(ΒΙΝΤΕΟ) Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

 

  Ο Υπ. Βουλευτής της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ του Νομού Σερρών ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΖΙΝΤΖΙΟΣ αποκαλύπτει στο ΑΡΓΩ WEB-TV και στην εκπομπή "Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ" με τον Γ. ΠΟΛΥΜΕΡΗ 

ΑΝΑΤΟΚΙΣΜΟΣ ΤΟΚΩΝ. ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗΣ ΞΕΝΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟ 1980 ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΟ ''ΕΛΛΗΝΙΚΟ'' ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΣΤ. ΤΖΙΝΤΖΙΟΣ: "...Έχω μπει σε αυτόν τον αγώνα, γιατί ορμώμενος από την τραγική οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μέσω των μνημονίων, είδα κάποιες πληροφορίες στο διαδίκτυο όσον αφορά τον Αρτέμη Σώρρα και τις προσφορές του προς την Ελληνική Οικονομία, έκανα μια έρευνα περίπου τριών μηνών, συγκέντρωσα έναν τεράστιο φάκελο, περίπου στις 1400 και πλέον σελίδες και μέσα στην απόγνωσή μου αν όλα αυτά είναι αληθινά, έκλεισα ραντεβού στον εισαγγελέα πρωτοδικών Σερρών, τον κύριο Παπαδόπουλο, ζητώντας του νομική γνωμοδότηση για όλα αυτά τα έγγραφα, αν είναι γνήσια και ιδιαίτερα οι υπογραφές των εισαγγελέων και των δικαστών, της παγκόσμιας ένωσης εισαγγελέων και δικαστών που υπογράφουν  τη σύμβαση Bretton Woods, στον ισολογισμό του 2007.
Η απάντηση που πήρα, ότι και ποιος θα κυνηγήσει όλο αυτό το καθεστώς, με προβλημάτισε, πήρα την απόφασή μου και μπήκα ενεργά σε αυτόν τον αγώνα για την απελευθέρωση πραγματικά του Έλλην Ανθρώπου και με ενδιαφέρει πάρα πολύ η οικονομία, για αυτό και επικεντρώνομαι επάνω σε αυτήν, γιατί η οικονομία είναι η νομή του οίκου και λόγω του ότι έχουμε χάσει τον οίκο μας, η οικονομία είναι τα πάντα.
Όταν δεν έχεις τον οίκο σου, δε μπορείς να έχεις ούτε νομισματική πολιτική, δεν μπορείς να έχεις ούτε υγεία, ούτε άμυνα, δεν μπορείς να έχεις ούτε παιδεία, ούτε υγεία, δεν μπορείς να έχεις τίποτα. Οπότε, η οικονομία είναι επάνω στο θέμα στο οποίο επικεντρώνομαι.

                                

ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ : Η σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας, είναι μόνο των μνημονίων των 10 τελευταίων ετών ή πηγάζει από πολύ παλαιότερα; 

ΣΤ.ΤΖΙΝΤΖΙΟΣ : Όχι. Τα τελευταία 10 χρόνια, αυτό που παρατηρούμε είναι η τελική έκβαση ενός – πραγματικά – σχεδίου και πέρα από αυτά που λέει ο κόσμος συνωμοσιολογίες, εάν διαβάσουμε τα φύλλα εφημερίδας κυβερνήσεων, τη νομοθεσία, δηλαδή, των τελευταίων 40 ετών, μπορούμε πολύ εύκολα να αντιληφθούμε πώς έχει μεθοδευθεί η κατάσταση στο να φτάσουμε σήμερα στα μνημόνια, που από τα μνημόνια δεν βγήκαμε ποτέ, από το 1822 δεν έχουμε βγει από τα μνημόνια, η Ελλάδα μονίμως είναι μέσα σε μνημόνια.

Φροντίζουν αυτοί οι οποίοι την κυβερνούν μονίμως να την έχουν χρεωμένη, για αυτό μας λένε ότι διαχειρίζονται το χρέος μας, οπότε όχι δεν έχει ξεκινήσει από εκεί. 

Έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και θα επικεντρωθούμε σε ένα σημείο κομβικό θα έλεγα, σήμερα, στο 1980. 

Το 1980 έχουμε το νόμο 1083, είναι το Φ.Ε.Κ. Α’ 252, αν δεν κάνω λάθος, του 1980, όπου εδώ μιλάει για τον καθορισμό της ισοτιμίας, της συναλλαγματικής ισοτιμίας δραχμής και ξένων νομισμάτων. 

Είναι ο νόμος 1083, είναι πρόταση του κυρίου Έβερτ, υπουργός οικονομικών της τότε κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή.

 Μιλάμε για τον Έβερτ, ο οποίος έκανε και το 1990 επανάληψη του νόμου αυτού και εδώ αν δούμε, έχει πολύ μεγάλη σημασία να δούμε όλα τα άρθρα φυσικά, αλλά, βλέπουμε ότι αυτός ο νόμος δίνει το δικαίωμα στη νομισματική επιτροπή να μπορεί να καθορίσει αυτή τον τρόπο με τον οποίο θα μπορεί να καθορίζεται η συναλλαγματική αξία της δραχμής, έναντι των ξένων νομισμάτων. 

