Μητσοτάκης: ανεμβολίαστοι και “τζαμπατζήδες” δεν θα ξανακλείσουν την Ελλάδα.


Ο Πρωθυπουργός απέκλεισε νέα οριζόντια μέτρα λόγω της πανδημίας, ομολόγησε λάθη για τα μέτρα στην βόρεια Ελλάδα, αναφέρθηκε στα 150 ευρώ για τους νέους και το ενδεχόμενο εκλογών.

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Κ», ότι δεν θα ληφθούν ξανά οριζόντια μέτρα ώστε να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι. Όπως τονίζει, η απροθυμία για τον εμβολιασμό είναι παγκόσμια πραγματικότητα και όχι ελληνική ιδιαιτερότητα, «Καλούμαστε να απευθυνθούμε στους πιο καχύποπτους οι οποίοι δεν αποτελούν ένα ομοιογενές σύνολο», σημειώνει.

Εξηγεί ότι «υπάρχουν οι φιλοσοφικά αρνητές στο εμβόλιο, που είναι πάρα πολύ δύσκολο να πειστούν. Υπάρχει και η εξαιρετικά κατακριτέα κατηγορία των “δεν βαριέσαι, ξέρω ότι δουλεύει, να το κάνουν οι άλλοι, να ξεπεραστεί η πανδημία, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να το κάνω εγώ”. Είναι αυτοί που αποκαλούνται free riders ή τζαμπατζήδες», υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης. .

Παραθέτει ακόμα δεδομένα που δείχνουν ότι το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου μόλις το 1% όσων πέθαναν από κορονοϊό στις ηλικίες των 60-80 ετών ήταν εμβολιασμένοι (22 σε 2.245 θανάτους). Τονίζει όμως «δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από το λαιμό. Δεν μπορώ να καταστήσω υποχρεωτικό τον εμβολιασμό» και προσθέτει με έμφαση ότι «η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη. Καμιά χώρα μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει απόφαση να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους μόνο εμβολιασμένοι».

«Θεωρούμε ότι συνταγματικά θα ήταν οριακό. Κρίνουμε ότι αυτός είναι ο μέσος δρόμος, στον οποίο πρέπει να κινηθούμε γιατί θα πρέπει και κάποιος ο οποίος είναι ανεμβολίαστος να έχει τη δυνατότητα να διασκεδάσει», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα. Αντίθετα θα επιλέξει την λύση της πειθούς για να πείσει τους ανεμβολίαστους.


ΑΠΑΝΤΑ - ΕΠΙ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ . ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΕΔΩ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΣΙΚΑΣΙΩΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΘΕΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ . ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΛΕΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΤΤΕΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΔΙΧΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΩΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ .

ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΦΑΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ...

Στις πιο ακριβές φορολογικά χώρες για ακίνητα και γη, μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, συγκαταλέγεται η Ελλάδα, καταλαμβάνοντας την 5η κατά σειρά θέση μετά τον Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, σύμφωνα με έκθεση του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E – Real Estates. 

Το 2010 το Δημόσιο εισέπραξε από τη φορολόγηση των ακινήτων 487 εκατ. €
Το 2011 οι φόροι των ακινήτων έφθασαν το 1,17 δισ. €
Το 2012 οι φόροι των ακινήτων διαμορφώθηκαν στα 2,75 δις €
Το 2013 οι φόροι των ακινήτων αυξήθηκαν περαιτέρω και διαμορφώθηκαν στα 2,991 δις €.
Το 2014 οι φόροι των ακινήτων έσπασαν το φράγμα των 3 δισ. €.
Το 2015 οι φόροι στα ακίνητα ανήλθαν στα 3,18 δισ.€.
Το 2016 οι φόροι στα ακίνητα ανήλθαν στα 3,53 δισ. €.
Το 2017 οι φόροι στα ακίνητα ανήλθαν στα 3,60 δισ. €.
Το 2018 οι φόροι στα ακίνητα διαμορφώθηκαν στα 3,217 δισ. €.

Προϋπολογισμός 2019: Από τους τακτικούς φόρους ακίνητης περιουσίας, αναμενόταν να εισπραχθούν έσοδα ύψους 2,760 δις €, εκ των οποίων τα 2,711 δις € από τον ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)
Προϋπολογισμός 2020: Από τους τακτικούς φόρους ακίνητης περιουσίας, αναμενόταν να εισπραχθούν έσοδα ύψους 2.829 δις €, εκ των οποίων τα 2.705 δις € από τον ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)
Προϋπολογισμός 2021:Από τους τακτικούς φόρους ακίνητης περιουσίας, αναμένεται να εισπραχθούν έσοδα ύψους 2.804δις €, εκ των οποίων τα 2.751 δις € από τον ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Το δηλούμενο εισόδημα ιδιοκτητών από ακίνητα:
Το 2010 το δηλωμένο εισόδημα από ακίνητα ανερχόταν στα 8,87 δισ. €.
Το 2011 το δηλούμενο εισόδημα μειώθηκε στα 7,98 δισ. € (1.584.059 φορολογούμενοι είχαν εισοδήματα από ακίνητα).
Το 2012 το εισόδημα από ακίνητα διαμορφώθηκε στα 6,8 δισ. €ευρώ.
Το 2013 το δηλούμενο εισόδημα μειώθηκε στα 6,22 δισ. €.
Το 2014 το δηλούμενο εισόδημα περιορίστηκε στα 6,08 δισ. €.
Το 2015 το δηλούμενο εισόδημα υποχώρησε στα 6,05 δισ. €.
Το 2016 το δηλούμενο εισόδημα από ήταν 6,107 δισ€.
Το 2017 το δηλούμενο εισόδημα ήταν 6,19 δισ. €.

