(Βίντεο) Των δημοσκοπήσεων... το κάγκελο!


Δημοσκοπήσεις: ποιοι τις εκτελούν, ποιοι τις "παραγγέλνουν" πώς γίνονται, τι μετράνε, ποιος τους ελέγχει και ποιος είναι σκοπός τους;
 
Το θέμα που ανοίγουμε έχει τίτλο "Αναληθείς δημοσκοπήσεις χειραγώγησης των πολιτών" και σίγουρα δεν εξαντλείται στα πλαίσια μιας εκπομπής.
Πώς αποδεικνύεται όμως ότι είναι αναληθείς και πώς μπορούμε να μιλάμε για "χειραγώγηση" των πολιτών θα μας αναλύσει  μέσα από τον ίδιον τον νόμο στην παρακάτω εκπομπή η κ. Βαγενά...
Γιατί η αλήθεια είναι  σε δημόσια θέα,  όπως κι αυτή είναι αποτυπωμένη μέσα σε αυτόν τον νόμο 3603/2007 που ρυθμίζει τα θέματα δημοσκοπήσεων. 
Το θέμα είναι ποιος ενδιαφέρεται να την αναζητήσει για να διαπιστώσει μόνος του πόσο διάτρητη είναι όλη η διαδικασία και τα αποτελέσματα της.

 "... Όλοι γνωρίζουμε πώς λειτουργούν οι δημοσκοπήσεις..."  μας λέει η κ. Βαγενά και συνεχίζει: "... Τις βλέπουμε παντού γύρω μας και ειδικά τώρα σε μια περίοδο που θεωρείται προεκλογική, έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να κάνουν διάφορα γκάλοπ και δημοσκοπήσεις γύρω από το εκλογικό σώμα, τα κόμματα κτλ... αλλά δεν περιορίζονται μόνο στις προεκλογικές τάσεις που θέλουν υποτίθεται να μετρήσουν... αλλά και με διάφορα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία.."

ΑΝΑΛΗΘΕΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Ποιοι όμως τις εκτελούν τις δημοσκοπήσεις λοιπόν;
Μα, ποιος άλλος από ιδιωτικές εταιρίες που πουλούν αυτές τις δημοσκοπήσεις και οποίες μάλιστα έχουν κι απόρρητο! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά όπως μας ενημερώνει η κ. Βαγενά ελέγχονται και  μόνοι τους, δηλαδή, όπως μας λέει και η ίδια και συμφωνούμε "πρέπει να είμαστε πολύ χαζοί να πιστέψουμε στις... "άριστες" προθέσεις τους ή κάτι βρωμάει...".
Δηλαδή δεν μπορούσε έστω να υπάρχει ένας ανεξάρτητος ελεγκτικός φορέας    αλλά, προφανώς βολεύει καλύτερα να αυτοελέγχονται!! Με λίγα λόγια...Γιάννης κερνάει, Γιάννη πίνει.

Τους ενδιαφέρει λοιπόν όπως λέει και ο ίδιος ο νόμος η "κοινή γνώμη" και προφανώς όχι η πραγματική γνώμη, η οποία προϋποθέτει γνώση, καθώς το δείγμα που χρησιμοποιούν είναι τόσο τρομερά μικρό και "τυχαίο" και το οποίο αναγάγουν και το προβάλλουν πάνω σε ολόκληρη την κοινωνία!

"... Πώς μπορείς να πάρεις 100 ανθρώπους στους οποίους απευθύνεται μια δημοσκόπηση ή 800 ή ακόμα και 1000 για να τους προβάλλεις αυτούς, με τις συνθήκες που τους ρώτησες - που είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο, γιατί δεν τους προσέγγισες καν- αλλά αυτό που σου είπαν αυτοί οι 100-200 ως αντικείμενα έρευνας, να το προβάλλεις σε μια ολόκληρη κοινωνία και να λες αυτό είναι που πιστεύει αυτή η κοινωνία... αυτό είναι που πρεσβεύει και θέλει μια ολόκληρη κοινωνία... μόνο αυτό είναι οξύμωρο...κι αυτός είναι ο δόλος που περιέχουν αυτού του είδους οι δημοσκοπήσεις και ο τρόπος που τις αντιμετωπίζουν... σου λέει "κοινή γνώμη... την έχουν όλοι γύρω σου, αν δεν την έχεις εσύ, κοίτα να την αποκτήσεις..."
Πώς επελέγησαν αυτά τα 100-1000 άτομα; Και άντε... τα επέλεξαν. Οι αρνήσεις όμως δεν καταγράφονται! Μπαίνουν μόνο οι όποιες απαντήσεις, γιατί αν θέλουν  να πουλήσουν το "προϊόν" που τους παρήγγειλε ένα κόμμα, ένα κανάλι, μια εταιρία κτλ. πρέπει να υπάρχει ένα αποτέλεσμα! Τώρα αυτό αν είναι αληθές, δεν έχει σημασία γιατί το θέμα είναι να το "πιστέψει" η "κοινή γνώμη".

