Τι τρέχει με το γάλλιο της Ελλάδας;

 

Τεράστιος ο ορυκτός πλούτος της χώρας, αλλά ζούμε στην μιζέρια!
Του Πέτρου Ιακώβου

Η χώρα μας διαθέτει τεράστιο ορυκτό πλούτο ο οποίος, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, έπαιξε -και συνεχίσει να παίζει- σημαντικότατο ρόλο στην πορεία της ανθρωπότητας. 
Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδος περιλαμβάνει αποθέματα σε βασικά και «στρατηγικά» μέταλλα (χρυσό, άργυρο, αλουμίνιο, χαλκό, μόλυβδο, ψευδάργυρο, νικέλιο, κ.λπ.), σπάνιες γαίες, (σκάνδιο, λανθάνιο, δημήτριο, νεοδύμιο, προμήθειο, γάλλιο κ.ά.), αλλά και κοιτάσματα όπως λευκόλιθοι, χρωμίτες, βιομηχανικά ορυκτά, μάρμαρα, λιγνίτες κ.ά.
Τα μέταλλα αυτά είναι ζωτικής σημασίας στην κοινώς λεγόμενη τεχνολογία - τεχνοτροπία, όπως είναι η ανάπτυξη δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, η παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, η ενίσχυση φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας (λέιζερ), τα φωτοβολταϊκά πάνελ και τα όπλα υψηλής τεχνολογίας.
Με αφορμή πρόσφατα σχετικά άρθρα γερμανικών εντύπων, τα οποία φέρουν τον τίτλο: «Η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της ΕΕ σε γάλλιο», μπορούμε να πάρουμε μία ιδέα για τις πραγματικές δυνατότητες του ορυκτού πλούτου της χώρας μας.
Οι κυριότερες χώρες παραγωγής γαλλίου είναι η Ελλάς, η Κίνα, το Καζακστάν, η Ρωσία και η Ιαπωνία.
Το μεγαλύτερο μέρος του γαλλίου παράγεται σήμερα ως παραπροϊόν κατά την επεξεργασία της αλουμίνας που προέρχεται από τον βωξίτη.
Στα βουνά γύρω από τον Άγιο Νικόλαο της Βοιωτίας υπάρχει κρυμμένος ορυκτός θησαυρός, ο οποίος απομυζάται για πολλές δεκαετίες από αλλογενή συμφέροντα που εκμεταλλεύονται τα μεγαλύτερα ορυχεία βωξίτη στην Ευρώπη, παράγοντας αλουμίνιο και γάλλιο.
Οι ανάγκες όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γάλλιο αποτιμώνται σε 40 τόνους ετησίως, ενώ η Ελλάς μπορεί άνετα να παράξει 60 τόνους.
Όμως, τα τελευταία 200 χρόνια τουλάχιστον, η χώρα μας είναι υποτελής στις ΗΠΑ και σε αρκετές επικυρίαρχες χώρες της ΕΕ, όπως στη Γαλλία, στην Αγγλία, στη Γερμανία και τους δορυφόρους της (Λουξεμβούργο, Ισραήλ, κ.ά.), και έτσι τον ορυκτό μας πλούτο τον καρπώνονται κυρίως οι επικυρίαρχοι.
Μάλιστα είναι τόσο αισχρή η υποτέλεια, ώστε γίνεται μεταφορά ορυκτού χώματος της ίδιας της ελληνικής γης σε χώρες της αλλοδαπής, χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς περιέχει αυτό το χώμα και χωρίς καμία τυποποίηση των προϊόντων του!
Το συγκλονιστικό αυτό γεγονός το αποκάλυψε ο Πρόεδρος του πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμης Σώρρας, σε πρόσφατη προεκλογική συνέντευξή του (18 Μαΐου 2023)!

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορούμε να δούμε τι αποκάλυψε ο Αρτέμης Σώρρας για τον βωξίτη και τα μέταλλα στρατηγικής σημασίας                        
                          
Είναι άδικο και παράλογο, την ώρα που οι άλλες χώρες έχουν σταματήσει να παράγουν γάλλιο λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους και του σκληρού ανταγωνισμού της Κίνας, να προτείνεται η παραγωγή του στην Ελλάδα (προς όφελος της Γερμανίας και της ΕΕ), λες και εμείς έχουμε φθηνή ενέργεια!
Οι ελληνόφωνες κυβερνήσεις της κομματοκρατίας, που δυναστεύει την χώρα μας, προετοιμάζουν με τους ημέτερους τις διαδικασίες εξόρυξης του ορυκτού πλούτου, χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος υπέρ των Ελλήνων. 
Αντί τον εθνικό μας πλούτο να τον έχουμε σε δημόσια διαχείριση, φτάσαμε στην κατάντια να τον εκμεταλλεύονται ξένες και εγχώριες ιδιωτικές εταιρίες, με αδειοδοτήσεις που έρχονται γραμμένες από αλλογενή κέντρα και επικυρώνονται νομοθετικά από τη Βουλή των κομμάτων.

Μόνο η «Ελλήνων Συνέλευσις» έχει συγκεκριμένο προγραμματικό σχεδιασμό για τον ορυκτό πλούτο της χώρας, με κύριο άξονα τη δόμηση και ανάπτυξη της Ελληνικής Βιομηχανίας, ώστε να διασφαλιστεί η αυτάρκεια σε όλους τους τομείς και υπέρ όλων των ανθρώπων. 
Ας σημειωθεί ότι στον σχεδιασμό αυτόν ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην παραγωγή και εκμετάλλευση σπάνιων μετάλλων και σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην ελληνική γη.
Για την «Ελλήνων Συνέλευσις», η ανέλιξη της Ελληνικής Βιομηχανίας πρέπει να βασιστεί στις λεγόμενες τεχνολογίες αιχμής. 
Έτσι, δεσμεύεται να παράσχει όλα τα αναγκαία κίνητρα και εφόδια σε Έλληνες επιστήμονες και εφευρέτες του εσωτερικού και του εξωτερικού, προκειμένου να εργαστούν απρόσκοπτα για την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογικών επιτευγμάτων.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.