ΕΡΓΑΣΙΑ ΩΡΑ... ΜΗΔΕΝ.

 

Για άλλη μια φορά, η επικαιρότητα δίνει τροφή για θέματα που όλους μας ταλανίζουν.
Αφορμή αυτή τη φορά η δημοσίευση σε κοινωνικό δίκτυο, ενός κυρίου με όνομα Σάββας Πούμπουρας.
Παραθέτουμε το κείμενό του όπως το βρήκαμε από γνωστό ειδησεογραφικό site.

«Αυτά τα εργασιακά εγώ τα γουστάρω, δεν έχω θέμα.
Να σας πω λοιπόν ότι ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πιάσουν δουλειά. Κάποιος που στέλνει ότι είναι τρομακτικά απελπισμένος και δεν έχει δουλειά για τους τελευταίους 4,5,6,7,8,9,10 μήνες, αυτός ο φίλος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να βρει εργασία. ΤΑ ΠΑΝΤΑ.


Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται. Και αυτό σημαίνει κάποιος να δουλέψει και δωρεάν. Να δουλέψει χωρίς μισθό σε μια εταιρεία. Όλοι νομίζουν ότι θα τους εκμεταλλευτεί ο επαγγελματίας, ότι θα με θέλουν για δωρεάν εργασία και μετά θα με ξεζουμίσουν και θα φύγουν.
Μην κοιτάτε αυτό. Κοιτάτε τι θα αποκομίσετε από την τριβή με την εργασία. Από τον κύκλο που θα διευρύνετε. Απ’ το να δείτε πώς δουλεύει μια εταιρεία. Από τις γνωριμίες που θα κάνετε και από εκείνες τις γνωριμίες εκεί μέσα μπορεί να βρεθεί και μια άλλη ευκαιρία.
Και τελικά τι είναι προτιμότερο; Να κάθεσαι σπίτι και να τα περιμένεις ουρανοκατέβατα λεφτά ή προσφορά για εργασία; Ή αφού δεν κάνεις τίποτα, που δεν κάνεις, να πηγαίνεις να δουλεύεις κάπου κι ας μην παίρνεις μία και να βλέπεις τι μπορείς να κάνεις;»
(Να σημειώσουμε, ότι ο εν λόγω κύριος έκανε μια δεύτερη δημοσίευση, "επανορθωτική" θα μπορούσαμε να πούμε, καθώς η πρώτη του δημοσίευση διέγειρε τη λογική οργή της κοινωνίας μας, και στην οποία εξηγεί τι εννοούσε.)

Φυσικά, αυτό που θα μας απασχολήσει δεν είναι ο συγκεκριμένος κύριος και τι επαγγελματική ιδιότητα και ιστορικό έχει, αλλά το συγκεκριμένο γραπτό του.
Ας ξεκινήσουμε με το ότι και ο εν λόγω, αλλά και το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών στην Ελλάδα, έχουν πολύ μπερδεμένες μέσα τους τις λέξεις "δουλειά" και "εργασία". Και άγνωστο πώς, μπλέχτηκε και ο "εθελοντισμός" χωρίς καν να χρησιμοποιηθεί η λέξη.

Περνάμε στο φλέγον κείμενο. (Η ερμηνεία που αποδίδεται φυσικά, είναι προσωπικής αντίληψης και ο κάθε ένας ίσως βρίσκει διαφορετικά ερεθίσματα και νόημα.)
Όταν λέμε "θα κάνω τα ΠΑΝΤΑ" (φράση που αποτελεί υπερβολή και όχι γεγονός) για να πράξω ή να συμβεί κάτι, εννοούμε συνήθως ότι θα ρίξουμε τον πήχη των απαιτήσεων και των δεδομένων μας. Ότι ίσως και θα ξεφτιλιστούμε. Ίσως θα καταρρακώσουμε τον αυτοσεβασμό μας. Ίσως ως και να δεχτούμε να "βιαστούμε" (μεταφορικά και κυριολεκτικά).
Στη συνέχεια ωστόσο, μιλά για τη διάθεση κάποιου να κάνει "ό,τι χρειάζεται". Και συνεχίζει λέγοντας ότι αυτό σημαίνει να δουλέψει κάποιος και δωρεάν. Χωρίς μισθό. Σε μια ΕΤΑΙΡΕΙΑ. .....
Δηλαδή στην ουσία μας λέει ο κύριος, ότι αφενός για να βρεις ΔΟΥΛΕΙΑ θα πρέπει να είσαι διαθέσιμος να κάνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ, τα οποία συνεχίζει αφετέρου λέγοντας ότι είναι "ό,τι χρειάζεται" και αυτό το "ό,τι χρειάζεται" είναι να ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ αμισθί.
Και μετά από αυτό το παραλήρημα, γράφει μια παράγραφο επιχειρηματολογώντας γιατί αυτό που "χρειάζεται" είναι ως και να δουλέψεις αμισθί και πόσο αυτό μπορεί να σε ωφελήσει. 

