ΠΑΤΟ (ύλη) Σ ... χωρίς τέλος!


Απευθείας αναθέσεις Πατούλη χωρίς τέλος
Η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε χθες (22/8) άλλες 20 συμβάσεις για τη διάθεση υδροφόρων, σύμφωνα με καταγγελία της μείζονος αντιπολίτευσης.
«Την ώρα που η Αττική φλέγεται, συνεχίζεται το πάρτι εκατομμυρίων των απευθείας αναθέσεων του απερχόμενου περιφερειάρχη κ. Πατούλη!», καταγγέλλει η «Δύναμη Ζωής». Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Αττικής, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας η περιφερειακή αρχή Γιώργου Πατούλη εισήγαγε και ενέκρινε 20 απευθείας αναθέσεις για διάθεση υδροφόρων, συνολικού προϋπολογισμού 1,376 εκατ. ευρώ.
Η συνεδρίαση, σύμφωνα με μέλη της επιτροπής, συγκλήθηκε μία με δύο ώρες αφότου είχαν ξεσπάσει οι πυρκαγιές σε Φυλή και Ασπρόπυργο. 
Περαιτέρω, η «Δύναμη Ζωής» καταγγέλλει ότι οι απευθείας αναθέσεις αφορούσαν τη δέσμευση υδροφόρων για προληπτικούς λόγους «και όχι για κάποια σε εξέλιξη πυρκαγιά» και υδροφόρα οχήματα «που υποτίθεται ότι έχει ήδη μισθώσει η περιφέρεια από τις 6/8/2023».
Οπως καταγγέλλει η αντιπολιτευόμενη παράταξη, οι απευθείας αναθέσεις αφορούν συγκεκριμένους αναδόχους.
Από τις 20 απευθείας αναθέσεις, οι 5 τέθηκαν προς έγκριση ως θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και αφορούν 6 αναδόχους (συνολικού προϋπολογισμού 585.000 ευρώ), ενώ οι υπόλοιπες 15 απευθείας αναθέσεις (συνολικού προϋπολογισμού 791.000 ευρώ) αφορούν έως 8 αναδόχους.

Οι απευθείας αναθέσεις αποτελούν την πρώτη επιλογή της διοίκησης Πατούλη από το 2019. 
Η εν λόγω πρακτική συνεχίζεται έως σήμερα, αν και πρόσφατα η περιφερειακή αρχή Αττικής προχώρησε σε διαγωνισμό για τη μίσθωση υδροφόρων οχημάτων.

Ο διαγωνισμός έγινε, όπως τονίζει η «Δύναμη Ζωής», προς «συμμόρφωση» της Περιφέρειας Αττικής μετά την έκθεση-κόλαφο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) που αποκάλυπτε -σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια παλαιότερου περιφερειακού συμβουλίου- πλήθος αναθέσεων σε ίδιους αναδόχους για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, κρίνοντας ότι σε πλήθος περιπτώσεων δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την προσφυγή σε διαδικασίες απευθείας αναθέσεων.
Και σε κάθε περίπτωση ο διαγωνισμός ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση: η ημερομηνία για την υποβολή προσφορών ορίστηκε στις 15 Ιουλίου 2023, ενώ -ως γνωστόν- η αντιπυρική περίοδος ξεκινά από την 1η Μαΐου. 
Προσώρας, ο διαγωνισμός δεν έχει αναδείξει μειοδότες.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.