"Κεφαλοκυνηγοί" με τον μανδύα της νομιμοφάνειας


Και ιδιώτες στο κυνήγι των χρεών προς την Εφορία!
Η πρόσληψη «κεφαλοκυνηγών», προβλέπεται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ο οποίος επιτρέπει και τις εφόδους φοροεισπρακτόρων στα σπίτια των οφειλετών

Τη συνδρομή και ιδιωτών που θα αναλαμβάνουν τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών του Δημοσίου, θα ενεργοποιήσουν τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης της ΑΑΔΕ.
Η πρόσληψη ιδιωτών που θα λειτουργούν ως «κεφαλοκυνηγοί», προβλέπεται από τον νέο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), οποίος παράλληλα επιτρέπει και τις εφόδους των φοροεισπρακτόρων στα σπίτια των οφειλετών του δημοσίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μπορεί, προκειμένου να εντοπιστούν περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων ή συνυπόχρεων προσώπων και να διασφαλιστεί η είσπραξη των δημοσίων εσόδων, να ανατίθεται η έρευνα σε ελεγκτικές εταιρείες ή δικηγόρους ή δικηγορικά γραφεία ή κοινοπραξίες αυτών.

Με όμοια απόφαση καθορίζονται η ειδική διαδικασία ανάθεσης, η οποία εφαρμόζεται κατ’ αποκλειστικότητα στις αναθέσεις αυτές, ο τρόπος της αμοιβής του αναδόχου, που μπορεί να συνδέεται και με το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας ή της είσπραξης.

Δηλαδή η ΑΑΔΕ, έχει πλέον την ευχέρεια να προσλαμβάνει ιδιώτες στους οποίους θα αναθέτει την εύρεση περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οφειλετών του δημοσίου.
Αυτό θα γίνεται για οφειλέτες, οι οποίοι έχουν μεγάλα χρέη και εμφανίζονται επισήμως, να μην διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία και τραπεζικές καταθέσεις.

Μάλιστα, η αμοιβή τους, το πιθανότερο είναι να οριστεί σε ποσοστά επί της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που θα εντοπίσουν, ώστε να αποτελεί κίνητρο για ενδελεχή έρευνα.

Οι ιδιώτες φορο-ντετέκτιβ, θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε στοιχεία του Taxisnet όπως και των τραπεζών, που σημαίνει ότι δεν θα ισχύει γι΄ αυτούς, φορολογικό ή τραπεζικό απόρρητο.

Και έφοδοι στα σπίτια

Παράλληλα, ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, όπως έχει αποκαλύψει το Σin, επιτρέπει εφόδους ακόμα και μέσα στα σπίτια των οφειλετών του δημοσίου, προκειμένου να κατασχέσουν κινητά αντικείμενα του οφειλέτη!

Οι φοροεισπράκτορες, θα έχουν δυνατότητα να κάνουν φύλλο και φτερό τις κατοικίες ανοίγοντας πόρτες, ντουλάπες, διάφορα έπιπλα, βάζα, σκεύη και δοχεία, σε αναζήτηση χρημάτων ή αντικειμένων αξίας που μπορούν να κατασχεθούν έναντι της οφειλής.

Επίσης, στις περιπτώσεις αντικειμένων που είναι ασφαλισμένα, θα κατάσχεται και η αποζημίωση που οφείλεται από την ασφάλιση.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 11 του νέου ΚΕΔΕ προβλέπει τα ακόλουθα:
Εξουσίες ενεργούντος την κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη

Ο ενεργών την κατάσχεση έχει την εξουσία, εφόσον το απαιτεί ο σκοπός της αναγκαστικής εκτέλεσης, να εισέρχεται στην κατοικία ή και σε κάθε άλλο χώρο που βρίσκεται στην κατοχή του καθ’ ου η εκτέλεση, να ανοίγει τις πόρτες και να προβαίνει σε έρευνες, καθώς και να ανοίγει κλειστά έπιπλα, σκεύη, ή δοχεία.
Ο ενεργών την κατάσχεση μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή της αρμόδιας για την τήρηση της τάξης Αρχής, η οποία υποχρεούται να την παρέχει.

Πάντως, οι έφοδοι στα σπίτια και οι κατασχέσεις κινητών στα χέρια των οφειλετών δεν μπορούν να γίνονται νυχτερινές ώρες, Κυριακές και αργίες, εκτός και αν υπάρχουν πληροφορίες, ότι ο οφειλέτης ετοιμάζεται «να το σκάσει» στο εξωτερικό.

Ποια είναι όμως η ΑΑΔΕ που προβαίνει σε τέτοιες διαδικασίες; Με ποιο δικαίωμα, τι σχέση έχει η ΑΑΔΕ με τον πολίτη και τι μπορούμε να κάνουμε όλοι εμείς μπροστά σε τέτοιες ληστρικές επιδρομές που τις έχουν ντύσει – όπως θα διαπιστώσετε κι οι ίδιοι- με τον μανδύα της νομιμοφάνειας;;;
Όλες οι απαντήσεις στο ακόλουθο άρθρο Και "ποιος θα μας φυλάξει από τους... φύλακες";

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.