Τι είναι το Echellon;



Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΚΛΑΓΚΑ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV.

 ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ECHELON. 
Αποτελεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα αναπτυγμένο σήμερα σε δίκτυο, παγκόσμιας ηλεκτρονικής παρακολούθησης όλων των ειδών επικοινωνιών (σταθερών, κινητών, δορυφορικών, φωνητικών, τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών, emails, fax, data)
To Echelon έχουν οργανώσει και εκμεταλλεύονται οι ΗΠΑ από την εποχή του ψυχρού πολέμου (από το 1971, ίσως και νωρίτερα, ως επίγειο σύστημα από το 1947) σε συνεργασία με τα υπόλοιπα αγγλοσαξονικά κράτη (Μ. Βρετανία, Καναδάς, Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία)
Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σε έκθεση του με επικεφαλής τον γερμανό αντιπρόεδρο Gerhard Schmid (2001-07-11) on the existence of a global systerm for the interception of private and commercial communications *echelon interception system  παραδέχτηκε την ύπαρξη του echelon σε μια έκθεση με 138 σελίδες.

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ», ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199 ΣΤΙΣ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2015, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ. ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. 

ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ, ΠΡΟΣ ΞΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

Σ. ΚΛΑΓΚΑΣ: Για όσους έχουν πάρει μέρος σε συζητήσεις που έχουν να κάνουν με το χακάρισμα των τηλεπικοινωνιών, με την υποκλοπή των τηλεφωνημάτων μας και των emails μας ή των fax τα οποία στέλνουμε και την αίσθηση που συζητάμε μεταξύ μας εμείς οι πολίτες, αν υπάρχει κάποιος ο οποίος τα ακούει όλα, τα βλέπει όλα, τα παρακολουθεί όλα κι αν αυτό είναι νόμιμο και αν αυτό είναι επίσημο η σημερινή συζήτηση θα ρίξει φως σε όλες αυτές τις απορίες.

Αυτό είναι το θέμα που θα συζητήσουμε σήμερα και ας ξεκινήσουμε αυτή την συζήτηση

Κ. Μουρατίδη μας διαφωτίσατε πρόσφατα με ένα άρθρο σας λέγοντας ότι όλος ο πλανήτης ελέγχεται και παρακολουθείται από ένα παγκόσμιο δίκτυο κατασκοπείας.

Με βρήκατε και λίγο αδιάβαστο πάνω σε αυτό το κομμάτι γι αυτό και σας πήρα τηλέφωνο να κάνουμε αυτή την εκπομπή και να δώσουμε στους πολίτες, πληροφορίες που δεν τις ξέρουν.

Ποιο είναι αυτό το σύστημα παγκόσμιας κατασκοπείας που δεν είναι επίσημο στην ουσία; Πότε δημιουργήθηκε και από ποιους;

Ο.Μουρατίδης: Το σύστημα είναι το λεγόμενο ECHELON το οποίο από την μία ναι, δεν είναι επίσημο αλλά από την άλλη, το 2001 στο Ευρωπαικό Συμβούλιο έχουν παραδεχτεί επίσημα ότι υπάρχει με πάρα πολλές σελίδες σε ένα άρθρο και μάλιστα αυτό το σύστημα υπάρχει και είναι ένα σύστημα που έχει να κάνει με το Παγκόσμιο Δίχτυο παρακολούθησης το οποίο μπορεί να ελέγξει ακόμα κι όλες τις τηλεπικοινωνίες μας, όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα emails, faxs ακόμα και τηλεδιασκέψεις.

 Αυτό το σύστημα δημιουργήθηκε από την Αμερική με τις λεγόμενες αγγλοσαξονικές χώρες, όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ν. Ζηλανδία, η Βρετανία.

