"Η καλή ημέρα... απο το πρωί φαίνεται"


Ο Πατούλης παρατείνει σύμβαση 288.665 ευρώ με ωφελούμενο τον... εαυτό του

Με ψήφους αποκλειστικά της παράταξής του ο περιφερειάρχης προσφέρει ζεστό δημόσιο χρήμα στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, του οποίου πρόεδρος είναι ο ίδιος.

Γιώργος κερνάει… Πατούλης πίνει! 

Εν μέσω καταγγελιών στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής η περιφερειακή διοίκηση Γ. Πατούλη προχώρησε στην τρίμηνη παράταση προγραμματικής σύμβασης με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών -πρόεδρος του οποίου ως γνωστόν είναι ο ίδιος ο Γ. Πατούλης- με επιπλέον κόστος 288.665 ευρώ δημοσίου χρήματος (πόροι της Περιφέρειας).

Περιφέρεια και Σύλλογος είχαν υπογράψει τον περασμένο Δεκέμβριο προγραμματική σύμβαση τρίμηνης διάρκειας, με βασικούς στόχους (σύμφωνα με το σχετικό εισηγητικό έγγραφο της Περιφέρειας) την αντιμετώπιση «της συνεχιζόμενης επιδημίας (sic) Covid-19», την υγειονομική υποστήριξη πληγέντων από φυσικές καταστροφές και την προσφορά κοινωφελούς έργου από πλευράς ενός Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) που έχει συσταθεί από τους δύο φορείς.

Η αρχική σύμβαση είχε κόστος 258.464 ευρώ, ποσό που με την τρίμηνη παράταση αυξάνεται στα 547.129 ευρώ. 

Τι έγινε στο πρώτο τρίμηνο που να καθιστά αναγκαία μια δαπάνη μεγαλύτερη του μισού εκατομμυρίου ευρώ από φόρους των πολιτών;

Η παράταση της σύμβασης εγκρίθηκε (με ψήφους αποκλειστικά της παράταξης Πατούλη) «χωρίς κανέναν απολογισμό δράσης, καμία αιτιολόγηση, καμία επαρκή εξήγηση», κατήγγειλε ο αντιπολιτευόμενος σύμβουλος (παράταξη Γ. Σγουρού), Δ. Κατσικάρης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

Στην εισήγησή της η περιφερειακή αρχή πρότεινε την τρίμηνη παράταση κάνοντας γενικά και αόριστα λόγο για «σημαντική συμβολή» του ΚΕΠΙΧ στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» και επικαλούμενη τη συνέχιση της πανδημίας, καθώς και την άφιξη Ουκρανών προσφυγών στην Αττική – όλα αυτά ενώ δέχεται επανειλημμένα καταγγελίες από την αντιπολίτευση ότι αξιοποιεί κάθε κρίση «ως ευκαιρία για σπατάλες».

Ο κ. Κατσικάρης κατήγγειλε και «παχυλές αμοιβές στελεχών που αποτελούν πρόκληση για τον απλό εργαζόμενο τις μέρες που ζούμε».

Ενδεικτικά κατήγγειλε ότι στην προγραμματική σύμβαση προβλέπεται μισθός 3.014 ευρώ για τον συντονιστή της δράσης, ίδιος μισθός για επιστημονικό σύμβουλο και 1.870 ευρώ μισθός για γραμματείς «που παράλληλα δουλεύουν και στην Περιφέρεια».

«Εάν αυτό δεν συνιστά σπατάλη και πρόκληση, τότε οι λέξεις χάνουν το νόημά τους» συμπλήρωσε ο αντιπολιτευόμενος σύμβουλος, ζητώντας να διακοπεί η σύμβαση Περιφέρειας Αττικής και ΙΣΑ «γιατί όχι μόνο δεν προσφέρει όσα θα έπρεπε, αλλά αποτελεί μνημείο κακής πρακτικής και παλαιοκομματισμού».


ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Ο Κ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΓΕΙΡΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.
 ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ  ΠΕΡΑΣΑΝ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΜΕ FAST TRACK ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΡΒΑΝΑ  ΓΙΑ ... ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ!

ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ "ΕΞΥΠΝΑ ΡΟΛΟΓΙΑ" ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ  ΠΕΡΙΠΟΥ 1.200.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ(!!!!)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...
 ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ 60/2021 ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΝ Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ.
ΕΤΣΙ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ  ΥΠ. ΑΡ. 2974/2021 ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ... ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΛΑ!

ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ  ΕΙΔΑΜΕ ΠΧ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ  ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΦΡΟΥΤΩΝ  ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΝΑ ΚΑΡΠΩΝΕΤΑΙ 915.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΑΣΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΩΝ ΚΡΕΜΟΣΑΠΟΥΝΩΝ!!!
 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΥΤΩΝ ...

ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟ 1.000.000 ΕΥΡΩ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΒΑΣΕΙ... ΝΟΜΟΥ! 

ΠΟΣΟ ΒΟΛΙΚΟ! 

ΓΙΑ ΤΟΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ... ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ. 
ΑΛΛΩΣΤΕ  "Η ΚΑΛΗ ΗΜΕΡΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ"!
 ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ME ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ EXPRESS ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ CHESTERFIELD ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ! 

ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ΚΑΡΕΚΛΑ... ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!! ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ!

ΑΛΛΑ  ΟΣΟ ΚΑΙ  ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΚΩΜΩΔΟΥΜΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ!

ΚΑΙ  ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΧΗΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ,
ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΨΕΙ ΑΜΑΣΗΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ "ΦΤΩΧΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ.

ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ, ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΜΑΣ ΣΕΡΝΟΥΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ "ΚΡΙΣΗ" ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ...

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ... ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ!

ΩΣ ΠΟΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ;;;

ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ
ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ
 ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. 
Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.