(ΗΧΗΤΙΚΟ) Κ. Ζέρβας στο ΡΘ για κυκλοφοριακό χάος: Δεν είναι αρμοδιότητα της δημοτικής αστυνομίας – Ήταν εκεί για τα διπλοπαρκαρισμένα


Μεγάλες διαμαρτυρίες των πολιτών της Θεσσαλονίκης για την απουσία της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης στο χθεσινό κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω της φωτιάς στο Σέιχ Σου και του κλεισίματος του Περιφερειακού.

Για πολλές ώρες οι οδηγοί έμειναν εγκλωβισμένοι και μποτιλιαρισμένοι διανύοντας ακόμα και σε μια ώρα μια απόσταση λίγων χιλιομέτρων.

Ερωτώμενος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη από τους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Συρμάτση ξεκαθάρισε πως δεν είναι αρμοδιότητα της δημοτικής αστυνομίας να ρυθμίζει την κυκλοφορία στους δρόμους.

Η δημοτική αστυνομία ήταν χθες εκεί ωστε η πόλη να είναι καθαρή όσον αφορά τα διπλοπαρκαρισμένα και αυτό έκανε. Ούτε σε πορτοκαλί ούτε σε κόκκινο συναγερμό δεν είναι αρμοδιότητα της δημοτικής αστυνομίας να πηγαίνει στους κόμβους και να κάνει τις ρυθμίσεις. Ήταν εκεί η πολιτική προστασία. Ότι ήταν να συμβεί από την πλευρά της ευθύνης του δήμου, συνέβη υπογράμμισε.
«Ημασταν τυχεροί χθες»

Σε ότι αφορά τη φωτιά στο Σέιχ Σου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι ήταν γρήγορη η αντίδραση των αρμόδιων φορέων συμπληρώνοντας πως για αυτό τον λόγο, δεν μιλάμε για κάτι χειρότερο σήμερα.

«Το Σειχ-Σου χρήζει μιας συνολικής ανάπλασης» ξεκαθάρισε. «Είναι πολύ κακή η ποιότητα του δάσους, τα πεύκα είναι ιδιαίτερα εύφλεκτα, χρειάζεται καθαρισμός του δάσους» υπογράμμισε, κλείνοντας την τοποθέτησή του σχετικά με την χθεσινή πυρκαγιά στο Σέιχ-Σου.

Ακούστε τη συνέντευξη Ζέρβα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: