ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ...ΜΕ "FAST TRACK"



«Fast track απορρίψεις συντάξεων»


ΓιA «fast track απορρίψεις συντάξεων» και «κατάργηση εις βάρος των συνταξιούχων του συνταγματικού δικαιώματος της προηγούμενης ακρόασης», κάνει λόγο η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σχολιάζοντας σχετική τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα σημειώνει:

Ο κ. Χατζηδάκης, μπροστά στην αποτυχία αντιμετώπισης των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, θέσπισε την «fast track» διαδικασία έκδοσης των συντάξεων, μεταθέτοντας έτσι όλη την ευθύνη στους ασφαλισμένους/συνταξιούχους ως προς τα στοιχεία που δηλώνουν, με τον μεγάλο κίνδυνο, σε πολλές περιπτώσεις, να τους ζητηθούν στο μέλλον πίσω τα χρήματα.

Τώρα ο κ. Χατζηδάκης προχωρά στη θέσπιση διάταξης που προβλέπει τις fast track απορρίψεις συντάξεων, καταργώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης των ασφαλισμένων/συνταξιούχων σε περιπτώσεις δυσμενούς απόφασης της αρμόδιας διοίκησης. 

Επικαλείται προσχηματικά λόγους επίσπευσης της διαδικασίας, που όμως τελικά θα αποβεί εις βάρος των ασφαλισμένων/συνταξιούχων.

Η προτεινόμενη διάταξη παραβιάζει το άρθρο 20 του Συντάγματος όσον αφορά το δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης πριν την έκδοση δυσμενούς ατομικής διοικητικής πράξης.

Στη νέα διαδικασία των fast track συντάξεων η ανάγκη της προηγούμενης ακρόασης είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς η διοίκηση δεν έχει το ασφαλιστικό ιστορικό για να εκδώσει την πράξη με ασφάλεια. 
Ο προβλεπόμενος μεταγενέστερος έλεγχος θα προκαλέσει μεγάλη βλάβη στα συμφέροντα του διοικούμενου, αφού μπορεί να διαρκέσει για χρόνια, πολύ περισσότερο που οι συνταξιούχοι έχουν περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο, ώστε να ενημερώνονται με ασφάλεια.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητούμε από τον κ. Χατζηδάκη να αποσύρει αυτήν την αντισυνταγματική διάταξη που αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους συνταξιούχους.

ΠΗΓΗ


ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΙΣ.... "ΕΚΚΡΕΜΜΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ".

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ "ΕΚΚΡΕΜΜΟΤΗΤΕΣ" ΓΙΑ ΤΟ… ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ...
ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΠΩΣ ... ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ

ΟΙ FAST –TRACK ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΙΓΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ.

ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ... ΡΕΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Ε… ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ! 

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΛΥΜΕΝΟ.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ... ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ!
ΩΣ ΠΟΤΕ;;

ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ
ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ
ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ.
Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.