Εάν δούμε στο άρθρο 4, όλοι θεωρούσαμε και εγώ – ακόμα και στη σχολή στην οποία σπούδαζα – ότι η συναλλαγματική αξία της δραχμής έναντι των ξένων νομισμάτων, πηγάζει μέσα από διεθνείς χρηματιστηριακές διαδικασίες. Το άρθρο 4, μας αποκαλύπτει λοιπόν, ότι σίγουρα δεν είναι έτσι. 

Διαβάζουμε μέσα από το άρθρο ότι η ισοτιμία της δραχμής προς τα ξένα νομίσματα προκειμένου περί αγοράς και πωλήσεως συναλλάγματος, ορίζεται καθ’ εκάστην εργάσιμον ημέρα – κάθε μέρα δηλαδή – σε συνεδρίαση τύπου fixing, στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδος και των νομίμως εξουσιοδοτημένων προς ενέργεια πράξεων επί συναλλάγματος τραπεζών, εκδιδομένου σχετικού δελτίου τιμών.

 Άρα, τι μας λέει εδώ; 

Ότι την ισοτιμία της δραχμής προς τα ξένα νομίσματα, κάθε μέρα με μια διαδικασία που λέγεται fixing, σε συνέδριο δηλαδή, συνεδριάζει ένα συγκεκριμένο συμβούλιο στο οποίο μετέχουν οι εκπρόσωποι της Τραπέζης Ελλάδος και οι εκπρόσωποι από τα διοικητικά συμβούλια των συστημικών τραπεζών, οι οποίες δουλεύουν μέσα στη χώρα.
ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ : Τι σχέση έχει η ισοτιμία δραχμής – ξένων νομισμάτων από το 1980 με το σήμερα; 

ΣΤ. ΤΖΙΝΤΖΙΟΣ: Είναι πάρα πολύ μεγάλος ο συσχετισμός και θα δούμε στη συνέχεια της ανάλυσης και με τον επόμενο νόμο, ότι αυτή η ισοτιμία προκάλεσε μια τεράστια ρωγμή πάνω στην οικονομία της χώρας, η οποία ρωγμή δεν επουλώθηκε ποτέ.

Ίσα – ίσα θα δούμε και στο τέλος ότι αυτή η ρωγμή είναι συνεχώς αυξανόμενη μέχρι και το σήμερα. Οπότε αξίζει να παρακολουθήσουν όλοι, όσοι μας παρακολουθούν τώρα ή θα παρακολουθήσουν στο μέλλον, αυτή τη μικρή ανάλυση, τη συνοπτική, για να αντιληφθούμε πώς μεθοδεύεται αυτή η τραγική κατάσταση, η οποία έχει μεθοδευθεί, αυτή την τραγική κατάσταση την οποία βιώνουμε σήμερα.
Το άρθρο 5, λοιπόν, μιλάει για έναν κανονισμό τον οποίο τον εκδίδει η Τράπεζα της Ελλάδος και βάζει μέσα ποιοι θα συμμετέχουνε σε κάθε συμβούλιο. Πότε θα γίνεται το κάθε συμβούλιο, ποιος θα προεδρεύει, ποιος θα είναι γραμματέας. Και μας λέει στο τέλος, ότι ο ανωτέρω κανονισμός τροποποιείται δια αποφάσεως της Τραπέζης Ελλάδος. 

Στην ουσία η νομισματική επιτροπή δίνει το δικαίωμα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η νομισματική επιτροπή, υφίσταται ’79 – ’80 – ’81 – ’82 και μετά παύει και όταν παύει το ’82, μεταφέρονται όλες οι ιδιότητές της και αρμοδιότητές της στην Τράπεζα της Ελλάδος, εσαεί τις οποίες τις έχει και μέχρι σήμερα.  

Οπότε, βλέπουμε εδώ ότι καθαρά η ισοτιμία της δραχμής προς τα ξένα νομίσματα, ορίζεται κάθε μέρα από τις ιδιωτικές τράπεζες. 

Θα πρέπει να το καταλάβει ο πολίτης αυτό το πράγμα, γιατί δίνει το δικαίωμα και μέσα από τα άρθρα και το 7 και το 6, μπορούμε να δούμε ότι τους δίνει το δικαίωμα στις ιδιωτικές τράπεζες να κάνουν εμπορική δραστηριότητα την πώληση συναλλάγματος, δεν είναι δηλαδή υπηρεσία, είναι πώληση από την οποία τη διαφορά την κρατούν οι τράπεζες στα κέρδη τους, χωρίς να είναι αναγκασμένες να τα δηλώσουν. Είναι πάρα πολύ σοβαρό αυτό που λέμε.

 Άρα και για τη διαφορά για το κέρδος από την πώληση συναλλάγματος, δεν πληρώνεται, λέει, αυτή τη στιγμή εδώ, ούτε χαρτόσημο. Στη συνέχεια, δεν πληρώνεται ούτε ο Φ.Π.Α!!
Άρα είναι αφορολόγητο το κέρδος των τραπεζών, όσον αφορά την αγορά και πώληση συναλλάγματος.
Είναι πολύ σημαντικό, γιατί αυτό βγαίνει μέσα από τη νομοθεσία του κράτους.  

