ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: "ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ!

 

Καταργούνται οι εφημερίες στο Παίδων Πεντέλης –Παραίτηση «βόμβα» της διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας.

Δύο ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων, εν μέσω πανδημίας, το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης βγαίνει εκτός της μάχης των εφημεριών.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ξαφνικά πως το νοσοκομείο θα λειτουργεί επιπλέον έξι γραμμές εμβολιαστικής κάλυψης- λειτουργεί ήδη τέσσερις-και πως πλέον δεν θα πραγματοποιεί εφημερίες.

Το ιατρικό προσωπικό εκφράζει τη διαμαρτυρία του για το γεγονός ενώ η διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας Σταυρούλα Κωσταρίδου θα υποβάλει την παραίτησή της το πρωί της Δευτέρας.

Μιλώντας στο hotshot.gr ανέφερε πως το ιατρικό προσωπικό δεν είχε ενημερωθεί και πως υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις για την φιλοξενία των εμβολιαστικών γραμμών αλλά και την απασχόληση προσωπικού. 
«Υπήρχαν άλλες λύσεις , δεν μας ρώτησε κανείς.

Διαφωνούμε με την κατάργηση των εφημεριών. Είναι εγκληματικό. Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα και η περιφέρεια χρειάζεται ανοιχτές τις πόρτες του νοσοκομείου για τα παιδιά. Υπάρχουν εναλλακτικοί χώροι αλλά και εθελοντές παιδίατροι, πρώην ειδικευόμενοι του νοσοκομείου που είναι διαθέσιμοι να πραγματοποιούν επιπλέον εμβολιασμούς εφόσον χρειαστεί.

Το νοσοκομείο δεν πρέπει να σταματήσει τις εφημερίες ». 

Το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά έως το μεσημέρι, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερο Σαββατοκύριακο. Εξυπηρετεί παιδιά της Βορειοανατολικής Αττικής της Εύβοιας και της Λαυρεωτικής.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση των εργαζομένων του νοσοκομείου αναφέρεται: «Μεσούσης της επιδημίας και 2 ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται (διασπορά, αύξηση κρουσμάτων κ.λπ.) ένα καθ΄όλα έτοιμο νοσοκομείο με τριτοβάθμια δομή και με κλινική COVID αλλά και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υποβιβάζεται σε ένα σχεδόν επαρχιακό Κέντρο Υγείας ή ακόμα χειρότερα σε επίπεδο παλαιού ΙΚΑ με ρόλο αποκλειστικά και μόνο εμβολιασμού.

Είναι οξύμωρο όταν η ίδια η κυβέρνηση κάνει έκκληση στελέχωσης του ΕΣΥ, την ίδια στιγμή να ακυρώνει στην πράξη ένα ολόκληρο νοσοκομείου έτοιμο για την αντιμετώπιση της επιδημίας και όχι μόνο. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει για μία ολόκληρη γενιά ειδικευομένων και επικουρικών Ιατρών, αλλά και όλου του προσωπικού, που σε δύσκολους, έως τραγικούς καιρούς έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες και υποστήριξαν την προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας».

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου κάνουν έκκληση έστω και την ύστατη στιγμή να αρθεί η παράλογη, όπως την χαρακτηρίζουν απόφαση η οποία «από προσωρινή μπορεί να γίνει μόνιμη».

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Καιροί ου μενετοί και ας επικαλεστούμε τον Κένεντυ που σε αποφορά του λόγου του είπε «αυτός ο κόσμος δεν είναι δικός μας, τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας».



ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΗΡΧΕ- ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ... ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ... ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!

EΧΟΥΜΕ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ
ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,
ΝΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΕΛΕΦΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΥΛΙΚΑ, Ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΕΛΙΚΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ
ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...

Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ
 "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ 
ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ.
 Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.