ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ;;

 

Σημαντικές στρεβλώσεις παρατηρούνται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με τις αρμόδιες Υπηρεσίες να αδυνατούν να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις και να αποφεύγονται τα υπερκέρδη που παρατηρούνται σήμερα, όπου άδειες για αδειοδοτημένα έργα φωτοβολταϊκών συστημάτων αλλάζουν χέρια.

Με πρόσχημα τη μεταβατική ρύθμιση με τελική κατεύθυνση την ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού, έχει δημιουργηθεί έμμεσο σχέδιο στήριξης των επενδυτών εις βάρος των καταναλωτών και μάλιστα με πολύ υψηλή επιδότηση, κάτι που ικανοποιεί τους επιχειρηματίες αφού θα αποσβέσουν τα έργα τους μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

Σήμερα, η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τις ΑΠΕ ανάλογα με τον καιρό που υλοποιήθηκαν χωρίζονται στις πιο κάτω κατηγορίες:
Έργα που έχουν υπογραμμένα συμβόλαια (από το 2005-2013) με καθορισμένη τιμή αγοράς της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας (σταθερή τιμή για 15-20 χρόνια).
Έργα που βρίσκονται στο σχέδιο του υπουργείου Ενέργειας που άνοιξε το Σεπτέμβριο του 2017 και έκλεισε τον Απρίλιο του 2018 και λαμβάνουν το κόστος αποφυγής που στοιχίζει της ΑΗΚ να παράξει μία kWh.
Έργα που βρίσκονται στη μεταβατική ρύθμιση όπου ένας ανεξάρτητος παραγωγός μπορεί να συμβληθεί με έναν ανεξάρτητο προμηθευτή και να διαπραγματευτούν την μεταξύ τους τιμή πώλησης ενέργειας.

Λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων διεθνώς, αλλά και της αύξησης της τιμής των CO2 (δημοπράτηση δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου) η τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ (κόστος αποφυγής της ΑΗΚ), έχει εκτοξευτεί αυτό το διάστημα στα 18 σεντ την κιλοβατώρα. Σε σχέση με περίπου 8 σεντ που ήταν το 2017-2018.


ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟ ΒΡΩΜΑ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ..

 ΑΦΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ, ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΑΝ, ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ Δ.Ε.Η. ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ Δ Ω Ρ Ε Α Ν ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ...
ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!

 ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ-ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΝΟΝΑ ΔΙΕΥΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΓΚΟΥΡΜΠΑΤΣΗΣ (ΔΕΣ ΕΔΩ) ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΝ!!!
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ.... ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2021 Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020 ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 70,8% ΚΑΙ ΚΑΤΑ 84,2% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΕΤΗΣΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ  (2010 – 2020).



ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!!! 

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΜΑΡΜΑΡΟ" ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ" ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ "Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ" ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ "ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΩΣ"ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ...

ΩΣ ΠΟΤΕ;;;
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ...

EΧΟΥΜΕ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ
ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,
ΝΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΕΛΕΦΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΥΛΙΚΑ, Ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΕΛΙΚΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ

ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...

Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.