Σε μια περίοδο που διανύουμε τα τελευταία σχεδόν 2 χρόνια (και προχωράμε σταθερά προς την καταστροφή), όπου ο μεροκαματιάρης δεν μπορούσε ούτε να δουλέψει, ούτε να εργαστεί τους τελευταίους 6 μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είχε πόρους για την επιβίωσή του, ο κύριος Πούμπουρας σκέφτηκε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να βοηθήσει τους συνανθρώπους του προτείνοντάς τους να κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ακόμη και αν αυτό σημαίνει να δουλέψουν αμισθί.

 

Εντάξει λοιπόν. Επειδή όμως και εμείς τα μέλη της "Ελλήνων Συνέλευσις", θέλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, αλλά και το σύνολο της πολιτείας να έχουμε εργασία, θα παραθέσουμε το όραμα της "Ελλήνων Πολιτείας" σε σχέση με την εργασία.

Η "Ελλήνων Πολιτεία", μέσω της λειτουργίας της και με βάση τα αξιακά πρωτόκολλά της (12 αξίες, 18 αρχές και 3 πολιτειακοί νόμοι) θα παρέχει εργασία και ασφάλεια σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες.
Με τη δομή και τη δόμηση της, η οποία ανοίγει τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς ορίζοντες, με ένταξη στην παραγωγική διαδικασία καινοτομιών και τεχνολογίας αιχμής, ώστε να εξασφαλίζεται εργασία με την απόδοση έργου προς αυτήν, θα παρέχει ΠΑΝΤΑ εργασία προς όλους τους πολίτες της.
Οι συνθήκες εργασίας, οι οποίες επίσης θα πηγάζουν από το αξιακό σύστημα της πολιτείας, θα είναι με σεβασμό προς το ανθρώπινο δυναμικό και η αμοιβή θα είναι πάντα με αξιοκρατικό κριτήριο παραγωγικότητας και ποιότητας εργασίας. Η περίθαλψη και συνταξιοδότηση των εργαζομένων θα καλύπτεται από ένα ασφαλιστικό ταμείο υψηλότατων προδιαγραφών, το οποίο θα λειτουργεί πάντα με καθαρή ανταποδοτικότητα.

Καλούμε και προσκαλούμε κάθε άνθρωπο, κάθε πολίτη που προτιμά να έχει ΕΡΓΑΣΙΑ και όχι ΔΟΥΛΕΙΑ, προτιμά να παράγει συγκεκριμένο έργο χωρίς να χρειάζεται να κάνει τα "ΠΑΝΤΑ" για αυτό, προτιμά να έχει αξιοπρέπεια και όλες τις απαραίτητες συνθήκες για να εργάζεται, προτιμά να διαβιώνει σε μια ΠΟΛΙΤΕΙΑ και όχι σε μια "πόλη", ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΤΑΧΙΣΤΑ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για την "Ελλήνων Συνέλευσις" και να συνενωθεί με τα αδέλφια του, ώστε το όραμα να γίνει ΓΕΓΟΝΟΣ. 

Όλα είναι έτοιμα, εσάς περιμένουμε αδέλφια!

Αναστασία Ιακώβου, ενεργό μέλος "Ελλήνων Συνέλευσις Λαυρεωτικής"

 
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