- Σ. Κλάγκας: Πότε δημιουργήθηκε;

Οδ. Μουρατίδης: Ξεκίνησε από το 1971 και το 2001 το είδαμε να το ξανανοίγουν το θέμα…

Σ. Κλάγκας: Δηλαδή έχουμε 50 περίπου χρόνια που  υπάρχει αυτός ο κατάσκοπος  πάνω από τα κεφάλια μας. Παρακολουθεί τα πάντα! Όλες τις τηλεπικοινωνίες….

Ποιος είναι ο σκοπός τους; Είναι υγιής ο σκοπός ή υποκρύπτονται άλλες σκέψεις και σκοποί πίσω από αυτό;

Οδ. Μουρατίδης: Το θέμα είναι ότι αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί και δορυφόρους για να υποκλέπτει κάποια σήματα, τα λεγόμενα signals intelligence που έχουν και λογισμικό τεχνητής νοημόσυνης, γιατί σίγουρα δεν μπορούν να ελέγξουν τόσα δισεκατομμύρια ανθρώπους, αλλά χρησιμοποιούνται κάποιες λέξεις-κλειδιά μέσα από τις οποίες ενεργοποιείται ο μηχανισμός και συλλέγει τα δεδομένα που χρειάζονται.

Σ. Κλάγκας: Φαντάζομαι κ. Μουρατίδη ότι δεν υποκλέπτουν πληροφορίες μόνο από τους πολίτες αλλά και από τα κράτη τα ίδια, από τις υπηρεσίες, από τα υπουργεία, από τις στρατιωτικές βάσεις… ο,τιδήποτε βγαίνει μέσω τηλεπικοινωνικών μέσων το καταγράφουν και το αξιολογούν και το αξιοποιούν αυτοί όπως θέλουν. Αυτό μου ακούγεται σαν κάτι  πάρα πολύ άσχημο να υπάρχει  σε όλον τον πλανήτη.  Να υπάρχει δηλαδή κάποιος ο οποίος ανά πάσα στιγμή σε παρακολουθεί. Δεν έχει ελευθερία σε τίποτα δηλαδή…

Οδ. Μουρατίδης: ακριβώς! Κι αυτός είναι ένας παράγοντας που βλέπουμε ότι σιγά-σιγά περιορίζεται η ελευθερία μας, παρακολουθούν τα πάντα, σε λίγο καιρό θα βλέπουν και πόσα χρήματα έχουμε στην τσέπη μας, που λέει ο λόγος… είναι ένα πράγμα που πρέπει να αναθεωρηθεί…

Σ. Κλάγκας: Στα 50 αυτά χρόνια που λειτουργεί αυτό το δίκτυο κατασκοπείας, δεν υπάρχουν αντιδράσεις από τα κράτη, δεν υπάρχουν διαβήματα, ή συζητήσεις  που να στοχεύουν να σταματήσει αυτή η λειτουργία του echelon;

Οδ. Μουρατίδης: όπως βλέπουμε δεν υπάρχει, κι αν υπήρχε, βλέπουμε ότι δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα. Όπως και εσείς, έτσι και πάρα πολλοί πολίτες δεν γνωρίζουν ακριβώς για την ύπαρξη αυτού του συστήματος κι αυτό συνεχίζει να υπάρχει και είναι η ώρα να αναθεωρηθεί από πολύ βαθύτερα σημεία αυτό το σύστημα, γιατί σίγουρα έχει να κάνει και με τις παγκόσμιες συμβάσεις με τις οποίες έχει δημιουργηθεί και συνεχίζει να υπάρχει.

 Όλα αυτά πρέπει να αναθεωρηθούν. Πρέπει να δουν και η κάθε χώρα και η χώρα μας αυτή την στιγμή αν αυτό το σύστημα βλάπτει τα προσωπικά μας δεδομένα. Μπορεί να βλάψει ακόμα περισσότερο και τα μυστικά της χώρας μας να είναι πιο ευάλωτα…»

 

ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ
ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ
ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ.
Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.




ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ Ε.ΣΥ.