1609 Επιστήμονες: "Αντιτιθέμεθα σθεναρά στην επιβλαβή και μη ρεαλιστική πολιτική..."



Σφαλιάρα στον Μητσοτάκη και τους νεοταξίτες. Διακήρυξη 1.600 επιστημόνων αποκαλεί μύθο την κλιματική κρίση. Καμία σχέση με τις πυρκαγιές!

Συνασπισμός 1.609 επιστημόνων από όλο τον κόσμο έχουν υπογράψει δήλωση στην οποία δηλώνουν ότι “δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για το κλίμα” και ότι “αντιτίθενται σθεναρά στην επιβλαβή και μη ρεαλιστική πολιτική του καθαρού μηδενικού CO2” που προωθείται σε όλο τον κόσμο. Η δήλωση δεν αρνείται την επιβλαβή επίδραση των αερίων του θερμοκηπίου, αλλά αντιθέτως αμφισβητεί την υστερία που προκαλεί η αφήγηση περί επικείμενης καταστροφής.
Η διακήρυξη, που συντάχθηκε από την Παγκόσμια Ομάδα Πληροφοριών για το Κλίμα (CLINTEL), δημοσιοποιήθηκε αυτόν τον μήνα και προτρέπει ότι “η επιστήμη του κλίματος θα πρέπει να είναι λιγότερο πολιτική, ενώ οι πολιτικές για το κλίμα θα πρέπει να είναι περισσότερο επιστημονικές”.

Το CLINTEL είναι ένα ανεξάρτητο ίδρυμα που δραστηριοποιείται στους τομείς της κλιματικής αλλαγής και της κλιματικής πολιτικής. Το CLINTEL ιδρύθηκε το 2019 από τον ομότιμο καθηγητή γεωφυσικής Guus Berkhout και τον επιστημονικό δημοσιογράφο Marcel Crok.

“Οι επιστήμονες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν ανοιχτά τις αβεβαιότητες και τις υπερβολές στις προβλέψεις τους για την υπερθέρμανση του πλανήτη, ενώ οι πολιτικοί θα πρέπει να υπολογίζουν ψύχραιμα το πραγματικό κόστος καθώς και τα φανταστικά οφέλη των μέτρων πολιτικής τους”, αναφέρεται στη δήλωση.

Από τους 1.609 επιστήμονες που έχουν υπογράψει τη διακήρυξη, δύο υπογράφοντες είναι νομπελίστες. 
Ο πιο πρόσφατος που υπέγραψε είναι ο νομπελίστας δρ John F. Clauser, κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Φυσικής του 2022. Σε ανακοίνωση της CLINTEL, ο Clauser αναφέρεται ως εξής: “Η λανθασμένη κλιματική επιστήμη έχει κάνει μετάσταση σε μαζική ψευδοεπιστήμη τύπου σοκ-δημοσιογραφίας. Με τη σειρά της, η ψευδοεπιστήμη έχει γίνει αποδιοπομπαίος τράγος για μια ευρεία ποικιλία άλλων άσχετων δεινών. Έχει προωθηθεί και επεκταθεί από ομοίως παραπλανημένους επιχειρηματικούς παράγοντες μάρκετινγκ, πολιτικούς, δημοσιογράφους, κυβερνητικές υπηρεσίες και περιβαλλοντολόγους”.

Η βασική έκθεση που προκάλεσε τη διακήρυξη περιλαμβάνει μια σειρά από δηλώσεις που αμφισβητούν πολλούς από τους συνήθεις ισχυρισμούς για το κλίμα.
Για παράδειγμα, ένας από τους πιο συνηθισμένους ισχυρισμούς – και επαναλαμβάνεται χωρίς αμφισβήτηση από πολλούς – είναι ότι η γη θα περάσει σύντομα “σημεία καμπής που θα οδηγήσουν σε καταστροφικές περιβαλλοντικές ζημιές, συμπεριλαμβανομένης της επικίνδυνης ανόδου της στάθμης της θάλασσας, της εξαφάνισης ολόκληρων ειδών και ακόμη μεγαλύτερων δεινών σε πολλά έθνη, ιδίως στα φτωχότερα”.

