Θεσσαλονίκη: τοπικό lockdown, επιστρέφουν τα SMS, ανοικτά τα σχολεία

 Ο κυρβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε γενικό lockdown στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες για 14 μέρες. Μετά την έκρηξη των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση πήρε την απόφαση για καθολικό lockdown τον Μάρτιο, παρόμοιο μ' αυτό του Μαρτίου, με επιστροφή των SMS και απαγόρευση κυκλοφορίας.





Από αύριο Τρίτη στις 6 π.μ, η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες μπαίνουν σε τοπικό lockdown, παρόμοιο μ' εκείνο της άνοιξης. Από αύριο, λοιπόν, θα ισχύει:

.Μετακινήσεις μόνο με sms

.Μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

.Αναστέλλονται  οι πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη χωρίς σοβαρό λόγο.

.Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ (εκτός εκτάκτων αναγκών)

.Ανοικτά τα σχολεία


3 ζώνες η χώρα

Η χώρα χωρίζεται σε 3 ζώνες. Από αύριο, Τρίτη θα υπάρχει και η 3η ζώνη, η γκρι, που θα αφορά τη Θεσσαλονίκη και τις όμορες περιοχές.

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο κ. Ζέρβας, είχε εκφράσει την εκτίμησή του ότι «δεν θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown».Τα μέτρα που έχουν ληφθεί θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο, δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων, θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα, στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα και έξω από τον νομό», ανέφερε διευκρινίζοντας ότι το λιανεμπόριο θα μείνει ανοιχτό.

Ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επεσήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρατικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς σχεδιάζει η κυβέρνηση