Η νομοθετική μας εξουσία που είναι η Βουλή, την οποία εμείς εκλέγουμε κάθε φορά, δεν πράττει προς το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών, αλλά πράττει προς το συμφέρον των συστημικών τραπεζών. 

Τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν εμπορική δραστηριότητα και να ορίζουν αυτοί ποια θα είναι η ισοτιμία δολαρίου – δραχμής ή στερλίνας – δραχμής ή γαλλικού φράγκου και ούτω καθεξής.


Και αξίζει να σημειώσουμε στο άρθρο 8, αν κατέβουμε, παράγραφος 6,
κοιτάξτε ενώ μιλάμε για ισοτιμία, πόσο εμβόλιμα στο τέλος, σε ένα άρθρο, σε μια παράγραφο ενός άρθρου, μπαίνει αυτή η παράγραφος 6 και λέει : «Η νομισματική επιτροπή, διά αποφάσεων της, μπορεί να επιτρέπει χωρίς οποιοδήποτε χρονικό ή άλλο περιορισμό, τον εκτοκισμό των οφειλομένων στα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν μέσα στην Ελλάδα, όσον αφορά τους τόκους".
Δηλαδή, ενώ μιλάμε για ισοτιμία, δίνει
το δικαίωμα στη νομισματική επιτροπή ο νόμος αυτός, δηλαδή η πρόταση του κυρίου Έβερτ είναι αυτή, την υπογράφει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αυτός τον οποίο λένε «Εθνάρχη», τον υπογράφει ο υπουργός αναπληρωτής Συντονισμού, ο κύριος Παλαιοκρασάς και ο Εμπορίου, ο Καλατζάκος. 

Αυτά τα ονόματα είναι πολύ σημαντικό να τα ακούμε, γιατί έμειναν μες στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος για πάρα πάρα πολλά χρόνια και έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο. Και από αυτό το άρθρο, την παράγραφο αυτού του άρθρου, μπορούμε να περάσουμε στον επόμενο νόμο, ο οποίος βγαίνει 3 εβδομάδες αργότερα. 

30 Οκτωβρίου είναι ο προηγούμενος νόμος και 27 Νοεμβρίου είναι ο επόμενος νόμος, της ίδιας χρονιάς του 1980.

 Αν πάμε να δούμε στη σελίδα 3367, παίρνοντας την αρμοδιότητα αυτή η νομισματική επιτροπή από τον προηγούμενο νόμο, διαβάζουμε ότι περί εκτοκισμού λέει, "καθυστερήσει τόκων οφειλομένων στα εν Ελλάδι λειτουργούντα πιστωτικά ιδρύματα". 

Εκτοκισμός, για να αντιληφθούμε όλοι, είναι τα πανωτόκια, αυτό το οποίο κατέστρεψε τους Έλληνες βιομήχανους, εργοστασιάρχες, βιοτέχνες, παραγωγούς, εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες.

Οποιονδήποτε δηλαδή, πήρε ένα δάνειο – είτε για την επιχείρησή του, είτε προσωπικό. Αυτός ο νόμος με τα πανωτόκια, είναι αυτός ο οποίος κατέστρεψε την Ελληνική αγορά. Οπότε, βλέπουμε εδώ ότι η νομισματική επιτροπή, λαβούσα, λέει, υπ’ όψιν το άρθρο του προηγούμενου νόμου, του νόμου 1083 του 1980 και λαμβάνοντας υπ’ όψιν, λέει, την αναγκαιότητα του εκτοκισμού – δηλαδή, δημιουργήθηκε ανάγκη, λέει – να βγούνε τα πανωτόκια. 

Ποια ήταν η ανάγκη αυτή η οποία επέβαλε τον εκτοκισμό των δανείων για να μπορούν οι τράπεζες να υπερδιπλασιάζουν (…) ο εκτοκισμός των οφειλομένων σε τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτικούς οργανισμούς στους καθυστερημένους τόκους, να μπορεί να γίνεται από την πρώτη μέρα καθυστερήσεως, χωρίς οποιονδήποτε χρονικό ή άλλο περιορισμό;

 Η παρούσα απόφαση, λέει, να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Α’. Ο διευθυντής της νομισματικής επιτροπής λοιπόν, κύριος Κυριαλόπουλος. Βλέπουμε ότι η νομισματική επιτροπή με μια απόφασή της, χωρίς να περάσει από έλεγχο της Βουλής, δημοσιεύεται απευθείας σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Και εάν δούμε εδώ, τι σημαίνει εκτοκισμός των δανείων, αρκεί να παρατηρήσουμε ότι από την πρώτη μέρα που θα καθυστερήσει μια δόση, όλο το κεφάλαιο ξανατοκίζεται μια φορά και τον επόμενο μήνα ξανατοκίζεται μια φορά και τον επόμενο μήνα ξανατοκίζεται μια φορά. 