Η αίσθηση της άμεσης κρίσης επαναλαμβάνεται συνεχώς από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των New York Times, οι οποίοι δήλωσαν ευθέως: “Η Γη είναι πιθανό να περάσει ένα κρίσιμο όριο για την υπερθέρμανση του πλανήτη μέσα στην επόμενη δεκαετία”.

Το 2009, ο πρώην αντιπρόεδρος Αλ Γκορ προέβλεψε περίφημα ότι “η Αρκτική θα είναι ελεύθερη από πάγους μέχρι το 2013”.
Αργότερα υπαναχώρησε, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο δήλωσε ότι ο Γκορ απλώς ανέφερε άλλες επιστημονικές εκθέσεις. Ο Γκορ είχε δημοσιεύσει τρία χρόνια νωρίτερα το βιβλίο “Μια άβολη αλήθεια”, ο υπότιτλος του οποίου ήταν “Η πλανητική έκτακτη ανάγκη της υπερθέρμανσης του πλανήτη και τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτήν”.
Μια ταινία ντοκιμαντέρ που βασίστηκε στο βιβλίο απέφερε 24.146.161 δολάρια σε ακαθάριστες εισπράξεις εκείνο το έτος.

Η διάσημη ακτιβίστρια Γκρέτα Θούνμπεργκ έγραψε στο Twitter το 2018 – πέντε χρόνια μετά την πρόβλεψη της καταστροφής του Γκορ – ότι “η κλιματική αλλαγή θα εξαφανίσει όλη την ανθρωπότητα, εκτός αν σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε ορυκτά καύσιμα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια”. 
Η εφημερίδα Highland County Press ανέφερε ότι διέγραψε το tweet.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τζον Κέρι, ο “ειδικός προεδρικός απεσταλμένος του προέδρου Μπάιντεν για το κλίμα” μίλησε σε συνέδριο στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, λέγοντας ότι “οι επιστήμονες που έχουν περάσει μια ζωή παρακολουθώντας αυτή την ανθρωπογενή κρίση περιγράφουν τους εαυτούς τους ως “θορυβημένους” και “τρομοκρατημένους”. Όπως είπε ένας από αυτούς απερίφραστα, “βρισκόμαστε πλέον σε αχαρτογράφητο έδαφος. 
“Έτσι, τώρα, η ανθρωπότητα απειλείται αμείλικτα από την ίδια την ανθρωπότητα – από εκείνους που παρασύρουν τους ανθρώπους να αγοράσουν μια εντελώς φανταστική εναλλακτική πραγματικότητα, όπου δεν χρειάζεται να δράσουμε και δεν χρειάζεται καν να νοιαστούμε”, πρόσθεσε ο Κέρι.

Οι υπογράφοντες τη δήλωση CLINTEL λένε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι “πολύ πιο αργή από ό,τι προβλέπεται” και ότι τα “ανεπαρκή μοντέλα” συχνά καθοδηγούν την κλιματική πολιτική.
Η διακήρυξη CLINTEL έρχεται σε μια εποχή που πρόσφατα πληθαίνουν οι ισχυρισμοί ότι οι φυσικές καταστροφές, όπως οι πυρκαγιές στο Μάουι και στον Καναδά, οι καύσωνες σε όλο τον κόσμο και άλλα γεγονότα, οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Η δήλωση συνεχίζει να αμφισβητεί την πάντα έτοιμη επίρριψη ευθυνών στην κλιματική αλλαγή, αναφέροντας ότι “δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη εντείνει τους τυφώνες, τις πλημμύρες, τις ξηρασίες και παρόμοιες φυσικές καταστροφές ή ότι τις κάνει πιο συχνές”.

Καθώς ο πρόεδρος Μπάιντεν και αμέτρητοι παγκόσμιοι ηγέτες πιέζουν έντονα για καθαρές μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό δεν είναι μόνο “μη ρεαλιστικό”, αλλά και επιβλαβές για τις παγκόσμιες οικονομίες.

“Δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για το κλίμα. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος πανικού και συναγερμού. Αντιτιθέμεθα σθεναρά στην επιβλαβή και μη ρεαλιστική πολιτική καθαρών μηδενικών εκπομπών CO2 που προτείνεται για το 2050”, αναφέρει το έγγραφο, προτείνοντας “προσαρμογή αντί για μετριασμό”.

Πηγή: Just the news

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.