Εδώ βεβαίως να σημειώσουμε ότι ενώ στον ίδιο νόμο λέει ότι απαγορεύονται οι δημοσκοπήσεις για ένα διάστημα πριν τις εκλογές και μέχρι στις 7 μμ την ημέρα των εκλογών, αλλά όλοι βλέπουμε ότι στις 7μμ τα exit polls είναι έξω από τα εκλογικά κέντρα και σε καλούν να τους πεις τι ψήφισες!! 
 Η "ψηφοφορία" δηλαδή είναι κρυφή και πίσω από το παραβάν, αλλά στο exit poll θα πας να πεις αυτό που ψήφισες! Τώρα αν αυτό που λες είναι αλήθεια ή όχι, δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν.

"... Και βγάζουν κυβέρνηση και αρχίζουν και μιλάνε για ποσοστά μέσα από τα exit polls ... και στο τέλος βεβαίως, η singular, επειδή είναι συντονισμένη με όλο αυτό το σύστημα του μάτριξ που έχουν στήσει, σου βγάζουν εκλογικά αποτελέσματα που δεν είναι αληθινά και πραγματικά... το έχουμε αποδείξει με όλους τους τρόπους γιατί δεν μπορείς να βγάζεις κυβέρνηση πριν μετρηθούν οι ψήφοι των εκλογών!!!... ούτε να διορίζεις πρωθυπουργό, την επόμενη ημέρα που δεν έχουν μετρηθεί καν όλες οι ψήφοι..." μας επισημαίνει η κ. Βαγενά .

Αν λοιπόν μπούμε στην διαδικασία να δούμε τι συμβαίνει, με ένα παράδειγμα, όπως αυτό της MARC, θα διαπιστώσετε ότι η όλη διαδικασία καθώς και τα "επιστημονικά ερωτηματολόγια" μέσω των οποίων θα βγουν και τα αποτελέσματα τους είναι για γέλια και για κλάματα.
Σε τι ακριβώς μας βοηθάνε λοιπόν και τι μας προσφέρουν; 
Ο καθένας μας ας βγάλει τα συμπεράσματά του, αφού δει τα όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις.

Κλείνουμε και με την δέσμευση της κ. Βαγενά να εξετάσουμε και να δούμε σε επόμενη εκπομπή τον Ευρωπαϊκό Κώδικα δεοντολογίας γιατί όπως λέει κι η ίδια:
" Έχει σημασία να τον δούμε για να συνειδητοποιήσουμε ως πολίτες ότι όλοι αυτοί όχι μόνο δεν έχουν αξίες και αρχές, όχι μόνο δεν έχουν κανέναν σεβασμό στον πολίτη κανένας από αυτούς, ούτε οι δημοσκόποι, ούτε η κυβέρνηση, ούτε τα πολιτικά κόμματα, ούτε κανένας... η κοροϊδία των δημοσκοπήσεων δεν είναι μόνο στην Ελλάδα... είναι σε όλη την Ευρώπη κι σε όλον τον κόσμο. Ο πολίτης είναι ανασφαλής, μονίμως απειλούμενος από τα ψεύδη τους, χειραγωγούμενος και δεν μπορεί να βρει άκρη..."

Σίγουρα είναι πολλοί οι τρόποι χειραγώγησης μας από αυτούς που έχουν την εξουσία και την δύναμη... Μόνο που και η ουσία της "εξ-ουσίας" αλλά και η "δύναμη" που χρησιμοποιούν εναντίον μας, είμαστε όλοι εμείς και χωρίς εμάς, όλοι αυτοί απλώς δεν υπάρχουν.
Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε, τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε και από το μάτριξ που θέλουν να μας επιβάλλουν.
Έπεται συνέχεια λοιπόν...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.