Και είναι αυτό που λέμε στην αγορά ότι τον πήρε μπάλα ο τόκος. Και αυτό το καθεστώς ίσχυσε μέχρι το 1996, όπου ο Άρειος Πάγος χρειάστηκε 16 χρόνια, να πάρει μια απόφαση ότι αυτός ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και προσβάλει την εμπορική δραστηριότητα και την παραγωγική διαδικασία μέσα στον Ελλαδικό χώρο. 

16 χρόνια ίσχυσε αυτός ο νόμος και 16 χρόνια, ρημάχθηκε όλη η βιομηχανία της Ελλάδος. Και αν πάμε, όσον αφορά… για να δούμε και πώς μπορούμε να το δούμε και σε μια καμπύλη, για να βάλουμε τα 2 πράγματα σε σειρά. 

Mπορούμε να δούμε μια έκθεση – εργασία, είναι του κυρίου Γεώργιου Αλογοσκούφη, είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, όπου το 2007 έχουμε δει την υπογραφή του επάνω στον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ, να υπογράφει ότι έλαβε γνώση ότι η Ελλάδα έχει 115,5 τρις με 4% τόκο από το 1967 μέχρι και σήμερα.

Βλέποντας αυτή την έκθεσή του, λέγεται «Διεθνής Οικονομική», είναι του 2013 η εργασία, εάν δούμε στη σελίδα 4, είναι η ισοτιμία της δραχμής έναντι του δολαρίου, το 1953 έως το 2000.
Θα παρατηρήσετε, όπως θα παρατηρήσουν και όλοι οι τηλεθεατές, ότι από το 1953 μέχρι το 1974, 21 χρόνια, η ισοτιμία δραχμής – δολαρίου είναι ακριβώς ίση. Δεν έχει επέλθει ουδεμία διαφοροποίηση, είναι 30 δραχμές το δολάριο. Επί 21 συνεχόμενα χρόνια. 

Αυτό, αρκεί να καταλάβουμε εδώ, μας δείχνει την σταθερότητα, για να μπορούμε να αντιληφθούμε ότι, ναι όταν μια οικονομία είναι εύρωστη, λειτουργεί δηλαδή προς όφελος των κατοίκων της χώρας και όχι εναντίον τους, κοιτάξτε πώς δεν ακριβαίνουν τα προϊόντα. 

Ενώ τα επόμενα χρόνια, θα αναλύσουμε την καμπύλη, βλέπουμε μια τρομακτική αύξηση της ισοτιμίας, αυτό σημαίνει μια τρομακτική αύξηση της τιμής των προϊόντων, των εισαγόμενων προϊόντων, η οποία σε συνδυασμό με τον νόμο για τα πανωτόκια, δημιούργησε και μια αύξηση στην τιμή των εγχώριων προϊόντων και όλο αυτό έφερε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του Έλληνα βιομήχανου, εμπόρου, παραγωγού και ούτω καθεξής. 

Βλέπετε εδώ, από το 1974, έρχεται η μεταπολίτευση, παίρνει περίπου μέχρι το 1980 7 δραχμές, πάμε 37 δραχμές, μέσα σε μόλις 6 χρόνια. Και από το ’80 μέχρι το ’84, μέσα σε 4 χρόνια, πενταπλασιάζεται, πάμε στις 150 δραχμές.
Δηλαδή τι σημαίνει αυτό; Είναι διολίσθηση της δραχμής, δηλαδή πέφτει η δραχμή έναντι των ξένων νομισμάτων, υποτίμηση δηλαδή του ελληνικού νομίσματος, αλλά αυτή η υποτίμηση που όλοι… "

" Αυτή την ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ, την υποτίμηση δηλαδή του νομίσματος των Ελλήνων πολιτών, δεν την όρισε καμία διεθνής χρηματιστηριακή διαδικασία, όπως όλοι θέλαν να νομίζουμε. Όπως όλα τα κανάλια μας λέγανε, όπως όλα τα κανάλια συνεχίσαν να μας λένε και αργότερα, γιατί η υποτίμηση της δραχμής έναντι των ξένων νομισμάτων και φτάσαμε στο ευρώ, αλλά τη διολίσθηση αυτή, της δραχμής, την επέβαλαν οι ιδιωτικές τράπεζες, με έναν νόμο του κυρίου Έβερτ.

 Οπότε, σίγουρα η νομοθετική διαδικασία στην Ελλάδα, δεν είναι υπέρ του Έλληνα πολίτη. Αυτή εδώ η καμπύλη, μας αποτυπώνει πραγματικά – και δεν είναι δικιά μου αυτή η καμπύλη, δεν είναι του κυρίου Σώρρα, δεν είναι της Ελλήνων Συνέλευσις – είναι του πρώην υπουργού Οικονομικών, του κυρίου Αλογοσκούφη, όπου μας αποτυπώνει την πραγματικότητα και σε συνδυασμό με τους 2 προηγούμενους νόμους, βλέπουμε ότι το 1980 ψηφίζονται αυτοί οι δύο νόμοι.

