο μας.

Ο Έλληνας πολίτης πουθενά στο... κάδρο. Πόσο μάλλον στο κέντρο των πολιτικών σχεδιασμών. Ούτε είναι, ούτε ήταν ποτέ! Και όσο εμείς οι ίδιοι ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, αν όχι η απαξίωση, η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση που βιώνουμε όλοι μας σήμερα;;; 

Και η οποία όπως φαίνεται έχει και συνέχεια... ΕΚΤΟΣ αν σταματήσουμε να είμαστε άβουλοι και υποταγμένοι ψηφοφόροι, διασπασμένοι και χαμένοι ο καθένας στον μικρόκοσμο του και ενωθούμε ως Έλληνες Πολίτες, ως Έθνος, ...χωρίς κομματικές ταμπέλες, χωρίς ταξικές διαφορές, χωρίς αμπελοφιλοσοφίες, με βάση το δίκαιο και την αλήθεια, με πραγματικά οικονομικά δεδομένα, με γνώση και στρατηγικό σχέδιο για το συμφέρον όλων ανεξαιρέτως, να διοικήσουμε την χώρα μας.

Τώρα πια γνωρίζουμε ποιοι και πως το έκαναν για να φτάσουμε στοχευμένα εδώ, αντιμέτωποι με όλες αυτές τις "κρίσεις" που μας επιβάλλουν  ... και γνωρίζουμε και τι πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε πραγματικά να αναστρέψουμε αυτή την καθοδική πορεία μας,  σε πορεία ανέλιξης για όλους μας και σε όλα τα επίπεδα του βίου μας.

Αλλιώς, όσο και να πολεμάμε κατά ομάδες, ή μόνοι μας ένας-ένας με αυτήν γενοκτονική "κρατική" μηχανή που έχουν στήσει εις βάρος μας τόσα χρόνια... το άδικο θα συνεχίζεται μέχρι να μας αφανίσει  όλους μας, ανεξαιρέτως!

ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ
ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ
 ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. 
Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.