«Κάποτε η κραυγή “άνθρωπος στη θάλασσα!...”

 
«Κάποτε η κραυγή “άνθρωπος στη θάλασσα!” υποχρέωνε την κοινότητα ενός καραβιού να επιστρατεύσει όλες τις υλικές και ηθικές δυνάμεις της για να σώσει αυτόν που βρισκόταν σε κίνδυνο. 

Η επιστράτευση της κοινότητας ήταν ολοκληρωτική, εσωτερική, ενστικτώδης, δηλαδή ανάλογη σε δύναμη και ομόλογη σε ποιότητα προς τα φυσικά στοιχεία που απειλούσαν το κινδυνεύον μέλος της.
Γιατί αλίμονο στο σκάφος εκείνο που θα μπορούσε να αδιαφορήσει σε μια τέτοια κραυγή.
Θα ήταν ένα σκάφος καταδικασμένο και το ίδιο σε χαμό, ένα σκάφος καταραμένο, άρρωστο, ταμένο του Διαόλου.
Τι συμβαίνει, λοιπόν, στο δικό μας σαστισμένο ταξίδι; Ολόφωτο πλέει το καράβι μας στα κύματα των πνιγμένων που κανείς δεν τους άκουσε ποτέ.
Μα αν δεν ξυπνήσουμε στην ώρα μας, θα ξυπνήσουμε αύριο πεθαμένοι-σπασμωδικά, δουλευτάδικα φαντάσματα πάνω σε τούτο το άσκοπο πλεούμενο. Με όλους τους νόμους και τους προφήτες να σαπίζουνε στο αμπάρι.
Με την παντιέρα κουρέλι και τη χολέρα να κόβει βόλτες εκεί που ηχούσαν κάποτε τραγούδια. Γιατί παρατήσαμε το τιμόνι στην Αδιαφορία. Γιατί σαϊτέψαμε από ανία το ερημικό πουλί που κάθησε κάποτε στην πρύμη μας.»
Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος, Άνθρωπος στην Θάλασσα, 1992, εκδ Ύψιλον.

Sotiria Andreopoulou

ΠΕΡΙ ΥΒΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ....
Το συμβάν εγκλήματος ανθρώπου με αυτόν τον τρόπο, είναι μια κτηνωδία την οποία δεν την χωράει ανθρώπινος νους... δεν την χωράει ανθρώπινος νους! 
Διαβάστε αυτή την φράση δυνατά να την ακούσετε και ίσως τότε αντιληφθείτε τι σημαίνει Άνθρωπος και μη-άνθρωπος, δηλαδή Υβρίδιο.
Αυτή η φράση αποτυπώνει μια αλήθεια που ξεχάσαμε...
Δεν χωράει ο νους να πεθαίνει άνθρωπος, γιατί "ίσως δεν είχε... εισιτήριο;" Αν είναι δυνατόν!
Αν είχε ή δεν είχε εισιτήριο, δεν έχει καμία σημασία, διότι ακόμη και αν δεν είχε, οκ. τον κρατάς μέχρι το λιμάνι και τον παραδίδεις στις Αρχές... Τόσο απλό... τόσο ανθρώπινο! Όχι να τον σκοτώσεις! Δεν είναι καν ατύχημα! Είναι καθαρά εγκληματική ενέργεια.
Κάποτε... θυμηθείτε... είχε γίνει σε αστικό λεωφορείο με θύμα πάλι έναν νέο άνθρωπο..
Κάθε μέρα ακούμε και βλέπουμε για κτηνωδίες μέσα στην κοινωνία, η οποία σταθερά, αλλά πλέον με γρήγορο ρυθμό μετατρέπεται σε κοινωνία κτηνών. 
Η ανθρωπότητα ζει τις τελευταίες της στιγμές και αν οι άνθρωποι δεν αποφασίσουν να αλλάξουν πορεία γρήγορα, αυτά που θα ζήσουμε, θα ωχριούν μπροστά σε αυτό το έγκλημα.
Ο κωδικός- λέξη "Υβρίδια", αποτυπώνει την ύβρη του Διός, δηλαδή την ύβρη του ίδιου του Νου... της Νόησης.. γι αυτό και το γεγονός αυτό δεν το χωρά Ανθρώπινος Νους! Γιατί δεν μπορεί να βρίσκεται μέσα σε ανθρώπινο νου μια τέτοια σκέψη που μάλιστα έγινε πράξη!
Όταν έχουμε τέτοια γεγονότα, ποια άλλλη λέξη θα μπορούσε να αποδοθεί σε αυτόν/αυτούς που τα εκτέλεσαν παρά η λέξη "υβρίδια".
Αυτός που το έκανε κι αυτοί που το συνέχισαν, καθώς το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο, σαν να μην είχε συμβεί κάτι το αποτρόπαιο, δείχνει πως όλοι αυτοί ήδη είχαν χάσει κάθε ανθρώπινη ιδιότητα κι ότι είχαν εκπέσει σε κατάσταση κτήνους!
Ο Άνθρωπος καθημερινά πρέπει να "δίνει" εξετάσεις για το αν θα μένει άνθρωπος ή όχι και μάλιστα, θα πρέπει να πολεμάει καθημερινά για την ανέλιξη του. Όχι απλά να μείνει άνθρωπος, αλλά Άνθρωπος με "Α" ΑΛΦΑ κεφαλαίο!
Efi Efraimidou (Ευ-Θυμός)
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.