Εφόσον οι τράπεζες αποφασίζουν να αυξάνουν την ισοτιμία δραχμής – δολαρίου και όλων των νομισμάτων, εν προκειμένω του δολαρίου, τα εισαγόμενα προϊόντα, είναι πάρα πολύ ακριβά.  

Ακριβαίνουν δηλαδή, πάρα πολύ. Ταυτόχρονα, ένας βιομήχανος ο οποίος ήθελε να επεκτείνει την επιχείρησή του ή ένας ο οποίος ήθελε από βιοτέχνης να γίνει βιομήχανος, να το κάνει βιομηχανία και να πάρει μηχανολογικό εξοπλισμό, εργαλεία και ούτω καθεξής, αυτά τα περισσότερα ήταν εισαγόμενα. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός που ήταν απαραίτητος για συσκευασία, μεταποίηση και ούτω καθεξής, ήταν εισαγόμενος.
Παίρνοντας δάνειο λοιπόν, ο κάθε ένας βιοτέχνης – βιομήχανος, υπολογίζοντας ότι αυτή η επένδυση θα του στοιχίσει 1.000.000 δολάρια – είναι υποθετική η αξία η οποία αναφέρω – 1.000.000 δολάρια βλέπουμε ότι καθημερινά αυτό το 1.000.000 δολάρια, γίνεται πολλά περισσότερα χρήματα γιατί; Γιατί δανείζεται σε δραχμή και αγοράζει σε δολάρια. 

Όταν έχει πάει και έχει συνάψει με την τράπεζα, ένα δάνειο το οποίο είναι 50.000.000 δραχμών, που περίπου τόσο έκανε το ’81 ας πούμε το δολάριο έναντι της δραχμής, εάν καθυστερήσει ο εκτελωνισμός των μηχανημάτων 4 μήνες – 5, βλέπουμε ότι χάνει την αξία του δανείου την οποία πήρε για να μπορέσει να πληρώσει τα μηχανήματά του ή να πληρώσει κάποια πρώτη ύλη ή να πληρώσει μια εξειδικευμένη ύλη η οποία τον βοηθάει στην μεταποίηση και η οποία δεν παράγεται στην Ελλάδα, αλλά εισάγεται από το εξωτερικό.
Οπότε βλέπετε ότι ενώ δανειζόμαστε σε δραχμές, αγοράζουμε σε ξένο νόμισμα, σε δολάριο εν προκειμένω, το οποίο καθημερινά όμως αυξάνει. 

Δεν βλέπουμε ούτε μια μέρα να μένει στάσιμο, έχει συνεχώς μια ανοδική
πορεία και μέσα σε 4 χρόνια πενταπλασιάζεται η τιμή του. Αυτό σημαίνει μια σταθεροποίηση της ανόδου της ελληνικής βιομηχανίας, δηλαδή ενώ είχαμε ανοδικές τάσεις για αυτό, 21 χρόνια δεν μπορούσε να ανέβει η ισοτιμία δραχμής – δολαρίου, γιατί είχαμε μια πολύ σκληρή βιομηχανία, είχαμε μια πολύ σκληρή βιοτεχνία – οικοτεχνία, είχαμε παραγωγική διαδικασία πολύ υψηλή, ο γεωργικός και κτηνοτροφικός τομέας ανθούσε, οπότε δεν μπορούσε να ανέβει το δολάριο έναντι της δραχμής, γιατί η δραχμή ήταν πολύ σκληρό νόμισμα.
Βλέπουμε μετά, με αποφάσεις των τραπεζών, πώς ταυτόχρονα οι βιομήχανοι δανείζονται σε δραχμές, αγοράζουν σε δολάριο και αντιστοίχως οι εξαγωγές γίνονται από δραχμή σε ξένο νόμισμα, οπότε κι εκεί υποτιμούνται. Και βλέπουμε την καταστροφή, πώς μέσα σε 4 χρόνια, 5, καταστρέφεται ο ελληνικός παραγωγικός ιστός της χώρας, με αυτούς τους δύο νόμους και φαίνεται στην καμπύλη. 

Και από εκεί και μετά, εάν δούμε τη συνέχιση της καμπύλης και φέρουμε τα γεγονότα στο μυαλό μας, θα δούμε ότι εκεί με την κυβέρνηση Σιμίτη, υπάρχει άλλη μια τεράστια αύξηση και φτάνουμε λίγο πριν το 2000, πριν μπούμε δηλαδή στην οικονομική ζώνη του ευρώ, με ψευδή στοιχεία, βλέπουμε άλλη μια τεράστια αύξηση και φτάνουμε από το 1980 μέχρι το 1999, περίπου 20 χρόνια, μέσα σε 20 χρόνια η δραχμή έναντι του δολαρίου, διολισθαίνει περίπου 7 φορές.  

 "...7 φορές, με συγχωρείτε, 9 φορές, 9 φορές η διολίσθηση της δραχμής. Αυτό έγινε με αποφάσεις των ιδιωτικών τραπεζών και της Τραπέζης της Ελλάδος. Αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν οι Έλληνες πολίτες. Αυτό το δικαίωμα τους το έδωσε η Βουλή. 

Αυτή η Βουλή την οποία εμείς, οι γονείς μας τότε ίσως και οι παππούδες κάποιων, να χτυπιόντουσαν στα καφενεία προεκλογικά για το δεξιός, αριστερός, κεντρώος και ούτω καθεξής, οι πασόκοι οι πράσινοι και οι νεοδημοκράτες οι μπλε, είχαμε μπλε και πράσινα καφενεία, αδέρφια δεν μιλούσαν μεταξύ τους την προεκλογική περίοδο και ούτω καθεξής και αυτοί οργάνωναν, μεθόδευαν την οικονομική καταστροφή του Έλληνα πολίτη. Φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από αυτή τη συνοπτική διαδικασία ανάλυσης, την οποία έχουμε κάνει.

 Ο δεύτερος νόμος, το Φ.Ε.Κ. Α’ 252 που αφορά τον εκτοκισμό των νόμων, είναι… Με συγχωρείτε, ο πρώτος νόμος, δίνει το δικαίωμα στις 30 Οκτωβρίου, ο 1083, το ’80, δίνει το δικαίωμα στη νομισματική επιτροπή με απόφαση της να ορίσει τον εκτοκισμό των δανείων..."

"...Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι σίγουρα, όπως πολύ ορθά παρατηρήσατε κύριε Πολυμέρη, σίγουρα είναι μεθοδευμένο. Φαίνεται ξεκάθαρα και δεν είναι μόνο αυτό, αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα για το πώς η Ελληνική Νομοθετική εξουσία παράλληλα με την Ελληνική δικαστική εξουσία και σε συνδυασμό με την εκτελεστική εξουσία και αυτές οι 3 μαζί, δρουν συστηματικά εναντίον του Έλληνα πολίτη...."

ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ : Οπότε κύριε Τζίντζιο, τώρα όσον αφορά όλους αυτούς τους νόμους που φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να βιώσει σε αυτήν την πολιτεία, σε αυτή τη χώρα, ένας άνθρωπος, με όλους αυτούς τους δυσβάσταχτους νόμους, πώς θα μπορούσε να αντιδράσει ο Έλληνας πολίτης, στο κράτος το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι εναντίον του; 

ΣΤ.ΤΖΙΝΤΖΙΟΣ  Θα ξεκινήσω από το τελευταίο το οποίο θέσατε και παρουσιάσατε και εμφανίσατε, κύριε Πολυμέρη, ότι το κράτος είναι εναντίον του. Και θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε, πώς είναι δυνατόν το κράτος, το οποίο κράτος είναι διαχειριστικός μηχανισμός όπου το σύνολο των πολιτών, το δημόσιο δηλαδή και εν προκειμένω το Ελληνικό δημόσιο, είναι το 'Εθνος των Ελλήνων, για αυτό έχουμε εθνικές εκλογές, όπου στις εθνικές εκλογές, οι διαχειριστές μας, οι μηχανισμοί δηλαδή οι οποίοι λειτουργούν το κράτος, οι διαχειριστές μας παίρνουν εθνική εντολή. Συνεπώς, πώς είναι δυνατόν ο διαχειριστικός μηχανισμός του έθνους των Ελλήνων να είναι απέναντι στο ίδιο το έθνος των Ελλήνων;
Είναι τουλάχιστον οξύμωρο, ημίτρελο, παρανοϊκό και όποιο άλλο επίθετο χρησιμοποιήσετε, εγώ θα το δεχτώ, γιατί αποδεικνύεται ότι συμβαδίζει με την κατάσταση. 

Συνεπώς έχουμε κράτος, εναντίον έθνους. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η αλήθεια.
Άρα εμείς εκλέγουμε διαχειριστές, οι οποίοι διαχειριστές όμως, δρουν, τους δίνουμε την εξουσία να δρουν ανεξέλεγκτα ως αντιπρόσωποι μας, εναντίον εμάς. Συνεπώς, όπως ακριβώς τοποθετήθηκα, μπορούμε να αντιληφθούμε και ποια είναι η λύση. 


Η λύση είναι να ενωθεί το έθνος των Ελλήνων, το οποίο τώρα το έχουν διαιρέσει σε κομματικούς μηχανισμούς (βλέπε Νέα Δημοκρατία, Σύριζα, παλαιότερα Δημαρ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, Λεβέντες, παλικάρια και όλοι αυτοί που πέρασαν και περνούν από τα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων), θα πρέπει να πάψει να είναι διαιρεμένος και να ενωθεί.
Μέχρι στιγμής, έχουμε δει ότι στο πέρασμα των χρόνων, αυτή η διαίρεση, αυτή η χειραγώγηση μέσω των κομματικών μηχανισμών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το μόνο που έχει επιφέρει στις ζωές μας και δη της ελλήνων πολιτείας ή της ελληνικής σημερινής κοινωνίας, όπου κοινός νους δεν υπάρχει, αυτό που βλέπουμε ως αποτέλεσμα αυτής της διαίρεσής μας, είναι καταστροφή.

 Τα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό, οι νέες γενιές δε γεννάνε, έχουμε περίπου 600.000 εκτρώσεις τα τελευταία 2 χρόνια, σημαίνει ότι 600.000 Έλληνες δεν γεννήθηκαν, 600.000 νέοι κληρονόμοι του 'Εθνους των Ελλήνων δεν είναι εδώ, αντικαθιστούν τον πληθυσμό με λαθρομετανάστες, με αλλογενείς τους οποίους τους έχουνε προβλέψει, να μπορούν να παίρνουν και ελληνικά δημόσια δημοτικά κτίρια, καθ’ ολοκληρία και όχι για χρήση, ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ από το 2006 με το νόμο περί δήμων και κοινοτήτων τον 3463 στο άρθρο 185, βλέπουμε ότι από το 2006 έχει οργανωθεί αυτό που βιώνουμε εμείς σήμερα. 

 Διαβάστε το άρθρο 185 του 3463 του 2006 και θα καταλάβετε τι σημαίνει… Τι σημαίνει ο ανιθαγενής, τι σημαίνει ο αθίγγανος, τι σημαίνει ο ομογενής αυτών και ποιο είναι το καθεστώς το οποίο ορίζεται από τότε μέχρι σήμερα. 


Βλέπουμε μια αντικατάσταση του Ελληνικού πληθυσμού, βλέπουμε μια διαρκή εξουθένωση της οικονομικής κατάστασης του Έλληνα πολίτη. Έχουμε ακούσει τον πρώην πρόεδρο του eurogroup να μιλάει ότι, μέσα στα μνημόνια, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει, λέει, τόσο πολύ μεγάλη ιδιοκτησία, δηλαδή σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχανε καταφέρει να μην έχει ιδιοκτησιακό καθεστώς ο πολίτης, ενώ εδώ στην Ελλάδα είχαμε πάνω από το 70% ιδιοκτησιακό καθεστώς. 

Και αυτό θέλουνε, να κάνουν τους ανθρώπους δούλους, να είναι μόνο νούμερα, ο κύριος Μητσοτάκης το είπε ξεκάθαρα ότι θα έχουμε ισχυρά IBAN! 

'Αρα δηλαδή όλοι θα γίνουνε αριθμοί, νούμερα, νούμερα σε εκλογικούς καταλόγους, νούμερα σε πιστοποιητικά γεννήσεως, νούμερα σε ληξιαρχικές πράξεις, νούμερα μέσα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, νούμερα σε καρτέλες του δημοσίου και έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας.

Βλέπουμε έναν κεφαλαιοκρατικό μηχανισμό και έχουμε χάσει τον ανθρωποκεντρικό μηχανισμό με τον οποίο θα έπρεπε να λειτουργεί μια πολιτεία.
Άρα η λύση απέναντι σε όλα αυτά, είναι ο Έλληνας να ενωθεί και όχι να ενωθεί, αλλά να ενωθεί συντεταγμένα. Μέσα από στρατηγικά δομημένη διαδικασία, την οποία έχει ορίσει, χαράξει, εφαρμόσει, γειώσει και έχει κάνει βίο σε όλα τα μέλη της Ελλήνων Συνέλευσις, αυτός ο μέγιστος των Έλλην ανθρώπων, ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος βιώνει ένα απύθμενο μίσος από όλους αυτούς τους καθεστωτικούς, διότι ανέδειξε την αλήθεια, ανέδειξε το δίκαιο ή το άδικο το οποίο βιώνει ο Έλληνας πολίτης. 

Μας έμαθε να βλέπουμε με τα μάτια του νου. Και όχι να βλέπουμε φίλους γύρω μας, συγγενείς και ούτω καθεξής. Να βλέπουμε αυτόν που μας εκμεταλλεύεται, αν μας εκμεταλλεύεται. Να βλέπουμε αυτόν που δρα για το κοινό όφελος, να βλέπουμε αυτόν που δρα με ανιδιοτέλεια ή ιδιοτέλεια και να κρίνουμε εμείς.
Να μην είμαστε άβουλοι ψηφοδότες – ψηφοφόροι και να μετέχουμε κρίσεως και αρχής επί παντός επιστητού της κοινωνίας μας.
Γιατί αν εμείς δεν είμαστε αυτοί οι οποίοι θα κρίνουμε τα τεκταινόμενα της Πολιτείας και της κρατικής διαχειριστικής διαδικασίας, τότε ποιος θα το κάνει;
Βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια, που εμείς δεν μετείχαμε επί αυτής της διαδικασίας, την κατάστασή μας σήμερα.

Ήρθε λοιπόν η ώρα, όπου όλοι οι Έλληνες, ενωμένοι ως μια σφαίρα, ως μια γροθιά, ως μια δύναμη, ως μια ενέργεια, θα πάρουμε πίσω, ό,τι αυτοί μας έχουν κλέψει.
Μας έχει εδραιώσει τον πλούτο, τα χρηματοοικονομικά εργαλεία έχουνε 7 δικαστικές αποφάσεις μέσα από τα οποία επικυρώνονται οριστικά, τελεσιδίκως, αμετακλήτως και ο ίδιος με μια κατασκευασμένη κατηγορία, μένει όχι για πολύ, φυλακισμένος, μέσα σε αυτές τις φυλακές του καθεστώτος, όπου δεν αφήνουν κανέναν ο οποίος μιλά για ελευθερία, ο οποίος μιλά για συνολικότητα, για συλλογικότητα, να μπορέσει να μιλήσει ελεύθερα.
 Όμως, ο ίδιος, έχει δημιουργήσει αυτό το νομικό πλαίσιο, το νομικό αυτό όχημα, συνταγματικά  που λέγεται Ελλήνων Συνέλευσις, με προγραμματικές δηλώσεις στον Άρειο Πάγο, Ιδρυτική Διακήρυξη, κατατεθειμένο το κεφάλαιο, το πρόγραμμα, κοστολογημένο ένα τεράστιο πρόγραμμα με 325 μελέτες για 49.000 έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπου υπάρχει ελληνική κοινότητα, όπου υπάρχει ελληνισμός, όπου υπάρχει πολιτισμός, ύψους 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με 600 δισεκατομμύρια δολάρια κατατεθειμένα υπέρ της Ελληνικής Κυρίαρχης Δημοκρατίας, τα οποία τα βλέπουμε στους 4 τελευταίους προϋπολογισμούς της χώρας να είναι μέσα και να έχει εκτιναχθεί ο προϋπολογισμός της χώρας 5 φορές επάνω, μας έχει καταθέσει 5,5 τρισεκατομμύρια ως δωρεά από τις μετοχές της Ανατολής – οπού υπάρχει κοινοβουλευτικός έλεγχος που μιλάει για τα 678,5 δισεκατομμύρια της αξίας του παθητικού της μετοχής, της κάθε μιας το 2013.
Οπότε το μόνο που μένει… Ο πλούτος είναι εδώ αδέλφια. Η ισχύς είναι εδώ. Το σχέδιο, είναι εδώ και εξελίσσεται.

Οι μονάδες ήδη έχουν λάβει ο κάθε ένας την απόφασή του ότι θα μετέχει σε αυτόν τον αγώνα με ανιδιοτέλεια και αρετή, όπου η αρετή είναι η γνωσιακή υπεροχή και εμφάνιση αυτής σε κάθε επίπεδο και πεδίο της ζωής και βίου μας, με ανιδιοτέλεια προς το κοινό όφελος. 

Άρα, απολαμβάνοντας γνώση, απορροφώντας γνώση και αντιλαμβανόμενος ένα ΑΞΙΑΚΟ το οποίο είναι δομημένο με 33 πρωτόκολλα συν 2 νόμους, για να μπορέσουμε να είναι προφυλαγμένη η πολιτεία μας και από μέσα και από έξω. Μπορούμε να βαδίσουμε έναν δρόμο, ο οποίος έχει να κάνει με το σύνολο. Με το σύνολο, με το συλλογικό άτομο. Δηλαδή αυτό που δεν έχει τομές.
Εμείς είμαστε γεμάτοι τομές, μας έχουν μάθει να ιδιωτεύουμε τον εαυτό μας και χάσαμε το σύνολο.

Οπότε, καλώ όλους τους Έλληνες αδελφούς μου, όποιος το ακούει και όποιος θα ακούσει. Οι μέρες που βιώνουμε, είναι τρομερές. Είναι ιερές, σταθερές. 

Αυτές τις μέρες… Όταν ερχόταν αυτές οι μέρες στο ρου της ιστορίας πάντα ο Έλλην ήταν αυτός ο οποίος δίδασκε σε όλο τον πλανήτη πώς είναι να μάχεσαι για το δίκαιο, πώς είναι να μάχεσαι για την αλήθεια του δικαίου. Και αυτό πρέπει να γίνει.
Ενωθείτε αδέλφια, τα γραφεία της Ελλήνων Συνέλευσις είναι δικά σας, είναι για όλους τους Έλληνες ανθρώπους, με μια άκρως δημοκρατική διαδικασία να αναδείξουμε τους αξιότερους, δικαιότερους και όλους όσους δρουν με ανιδιοτέλεια για το σύνολο.

Εμείς είμαστε μονάδες οι οποίες αναλάβαμε να ενημερώσουμε όλους τους πολίτες. Περιμένουμε όλους εσάς να αναδείξουμε αυτούς που πραγματικά αξίζουν, για να λάβουμε επιτέλους εμείς οι Έλληνες πολίτες τη διαχείριση της ίδιας μας της χώρας και ο κρατικός μηχανισμός να μην είναι απέναντι στο έθνος των Ελλήνων, αλλά να είναι από το έθνος των Ελλήνων για όλους τους ανθρώπους. Όλοι να ζούμε ίσοι, κανείς όμως εις βάρος του Έλληνα ιθαγενή.
Αυτό είναι το κάλεσμα και με αυτό θα ήθελα να κλείσω κύριε Πολυμέρη..."

Ηλεκτρονική εφημερίδα "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"

Προγραμματικές δηλώσεις "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