ΠΗΓΗ


ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ Σ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ


Επιπλέον χρέη 118 εκατομμυρίων ευρώ η επί Μητσοτάκη ΝΔ


Ο κ. Μητσοτάκης έχει φεσώσει συνολικά τη Νέα Δημοκρατία τέσσερα χρόνια τώρα 118 εκατομμύρια ευρώ, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Δημοκρατία. Τα συνολικά χρέη του κόμματος αγγίζουν τα 342 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, σχεδόν τα 2/3 των χρεών έχουν προκύψει από θητείες όλων των προηγούμενων προέδρων που είχε στην ιστορία της και το υπόλοιπο 1/3 μόνο στη θητεία του σημερινού προέδρου της!

ΠΗΓΗ

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΚΗΡΥΞ" ΑΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Εφημερίδα που συμμετείχε ο Μητσοτάκης δεν πλήρωνε για 10 χρόνια το δάνειο της. Στην εν λόγω εταιρεία (Κήρυξ ΑΕ) ήταν μέτοχος και ο νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως προκύπτει από το Πόθεν Έσχες του.

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση παρόλο που το ποσό δεν είναι μεγάλο, αν και με τις προσαυξήσεις το ποσό έχει φτάσει περί τα 650.000 ευρώ, το δάνειο δεν εξυπηρετείτο εδώ και μια δεκαετία και δεν αναζητήθηκε από την τράπεζα παρά μόνο όταν ανακοινώθηκε η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια ΜΜΕ και πολιτικών κομμάτων» είπε.

Τα εν λόγω στοιχεία επιβεβαίωσε στην εξεταστική επιτροπή ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Γ. Πουλόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πολλά στοιχεία.

«Επαιξε κάποιο ρόλο στο να μη κινηθεί καθόλου η τράπεζά σας κοντά 11 χρόνια και ενώ δεν είχε πληρωθεί καμία δόση το γεγονός ότι η εν λόγω εφημερίδα είναι συμφερόντων του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος βάσει των δικών σας στοιχείων είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας;».


Το δάνειο 300.000 του Κυρ. Μητσοτάκη για τον "Κήρυκα" Χανίων εντάχθηκε στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και επομένως πληρώθηκε από τον Έλληνα φορολογούμενο. Την αποκάλυψη επιβεβαίωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ



ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 60% ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ; ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙΤΕ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΝΟΜΙΑΣ; ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ ΠΛΗΝ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΟΛΙΤΗΚΑΝΤΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΜΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ; ΠΟΥ ΑΠΟ 60 ΕΚ. . ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ 40 ΕΚ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΟΥ (ΤΥΧΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ).

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να μειωθεί το κόστος της εκλογικής δαπάνης κατά 30% σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Δηλαδή, το κόστος θα μειωθεί από τα συνολικά 60 εκ. ευρώ στα περίπου 40. Επίσης, τα κόμματα δέχθηκαν ομόφωνα τη μείωση της εκλογικής τους χρηματοδότησης κατά 50%, τουλάχιστον από τις προηγούμενες εκλογές (από 6 εκ. σε 3 εκ. συνολικά).

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης συζητήθηκε και το θέμα του χρόνου προβολής των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο από τους δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και συμφωνήθηκε να γίνει η κατανομή με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου. 

Επειδή αυτή τη φορά δεν υπάρχει η σταυροδοσία, σε ότι αφορά στο θέμα της προβολής των υποψηφίων βουλευτών, θα εφαρμοστούν οι κανόνες της δεοντολογίας μεταξύ των κομμάτων και των καναλιών υπό την εποπτεία του ΕΣΡ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους των κομμάτων να ανταλλάξουν απόψεις και για το θέμα των ντιμπέιτ, παρ' ότι η Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα για το θέμα. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων, σχεδόν όλοι συμφωνούν στη διεξαγωγή των τηλεοπτικών αναμετρήσεων, αλλά όχι με την ίδια λογική.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΙΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ;

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ;

ΙΔΩΜΕΝ.

ΠΗΓΗ

ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ - ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΩΣ ΑΠΑΝΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΟΤΙ: ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ ΕΝΤΟΛΕΑ - ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Ο ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΕΝΤΟΛΕΑ ΤΟΥ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ή ΤΙ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΝΤΟΛΕΑΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑΜΕ ΑΔΡΑΝΗΣΕ, ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ, ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ. ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.