(Βίντεο) Ο Ερντογάν απαιτεί "έγκριση" για τουρκική παρέμβαση όπου αυτός κρίνει



 Ntrin news: ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ...

1. ΧΙΛΗ, Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

2. ΣΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΒΑΘΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ


Την προκλητική συμπεριφορά της συνεχίζει η Τουρκία με τον Ταγίπ Ερντογάν να μιλάει για παιχνίδια εις βάρος της χώρας του και να ζητά από το τουρκικό κοινοβούλιο έγκριση για τουρκική παρέμβαση σε οποιαδήποτε χώρα κρίνει αναγκαίο. Φυσικά στο προεδρικό αφήγημα σιγοντάρουν και τα τουρκικά ΜΜΕ
Η ακραία τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς κι αυτή την εβδομάδα. Στο Τουρκικό στόχαστρο έχει μπει για τα καλά το Αιγαίο με τα ΜΜΕ της γείτονος να υποδαυλίζουν την φωτιά που έχει ανάψει τους τελευταίους μήνες ο Ταγίπ Ερντογάν .

Σε εκπομπή του CNN TURK για την ένταση ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα, ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet Αχμέτ Χακάν υποστήριξε προκλητικά: "Αυτό είναι το δίκαιο. Αν η απόσταση ανάμεσα στις δύο χώρες είναι κοντινή, ορίστε, ας χωριστεί στην μέση» δείχνοντας τον χάρτη του Αιγαίου πελάγους και κόβοντας το στην μέση νοητά με το χέρι του".

Σε άλλο σημείο της εκπομπής ο διευθυντής της Hurriyet θέτει στο προσκήνιο πάλι το Καστελόριζο χαρακτηρίζοντας έκτρωμα το γεγονός πως το νησί ανήκει στην Ελλάδα. « Μα τι είναι αυτό; Μπορώ να πάω κολυμπώντας στο Καστελόριζο;» αναρωτήθηκε, δείχνοντας την θέση του νησιού στο χάρτη και συνεχίζοντας στον ίδιο προκλητικό τόνο: "Μα δες εδώ! Στην πραγματικότητα το να ανήκει αυτό το νησί στην Ελλάδα είναι ένα έκτρωμα."

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος «δικαιοσύνης και ανάπτυξης» έκανε λόγο για παιχνίδια σε βάρος της χώρας του, λέγοντας προκλητικά πως: «Βρεθήκαμε στην Σμύρνη και με αφορμή την άσκηση EFES 2022 και στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο σε αυτούς που πρέπει. Συναντήσαμε και τις τοπικές οργανώσεις μας στην Σμύρνη. Γνωρίζουμε και έχουμε αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται εναντίον της χώρας μας και αφήνουν την Ελλάδα πάνω που γίνεται κακομαθημένη και πάλι όπως και στο παρελθόν»

Ενώ την Δευτέρα 13 Ιουνίου τέντωσε ακόμα περισσότερο το σχοινί με το αίτημα που απέστειλε στο τουρκικό κοινοβούλιο όπου με αφορμή την έγκριση της παράτασης των τουρκικών στρατευμάτων στην Λιβύη κατά ένα 18μηνο ο Ερντογάν ζητά από την τουρκική βουλή να του δοθεί η άδεια για την δράση του στρατού της χώρας σε ξένες χώρες, στον χρόνο που θα επιλέγει ο ίδιος για επιχειρήσεις και επεμβάσεις προκείμενου να προστατευτούν αποτελεσματικά τα τουρκικά συμφέροντα και να ενισχυθεί η άσκηση δυναμικής πολιτικής.

Το αίτημα αυτό είναι θέμα χρόνου να υπερψηφιστεί από το τουρκικό κοινοβούλιο καθώς το κυβερνόν κόμμα «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» και το κόμμα «Εθνικιστικού Κινήματος» του Ντεβλέτ Μπαχτσελί διαθέτουν την αναγκαία πλειοψηφία και φυσικά λύνει τα χέρια της Τουρκίας να αναλάβει δράση και στην Ελλάδα.

Στο καθημερινό παραληρηματικό κρεσέντο με απειλές εις βάρος της ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας του Ταγίπ Ερντογάν των Υπουργών του και των αξιωματούχων του, η Ελληνική κυβέρνηση λάμπει δια της απουσίας της.

Στηριζόμενη μάλλον στις φρούδες υποσχέσεις των συμμάχων και τις ετεροβαρείς συμφωνίες, απαντώντας απλά: «δεν θα μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση δηλώσεων. Έχουμε απαντήσει με χάρτες και επιστολές στο σύνολο των έωλων τουρκικών αιτιάσεων."


3. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ...

4. ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΑΡΧΙΣΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ...

5. ΝΕΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ

6. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΒΑΖΕΙ «ΓΚΟΛ» ΣΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ...