Ρουσφέτι στους Καναλάρχες: Αντί 3.500.000 θα πληρώσουν 50.000 – Εσύ όλα καλά με τα 534 ευρώ;

Αντί ετήσιας δόσης 3,5 εκατ. για την άδεια, θα πληρώσουν μόνο 50.000 ευρώ ● Χωρίς «ταβάνι» οι αμοιβές στελεχών της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, νέο μισθολόγιο σε όλες τις διοικητικές θέσεις, χρηματοδότηση στα ΜΜΕ για τις οφειλές προς τον ΕΔΟΕΑΠ, νέα ρύθμιση για τις χορηγίες εκπομπών συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο.


Το νομοσχέδιο Πέτσα για τα ΜΜΕ έγινε νομοσχέδιο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Θοδωρή Λιβάνιου, και κατατέθηκε στη Βουλή μετά από μήνες καθυστέρησης και με κάποιες, όχι μεγάλες, αλλαγές. Είναι το νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση προ διμήνου περίπου και επικρίθηκε τόσο από τους εργαζόμενους στα κανάλια (έκαναν και απεργία) όσο και από τους ίδιους τους καναλάρχες για διαφορετικούς λόγους εννοείται.

Στους ιδιοκτήτες των καναλιών πάντως η κυβέρνηση φέρεται και πάλι μεγαλόψυχα απαλλάσσοντάς τους ουσιαστικά από την υποχρέωση να πληρώσουν την ετήσια δόση του 2020 για τις τηλεοπτικές δόσεις. Αντί για 3,5 εκατομμύρια ευρώ μπορούν να πληρώσουν μόνο 50 χιλιάδες ευρώ, αρκεί τα υπόλοιπα χρήματα να τα κάνουν επενδύσεις, να αγοράσουν τηλεοπτικό πρόγραμμα π.χ., πράγμα το οποίο θα έκαναν ούτως ή άλλως.

Δεν θα ήταν ωραία και σ’ εσάς, στις δουλειές σας, να σας έλεγε η κυβέρνηση μην πληρώσετε φόρο αρκεί να επενδύσετε; Ποιος δεν θα το ήθελε;

■ Απελευθερώνονται «από κάθε περιορισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας» οι αποδοχές του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ καθώς και του προέδρου του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Στην ΕΡΤ επίσης οι αμοιβές όσων «ασκούν διοίκηση, διεύθυνση, σχεδιάζουν ή είναι ειδικά στελέχη με εξειδικευμένες γνώσεις, κατά παρέκκλιση του ενιαίου μισθολογίου, καθορίζονται με ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και του αρμόδιου για τα ΜΜΕ».

■ Το νομοσχέδιο επιτέλους προβλέπει και ενίσχυση του έντυπου Τύπου μέσω χρηματοδότησης για την εξόφληση οφειλόμενων εισφορών των εφημερίδων προς τον ΕΔΟΕΑΠ και συγκεκριμένα του 2% επί του τζίρου, όπως προβλέπει ο νόμος.

■ Παραμένει η υποχρέωση να διαθέτουν 400 εργαζόμενους τα γενικού περιεχομένου κανάλια και 50 εργαζόμενους τα θεματικά (όταν φτιαχτούν), αλλά ένα ποσοστό 15% των εργαζομένων αυτών μπορούν πια να ανήκουν σε συνδεδεμένες με τον τηλεοπτικό σταθμό επιχειρήσεις. Στους 400 εργαζόμενους δηλαδή οι 60 μπορεί να είναι εξωτερικοί, από ένα στούντιο παραγωγής λόγου χάριν.

■ Οι ιδιοκτήτες των 6 υπαρχόντων πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών θα μπορούν να πάρουν μελλοντική άδεια παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών μέσω επίγειου σήματος χωρίς καμία διαγωνιστική διαδικασία.

■ «Απαγορεύεται η χορηγία σε ειδησεογραφικά προγράμματα και προγράμματα επικαιρότητας. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η χορηγία στα δελτία καιρού και στα αθλητικά δελτία» γράφει, αλλά όλες οι ειδησεογραφικές εκπομπές στο ραδιόφωνο βγαίνουν με χορηγούς.

■ Προσφέρεται η δυνατότητα σε ραδιόφωνα -για μία και μόνο φορά- να αλλάξουν φυσιογνωμία, να μετατραπούν δηλαδή από μουσικά σε ειδησεογραφικά ή και το αντίθετο.

Πάντως, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις από το 2019, στα… αζήτητα παραμένει η χρηματοδότηση των εφημερίδων, η οποία, ειδικά με την πανδημία να παρατείνεται, είναι απολύτως απαραίτητη.

πηγη 

Διαβάστε επίσης:

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 
 
Έπεσαν οι υπογραφές!!! Δεν είναι Θεωρία Συνωμοσίας...Τέλος οι καλλιέργειες από τους αγρότες με απόφαση του Eurogroup.

Μέγα σκάνδαλο: Πλαστογράφησαν τα στοιχεία θανάτων του 2019 για να δείξουν αύξηση το 2020 λόγω κορωνοϊού